Yaptığım Film Afişi

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Sitede ilk paylaşımım olacak...Sadece Fikirlerinizi merak etmekteyim.Eksiklerimi hunharca söyleyebilirsiniz eleştirilere açığım :)

 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
-Jensen değil miydi o?
-Fontlar okunmuyor.
-Aşırı boğuk ve kasvetli bir ortam.
-Gösterim tarihi en önemli unsurdur, vurgulanması gerekir, sönük kalmış.
 

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Evet jensen aklımdan yazdım yanlış olmuş :)
Bu arada alt fonttan bahsettiniz sanırım.Sizce hangi font olabilir alt kısım için ? Fİlm afişlerine benzer bunu bulabildim ama önerilere açığım font için ??
Gösterim tarihini farklı bir renkle mi yazsaydım...Arka plana uysun diye benzer renk kullanmıştım
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Alltaki yazılar çok ama çok altta kalmış. Zaten bundan, Türkish Villa ile araları çok açılmış. Tüm yazılar, afişin gerçek boyutunda çözünürlük sorunu yaşıyor. Alltaki yazıları okumak neredeyse imkansız ayrıca. Üstteki şahıs isimleri de çok ama çok üstte. Puntoları, bir afişe göre çok küçük. Ayrıca koyu(bold) bir stil daha iyi uyar.

"Turkish Villa" için:

Kelimeler arasındaki mesafe çok az. Tek kelime gibi duruyor.
Yazıtipi uymamış. (Baskerville yerine örneğin Garamondlar'dan bir tane seçip bakabilirsin.)
Only ve Secret'in baş harfleri büyük: Ya tüm baş harflewr büyük (is hariç), ya da baştaki T hariç tüm harfler küçük yazılmalı.

Bunun dışında, arkaplan gayet başarılı, hani neredeyse harika!
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Şunu da eklemem gerekir: Film afişi hayali mi, gerçek bir film için kişisel bir afiş çalışması mı, öyleyse, filmin içeriği, doğrultusu vs. bunlar afiş tasarımında (renklerden font seçimine kadar) rol oynar. Böyle bir film var mı bilmiyorum, konu nedir, fikrim yok; dolayısıyla biraz atıp-tutma gibi oldu bir önceki yazdıklarım. Yine de söylediklerimin arkasındayım.
 

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Yok tamamıyla benim hazırladığım bir film afişi.İsimden karakterlere kadar.Tüm arkaplanları ve renklerini de ben hazırladım.Yaptığım ilk film afişi zaten.Sizin gibi olumlu eleştiriler aldıkça umarım daha iyiye gidecek.
Dediklerinizi dikkate alıp tekrar bir düzenleme yaptım şu şekilde oldu.

 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Şimdi daha iyi görünüyor. Yazılar okunaklı. Kenarlardan biraz daha boşluk bırakabilirsin. 28 June'nun görünümü hoş değil. Altındaki "in the theatres and imax"ın efekti daha güzel. 28 June da aynı görünse, daha tutarlı olur. Zaten iki ayrı efekt olması orda uyumsuz. Sony, WB, Marvel amblemlerinin hepsini, en altta, yanyana, dikey merkezde topla istersen.

Turkish Villa yazısına gelince. Garamond demiştim ama tam da sevmediğim Garamond türünü (Apple Garamond, Italian Garamond BT, American Garamond BT, Garamond No.3) seçmişsin. Bu Garamond türünü sevmiyorum diye değil ama bu gerçekten uymamış. CorelDraw kullanıyorsan, Elegant Garamond, Classical Garamond ya da Iowan Old Style, Photoshop kullanıyorsan Adobe Garamond Pro fontlarını bir denesene. Bana sanki Iowan Old Style ya da Adobe Garamond yazıtipi yakışacakmış gibi geliyor.
 

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Tarih göze batsın diye "28 june" a aslında öyle efekt verdim ama dediğiniz gibi yaptım.Şimdi daha oturaklı oldu gibi...Yavaş yavaş yapa yapa öğrenicez doğruyu yanlışı ;)
PS5 kullanıyorum sadece garamond pro vardı pek farkını göremedim garamond ile ama bold yapınca daha iyi oldu gibi pro ekledikten sonra.

Son hali de böyle oldu.



 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Daha iyi olmuş! Şimdilik iki nokta daha kaldı. Birincisi: Türkish Village için tracking (tüm kelimede harfler arası mesafe) ve kerning (iki harf arasındaki mesafe). Punto yeterince büyüdüğü için, tracking ve kerning için negativ değerler vererek harfler arası mesafeyi azalt. Değerlerle oyna biraz, alıcı gözüyle baktığında bir değerdeki harf mesafeler hoşuna gidecektir, orda bırak.

İkincisi: Kenar boşluklar eşit değil. Örneğin, sağ kenar boşluğu (üstte Fox'a bakarak dikkat edebilirsin) yetersiz. 4 dört kenardan da eşit boşluk verdiğinde tüm çalışma sadece daha uyumlu olmakla kalmayacak, aynı zamanda alttaki yazı grubuyla türkish village arasındaki mesafede küçülecektir. Kenar boşluklarını da ayarladın mı, tamam, demektir.
 
Yukarı Alt