SmitFraudFix ile Trojan, Spy vb. Casus yazılımlara son

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Spy trojan vb casus yazılımlar nerdeyse tüm bilgisayar kullanıcılarının başını dönem dönem ağrıtmıştır ve hala ağrıtmaya devam etmektedir.Ad-aware, Spyboot gibi programların yakalayamadığı, kendini çok iyi saklayan sahte anti spy programları, spy ve trojanları bulup sistemden silmeyi başaran SmitFraudFix programını tanıyalım.


Şu sıralar popüler olan , Your computer was infected by unknown trojan. It’s dangerous for your system (critical files can be lost)! Click OK to download the antispyware program to clean your system! (Recommended)Hata mesajını disk sürücülere her tıklattığımızda karşımıza çıkaran bu sahte antispyware den kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapınız.





SmitFraudFix’den tam fayda sağlamak için programı safe mode(güvenli kip)’te çalıştırmanız gerekmektedir.Windows XP’yi Safe Mod ile açmak için,bilgisayarınızı açtığınızda ilk Windows XP logosu görünmeden 5-10 sn kadar önce bir kaç defa f8 tuşuna basıp Windows XP açılış menüsünü görmeli 2 nolu seçenek olan safe mode u seçip Windows XP’yi safe mode ile başlatmalıyız.


Windows XP safe mod ile açıldıktan sonra SmitFraudFix.exe programını çalıştırıyoruz.Programı indirmek için aşağıdaki linki kullanınız.


İndir : SmitFraudFix


Programı calıştırdığımızda aşağıdaki ekran karşımıza çıkar, burada Enter your choice değerine clean(temizleme) işlemi yaptıracağımız için 2 giriyor ve enter’a basıyoruz.





Program çalışmaya başlayacak ve aşağıdaki gibi ekran görüntüleri çıkacaktır.





Son olarak Registry’deki (kayıt düzenleyicisi) için temizlik onayı isteniyor, buraya y yazıp enter a basıyoruz.İşlem tamamlandıktan sonra SmitFraudFix programı kapanıyor ve karşımıza özet raporu çıkıyor.Raporda temizlenen dosyalar ve trojan hakkında bilgi veriliyor.Son olarak bilgisayarınızı restart edin ve normal açılış yapın sisteminizi kontrol edin.


Smitfraudfix ‘in temizledikleri:


AdwarePunisher, AdwareSheriff, AlphaCleaner, AntiSpyCheck, Antispyware Soldier, AntiVermeans, AntiVermins, AntiVerminser, AntiVirGear, AntivirusGolden, AVGold, Awola, BraveSentry, IE Defender, MalwareCrush, MalwareWipe, MalwareWiped, MalwaresWipeds, MalwareWipePro, MalwareWiper, PestCapture, PestTrap, PSGuard, quicknavigate.com, Registry Cleaner, Security iGuard, Smitfraud, SpyAxe, SpyCrush, SpyDown, SpyFalcon, SpyGuard, SpyHeal, SpyHeals, SpyLocked, SpyMarshal, SpySheriff, SpySoldier, Spyware Vanisher, Spyware Soft Stop, SpywareLocked, SpywareQuake, SpywareKnight, SpywareRemover, SpywareSheriff, SpywareStrike, Startsearches.net, TitanShield Antispyware, Trust Cleaner, UpdateSearches.com, Virtual Maid, Virus Heat, Virus Protect, Virus Protect Pro, VirusBlast, VirusBurst, VirusRay, Win32.puper, WinHound, Brain Codec, ChristmasPorn, DirectAccess, DirectVideo, EliteCodec, eMedia Codec, EZVideo, FreeVideo, Gold Codec, HQ Codec, iCodecPack, IECodec, iMediaCodec, Image ActiveX Object, Image Add-on, IntCodec, iVideoCodec, JPEG Encoder, Key Generator, LookForPorn, Media-Codec, MediaCodec, MMediaCodec, MovieCommander, MPCODEC, My Pass Generator, NetProject, Online Image Add-on, Online Video Add-on, PCODEC, Perfect Codec, PowerCodec, PornPass Manager, PornMag Pass, PrivateVideo, QualityCodec, Silver Codec, SearchPorn, SiteEntry, SiteTicket, SoftCodec, strCodec, Super Codec, TrueCodec, VideoAccess, VideoBox, VidCodecs, Video Access ActiveX Object, Video ActiveX Object, Video Add-on, VideoCompressionCodec, VideoKeyCodec, VideosCodec, WinAntiSpyPro, WinMediaCodec, X Password Generator, X Password Manager, ZipCodec


Sahte AntiSpy Programları Listesi :

* Advanced Cleaner
* AntiSpyStorm
* Antivermins
* AntiVirus Gold
* Brave Sentry
* BestsellerAntivirus
* Cleanator
* ContraVirus
* errorsafe
* IEDefender
* MalCrush 3.7
* PAL Spyware Remover
* PCPrivacytool
* Pest Trap
* PSGuard
* SecurePCCleaner
* Security toolbar 7.1
* Spy Away
* Spy Sheriff
* Spy Wiper
* SpyAxe
* SpyCrush
* Spylocked
* Spyware Cleaner
* Spyware Quake
* SpywareStrike
* SystemDoctor
* MalwareAlarm
* Perfect Cleaner
* TrustedAntivirus
* UltimateCleaner 2007
* VirusHeat
* WinAntiVirus Pro 2006
* WinFixer
* WorldAntiSpy
* XP Antivirus
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Bilgiler için teşekkürler Abdullah Bey,
Belli bilgisayardaki tüm anti spy'ları temizleyecez sizin sayenizde:)
 
Yukarı Alt