Günün Kahramanına Dair...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Günün Kahramanına Dair

Merhaba Kahraman;
Öncelikle bir insanın sevenleri de olabilir sevmeyenleri de ki bu gayet doğal ve kabul edilebilir fakat şahsa karşı yapılan girişimler onu zor durumlara sokma sınırlarına gelince her insan yine en doğal şekilde tepkisini ortaya koyar, koyacaktır,koymalı.
Söz misal burada olduğu gibi.

“efes35”
Sizlere gerçekten hayranım, sizlere dedim çünkü sizin gibi birkaç arkadaş daha var, hepinizin kullanıcı adını tek tek bilirim, ezberimde (özellikle efes35’i şahsen de tanırım o bunu bilmese de hatta burada kendisinin adını naklen versem dahi bunu kabul etmesini de beklemeyiz kendisinden herhalde) ve hep belli kişilersiniz, neden böyle davrandığınızı da iyi bilirim, öte yandan beni çok seviyor olmalısınız ki yazılarımı ya da konularımı hep didik didik edersiniz hatta durum o denli vahim ki foruma uzun süre girmediğimde kullanıcı profilime girip kaç gündür yokum merak edecek kadar çok seversiniz beni. (muhtemelen, beni onlarla bir tutmayın hallerine gireceksiniz fakat çoktan tuttum) Teşekkür ederim sizlere bu yoğun ilginizden dolayı. Bu arada ne zamandır yoksunuz ortalıkta, umarım her şey yolundadır.
***
Şimdi dilerseniz ne yaptığınızı durun tahmin edeyim, konuya tıkladınız, oradaki arkadaşa yazdığım bilgiler arasında bir ibareyi hataymış gibi algılayıp TDK sitesine girdiniz ve baktınız, sonra doğru olduğuna emin olduğunuz yazıyı buraya eklediniz. Peki bu durum sizin sırf birilerini zor duruma sokmaya çalışmak için o siteye girip bilgiyi alıp buraya ekleyebileceğiniz ve kendinize göre biliyormuş gibi takılabileceğiniz kadar basit midir? Sizin bilginizi ben size yazayım, sizin bilginiz, dil konusunda arama motorlarına başvurmaktan ya da TDK’dan daha fazlası değil. Bu küçümseme değil fakat bir örnektir. Sizinle geçmişte de yazışmıştık, o yazışmamızdaki dil hatalarınıza istinaden yazdım bunu.

Bir de “Ön Yargı <<” yazmış fakat nedenini açıklamamışsınız, TDK’ ya bakıp çıkmaktan fazlasıyla ilgileniyor olsaydınız mutlaka size göre neden ayrı yazılır bunu da açıklardınız.
Şimdi bakalım bir, durum sizin eyleminizdeki gibi basit mi:
(Dilimize, o konu altında uyarı mahiyetinde “bakın doğrusu bu” şeklinde davranabilecek kadar çok duyarlı olduğunuz için bu olayı ciddiye aldığınızı varsayıyor o yüzden bunları size yazıyorum, bu nedenle de bu paragrafı sıkılmadan okuyacağınızdan şüphem yok, yoksa öyle değil miydi?)
***
Dilimizde bazı yargılar kalıplaşmıştır, bunlar evvelden ayrı yazılsa dahi zamanla kalıplaşarak birleştirilmiştir.
Onları birleştiren yine dilcilerdir, ortak karar gerekliliği için bu üstünlük bazı değil bütün dilcilere ait olmalıdır tabii ki.
Geçmişte bunları hep karıştıran bir kişiye olayı kavrayabilmesi açısından verdiğim örneği burada da vermek istiyorum.
Örn: Havayolu
Bir ad bize ilk söylendiğinde tek kavramı karşılayabilmeli, iki kavramı karşılıyor ise ayrı yazılır, o zaman ayrı iki ad oluşur, şimdi “havayolu” örneğini ele alalım.
Ben size sadece hava deseydim aklınızda tek yargı oluşurdu, o da birtakım gazlardan meydana gelmiş bir karışım olurdu. Ben size sadece “yol” deseydim bu defa da aklınıza yine farklı bir kavram gelirdi. Ben size arka arkaya “hava,yol” deseydim aklınıza yine farklı iki kavram gelirdi, çünkü her biri farklı bir varlığı karşılamaktadır bu yüzden ayrı yazılır, fakat ben size uçakların kullandığı hava trafiğini ima edecek olsaydım o zaman size “Havayolu” yazardım, ve bunu bitişik yazardım, çünkü ayırırsam farklı iki kavrammış gibi algılanacaktır, oysa tek kavramı ifade etmek istedim. O yüzden bu tür söylemler dilcilerin ortak kararıyla birleştirilmiştir ve asla ayrı yazılmaz, aynı durum Önyargı için de geçerlidir. Bu da bir addır, baştaki teoriye göre bitişik yazılmalıdır, ayırırsak “Ön” farklı bir kavram ifade eder “yargı” farklı bir kavramı ifade eder” kalıplaşmış adlarda bu kurala dikkat edilmesi gerekir. Sadece bu değil fakat bunun gibi ayrılığa düşülmüş çok örnek mevcut. İlgileniyorsanız biliyorsunuzdur zaten.
Size göre TDK sitesinde “Ön yargı” yazıyormuş, o zaman doğrusu buymuş.
Fakat olayın aslını yazdım, sırf orada öyle yazıyor diye onu doğru kabul etmek...
Öte yandan olaylara yüzeysel bakmak herzaman sıkıntı getirir kişiye. Mesela siz o sitede hiç katki@tdk.org.tr
adresini gördünüz mü geçmişte? Muhtemelen görmüşsünüzdür, tabi sadece farklı amaçlar için girip bir şeyler aramıyorsanız.
Size bir bilgi daha vereyim: ülkemizdeki dilciler bazı konularda birbirleriyle ayrılıklar yaşamaktadır, bunun sebebi eski dilcilerin bıraktığı dil mirası Modern Türkçe’ ye çevrilirken yaşanan belirsizliklerdir. (ben bunu arama motorlarından değil Üniversite’deki dil hocamdan öğrendim) Misal “şey” kavramı bunların en başında gelir. Demek ki her dilci , dil kuralları konusunda diğer bütün dilcilerin ortak doğrusunu yazar diyemeyiz. TDK’nin katkı mailindeki espri buradan geliyor olabilir. Bunları biliyor musunuz bilmiyorum fakat benim dil ile ilgim sizin amacınızdan çok farklı, çok eski, tamamen duygusal. Haa ben kusursuz değilim, ben de herkes gibi basit bir insanım neticede o yüzden elbette ki hatalarım olacak, nitekim hatam olduğunu anladığımda çıkar “Evet Yanlış Yapmışım” demesini de iyi bilirim, yine forumda bunun örneği çok.
“Sen TDK’ ya karşı mı geliyorsun arkadaş?” derseniz, evet bu konuda yanlışlık yapıldığını düşünüyorum.
“Bana ne, bu olacak” demiyorum, neden yanlış olduğuna inandığımı gerekçesiyle yazıyorum. (bunu neden bana yazıyorsunuz, gidin o siteye yazın demeyin sakın, yoksa dilimize olan duyarlılığınızdaki samimiyetinize olan inancımız yok olur ve farklı amaçlar peşinde koşturduğunuzu düşünürüz!)
Bu arada neredeydi şu katkı maili?
***
Bunu daha önce de yazdım ama görmezden gelindi - kimsenin işine gelmiyor- şimdi yeniden hatırlatayım.
Bu tür şeylerle uğraşmak, birilerine cevaplar yazmak, yok böyle oldu yok şöyle denildilerle vakit kaybetmek değil benim işim, benim buradaki tek işim GRAFİK!
İlla benimle rekabet edecekseniz yaptığım iş hakkında rekabet edin, misal ben, bilmeyen insanlar için elimden geldiğince eğitim seti hazırlayıp onlara sunuyorum, gelin bu alanda yarışın benimle, mesela ben sunulup yorum istenilmiş çalışmalara uzun ve detaylı yorumlar yazıyorum, gelin benden daha iyi yorumlar yazarak onlara benden daha faydalı olun, siz de dersler hazırlayın, benimkilerden daha iyisini daha kalitelisini yapın hatta, gelin grafik alanında yarışalım, beni yenin, beni yine grafik alanında bilgilerinizle alt edin, bana o konularda bir şeyler öğretin, en azından bu davranışlarınızın memlekete bir faydası olur, ben burada öncelikle dil anlatmak için değil hazırladığım grafikleri paylaşmak için bulunuyorum, amacım dil olsa idi gider dil topluluğu ile ilgili forumlara üye olur, zamanımı oralarda, onlara harcardım.
Benim burada olma amacım aşikar, yoksa sizin amacınız farklı mıydı?
Şimdi “Ben bireysel sorumluluğumu yerine getirmek için konunun altına kendime göre kullanımın doğrusunu yazdım ama Hakan olayı ne kadar uzatmış, bakın hiç tahammülü yok” yazabilirsiniz, atış serbest.
Öncelikle o savunmanızın samimiyetine asla inanmam artık, çünkü ben tahammül edilemeyecek kadar çok detaylı bir gözlemciyim, (bilen bilir) açıkça yazmasam da bu forumda çoğu kişiyi bilirim, sonra bu kadar yazmazdım ama artık yeter, ya PM'den söverler ya forumda beni kötü hallere düşürmek için saçma sapan konular açarlar, ya çıkar için yaklaşırlar, ya da yine beni zor duruma sokmak için kendilerince açık ararlar. Tam bir komedi…
Ama durun sizi de kırmayalım, egonuz tatmin olsun:

Aaaa evet, yanlış yazmışım, tühh yakalandım size, beni yendiniz, herkesi çok etkilediniz, herkes anladı bana bir ders verdiğinizi. Günün Kahramanısınız.

Haa unutmadan, yeni çalışmalarınızda başarılar!...
Hakan.
 

efes35

Üye
Kayıt
28 Şubat 2010
Mesaj
32
Tepki
0
paranoya desem daha doğru olur :))))
öncelikle sizler derken kimlerden bahsettin bilmiyorum.madem isim isim biliyorsun o zaman yazman gerekir.yalnız ben o 'siz'lerin içerisin de değilim.daha önce seninle tartışmadım yine böyle bir konu için yorum yaptım o kadar.senin forum da ki amacın sadece derdinin grafik olması ya da başka bir şey her ne ise beni alakadar etmiyor ki.ayrıca şahsınla alakalı bir sözüm olmamış.
Türkçeyi kpss hazırlığında öğrenenlerin yaşadığı bir durumdur bu :)))) anlıyorum seni ama rahat ol.erinmemiş bu kadar yazmış derken aynı konuma düşmek istemiyorum.

eşeğe altın semer vursan dahi eşek eşektir.bilmem kaç bin defa yazayım bakalım sonuç ne çıkacak :))) :clap2:
 
Yukarı Alt