Grafik Tablet ? (Yardım)

Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
Slm arkadaşlar, grafik tablet almayı düşünüyorum. Ve biraz araştırmadan almayayım dedim.
Önerebileceğin bir tablet varmı. İllüstrasyon çizimlerini başlayı düşünüyorum artık.
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Kesin yorumlarını bekliyorum.
 

by.bertan

Üye
Kayıt
27 Mayıs 2012
Mesaj
26
Tepki
0
Ben A4 uc logic lapazz aldım iyi bir tablet tablet hakkında sıkıntım yok fakat eğer dijital paint de kullanmıcaksanız yan logo yaparım kolay olur yada işte broşürdeki karakterleri kolay çizerim gibi şeyler için tablt almayın.ben dijital paint öğrenmeye çalışıyorum fakat bunun dışıda dediğim gibi logo gbi şeylerde fazla işe yaramıyo hatta hiç diyebilirim.ayrıca aldıktan sonra şuanda almasamda olurmuş diyebiliyorum.çünkü dijital paintde çok büyük bi ders açığı var.yani tableti aldık ama öğrenemiyoruz.internette yabancı sitelerdeki dersler çok güzel ama hem yabancı dil hemde öyle adım adım olucak şekilde bi şey değil bu yani fırçayı ne yöne çektiğinz bile çok önemli bu yüzden öyle yabancı sitelerdeki dersler bile yetersiz kalabiliyo:)
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
Bertan bey derdimi şöyle anlatayım yardımcı olursanız tekrardan çok sevinirim, kısaca örnek veryim ben size. Mesela bazı kişiler çekildği fotoğrafların çizim halinde olmasını ister meseke rep'çıların çoğu albüm çıkartacaklarında çekildği fotoğrafının çizimlerini yaptıryorlar Illustrator çizimi işte..
Görsel öğe vardı onu göstereyim daha iyi anlayacaksınız.


Illustrator çizimi;
 

Drage

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2012
Mesaj
39
Tepki
2
Uc-Logic Lapazz A5 Grafik Tablet WP8060 bence bu işinizi görür gayet fiyatına göre çok iyi
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
Örnek çalışmayı gördünüz, ben bazı çekim yaptığım kişilerin böyle çizimlerini yapacağım.. Kaliteli sonuçlar istiyorum ve pişman olmak istemiyorum.. Öneriniz için teşekkür ederim.
İlave bilgi verirseniz sevinirim. Yardıma çok ihtiyacm var çünkü..
 

by.bertan

Üye
Kayıt
27 Mayıs 2012
Mesaj
26
Tepki
0
Bende sizin gibi bu iş için almıştım tableti bu yüzden hüsrana uğradım.sanmayın bunklar tabletle yapılıyor tam tersi illüstratörde bunları mouse ile yapıyorlar çünkü tablette bu şekilde düz çizgi çekmek nerdeyse imkansız yani böyle mesela kafasını çiziyim içini boyıyım gibi yapamıyosunuz . Şuanda şehir dışındayım yarın akşam size bu tür şeylerin yapım dersi var onua tayım anlarsınız zaten neden tabletle yapılmadığını.bu tür şeyler tabletle yapamazsınız.

Tabletle bu tür şeyler yapabilirsiniz bu çalışma bana ait;
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Tablet almanızın size bir zararı olacağını sanmıyorum. Sonuçta sadece illustrasyon yapmak için kullanılmıyor, ama verdiğiniz örnek fareyle de yapılır. Pen Tool bu işler için ideal. Ama arkadaşın gönderdiği gibi Dijital Boyama yapmak için grafik tablet çok kullanışlı olur.
 
Yukarı Alt