Bir fotoğrafı çizgi karaktere dönüştürme "Resimli Anlatım"

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
*Fotoğrafınızı Photoshop da açtıktan sonra yakın veya uzak görünüşüne göre yakın gözükmesini istiyorsanız canvas size 1500*2000 ya da 1024*768 ayarlarını kullanabilirsiniz. Unutmayın fotoğrafınız eğer uzaktan çekildiyse bu dediğimi uygulayın eğer yakın çekimse buna gerek kalmayacaktır.



*Image > Adjustments > Desaturate yapınız.



*Daha Sonra Image > Adjustments > Levels yapıp aşağıdaki değerleri girin.



*Eğer geniş resimlerde çalışıyorsanız Adjusting the levels iyi bir sonuç vermeyecektir bu yüzden Filter > Artistic > Cutout yapın ve aşağıdaki değerleri iyi bir sonuç alasıya kadar girin.



*Buna yakın veya bunun gibi bir resim elde etmiş olmanız gerekecek.



*Karakterimize silah eklemek için normal bir silah resmini yine yukarıda yaptığımız gibi Image > Adjustments > Desaturate yapın ve yine Image > Adjustments > Levels yapıp yine yukarıda yaptığımız değerlerin aynısını girin. Ayrı bir layer da gerçekleştirdiğiniz silah resminin layer ismini gun yapın ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi layer ların olduğu yerde olan Normal yazısını Linear Burn yazısına çevirin.












*Şimdi yağmur efektini yapacağız. Bunun için yeni bir layer yapıp ismini Rain1 koyun ve sonra Edit > Fill yaparak %50 Gray seçip, uygulayın.

Daha sonra Filter > Noise > Add Moise yaparak amount 400% olsun distribution Gaussian olsun ve Monochratic tik atmayı da unutmayın.

Hemen sonrasında Filter > Blur > Motion Blur yapın ve Angle 90, Distance 990 pixels olsun..





Not : Eğer canvas yüksek çalışıyorsanız Motion Blur düz çizgiler elde edesiye kadar tekrar uıygulayın.

Yağmurunuzu oluştururken Edit > Transform > skew yaparak yukarıdan sağa, aşağıdan sola doğru kaydırın.




*Layer ların olduğu yerde Layer özelliğini normal yazısından Vivid light yapın ve son olarak Image > Adjustments > levels yaparak aşağıdaki resime benzer yağmur ları yakalamaya çalışın.



*Rain1 layerınızı mouse ile sağ tıklayarak duplicate edin yani kopyasını çaıkartın ve bunada Rain2 ismini verin ve buna da az bir şey yukarıda yaptığımız gibi Edit > Transform > Skew uygulayın ...











Bir layer daha yaratın ve ismine Black dedikten sonra araç menüsünden Brush tool seçin ve background siyah olacak şekilde boyayın. Sonra layer ların altında bulunan ikona tıklayıp Gradient tool aracını kullandığınız zaman resimdeki sonucu alacaksınız...








*Dialog kutusu yapmak için Elliptical Marquee aracını seçin ve yuvarlak oluşturun. Daha sonra Polygonal Lasso aracını seçerek shift tuşuna basılı tutarak resimde gördüğünüz gibi üçgen konuşma çubuğu gibi bir şey yaratacaksınız



Sonra Edit > Fill > White yapın, konuşma baloncuğuna çizgi eklemek isterseniz Edit > Stroke yapın...





Buda bittikten sonra son aşamayla birlikte resmimize çizgiroman karakteri efekti vermiş olduk..





Arkadaşlar Ders "Alıntıdır"
 
Kayıt
18 Aralık 2008
Mesaj
16
Tepki
0
Elinize saglik güzel bir ders. Bu konu ile ilgili bir sey soracaktim.Bu derste anlatilanlari Actions olarak uygulayabilirmiyiz?Yani ögrencilerim icin cd hazirliyorum vesikalik fotografı bu sekilde çizgi filim karakterine dönüstürdükten sonra actions ile diger resimlere bu calismayi uygulayabilir miyiz?Uygulayabilirsek nasil uygulayabiliriz?Tesekkür ederim.

Saygi deger arkadaslar, alt alta mesaj gönderdi diye kizmazsaniz:) ricamı tekrarlayacam...
Bu calisma icin actions yapilabilir mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaslirim bizleri bilgileriyle aydinlatirlarsa cok sevinecegim... ilgi ve alakaniz icin simdiden tesekkür ederim...
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@Tacettin Konak

Bu ve buna benzer bütün çalışmalarda action yapabilirsiniz ama o zaman girdiğiniz bütün değerlerin aynı olması gerekecektir (örn. Levels için verdiğiniz değerlerin hepsi için geçerli olması gibi) bu durumda elde edeceğiniz neticeler istediğiniz gibi olmayabilir ama böyle kapsamlı bir action yerine bütün sabitleri barındıran bir action hazırlamanız ve daha sonra değişkenlerle uğraşmanız daha sağlıklı neticeler verecektir.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Konu güncellenene kadar geri dönüşüm kutusuna taşınmıştır.
 
Yukarı Alt