BAZI ÇALIŞMALARIM (Afiş, Logo, Reklam, T-Shirt)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
"Yorumlarsanız ve eleştirirseniz sevinirim"

Gerçek manada bir eleştri istiyorsanız soruyorum size hangi birini eleştirsinler, hangi birine yorum yazsınlar?
Çoklu paylaşımlar eski bir yöneticimizin de dediği gibi yanlıştır bence de.
Çünkü bu şekildeki paylaşımlarda:
1 Çalışmalarınız asla gereken değeri göremeyecektir.
2 İnsanlar çalışma çok olduğu için sadece onlara bakmakla yetinecekler.( Şu an benim yaptığım gibi.)
3 Eleştri almanız zorlaşacaktır.
4 "Güzel Olmuş" 'dan fazlasını okuyamazsınız.
Bence çalışmalarınızı farklı zamanlarda konu açarak en fazla 2'şerli gruplar halinde verseydiniz bu sizin için daha faydalı olurdu.Tabii ki eksiklerinizi görmek istiyorsanız. Kısmet , sonrakilere olsun artık.
Başarılar.
(Not: Adidas için olanını daha önce de görmüştüm, ozaman da yine siz mi vermiştiniz? "Fake Star" logosu da yabancı gelmedi, daha önce birazcık farklısını görmüştüm, belki o da size aitti bilemem.)
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Dün nasıl tasarımcı olurum yazınıza yorum yazmıştım. Burdaki çalışmaların genel hataları var o yüzden genel değerlendirme yapmak yeterli olur. Nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama çalışmalar uzaktan güzel görünürken yakından inceleyince büyük hatalar ortaya çıkıyor. En temel sorununuz tipografi, acilen eğilmeniz gereken büyük bir sorun hemen hemen bütün yazılarda tipografik sorunlar var.

Hiyerarşide de büyük sorun var, çok fazla renk çok fazla eleman çalışmaları anlaşılmaz hale getirmiş. Bu özellikle bazı yazıların okunması çok zorlaştırmış. Ne önde ne arkada çok belli değil.

Çalışmalar doğal olarak farklı işlerden etkilenmiş bu normal ama burda gönderme (espiri) yapacaksanız bile farklılaştırmayı daha derin yapmalısınız ki copy past gibi durmasın. örneğin fake star-rockstar games'in logosundan, rock varmısın-iddia logosundan birebir alıntı.

Ama daha öncekinde yazdığım gibi sizde yetenek var bu yeteneği kitaplar ve usta tasarımcılarla pekiştirin.

Kolay gelsin.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Evet hakan arkadaşıma katılıyorum. Ayrıca hakan gibi ben de adidas çalışmasını gördüm yaklaşık 6-7 ayrı sitede. sadece adidas yerine başka bir logo vardı göz üzerinde. Geri kalanı renk tonları dahil birebir aynı... Aslında açmış olduğum "esinlenme çalıntımıdır" konulu topic için uygun çalışmalar. Yanlış anlaşılmasın. çalıntı demiyorum fakat aşırı bir esinlenme var çalışmalarınızda.
Bu arada yine Hakan Bey'in dediği gibi çoklu çalışma yüklemelerinde eleştiri de imkansızlaşıyor. Ben Hakan Bey'in bahsettiği konuda "her üye istediği kadar çalışma yükleyebilir" demiştim fakat bu durum kendi çalışmalarınızı sergilediğiniz bir başlık açtığınız zaman geçerli. Ama "Eleştirin" dediğiniz zaman durum değişiyor tabii...
iyi çalışmalar dilerim.
 

cold

Üye
Kayıt
5 Ağustos 2009
Mesaj
47
Tepki
3
yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler...

tipografi konusundaki haklısınız.çoğu zaman çalışma yazı ve metin ekleme kısmına geldiğinde ne yapacağımı bilemiyorum.bu konuda en kısa sürede kendimi geliştirmeye çalışacağım..

hiyerarşi konusuda benim arka planı zengin tutmak isteğimin aşırıya kaçması sanırım bune neden oluyor...göz yoran ya da afişte dikkatin asıl olması gereken yerde değilde dağınık ya da farklı yerde olmasının nedenide bu tabiki...bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim ?

t-shirt çalışmalarında da piyasada gördüğüm incelediğim çalışmalar (starbucks, nokia vs) genelde var olan çalışmanın (logonun,sloganın) üzerine espri'li değişiklik yapılması ilgi çeken çalışmalara neden olduğu için çalışmalarımda o yönde oldu.Tabi bu noktada dediklerinize katılıyorum asıl olması gerekenin varolanı özgün değişiklik yapmaktır ama popüler olan yada şirketler tarafından beğenilen çalışmalada ilk anlattığım yönde..popüler olan hızlı tüketiliyor,özgün olan kalıcı oluyor..

Adidas çalışması 4-5 yıl kadar önce çalıştığım bir proje.O zamanda çalışmamın eleştirilmesi ve yorumlanması için nette paylaşmıştım birkaç sitede ama sonrasında bu paylaşımın negatif yönünü çalışmamı başka sitelerde görünce öğrenmiş oldum...

Bundan sonraki çalışmalarımda yönlendirmenize göre daha az çalışmayı yorumlanması ve eleştirilmesi için sunacağım...
 
Yukarı Alt