Rilke - Bütün Şiirleri

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
Kivi yayın evi galiba çok reklam yapmış kapakta, 4 rakamı ile kivi çok sırıtıyor, Riilke daha okunaklı olursa ve arka kapaktaki şiirin alt rengi olan beyazı sil bg olarak el yazısı görünsün birazda opacity düşürürsen iyi olur, başarılar...
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Teşekkürler yorumun için. Hımm, 4 rakamı sırıtıyor mu gerçekten? Punto mu çok büyük, çok mu kalın, konumu mu sırıtıyor? Ben örneğin 9 tanesini bir arada hayal ediyorum, diyelim ki bir rafta. Kitap sırtındaki 1'den 9'a kadarki rakamlar. Ya da deste gibi masaya açılmış, ön kapakta yine 1'den 9'a kadar sıralanmış... bana sırıtmayacakmış gibi geliyor. Font ağırlığı hafifleştirilebilir ya da punto küçültülebilir belki. "Rilke"yi yazdığım yazıtipinin özelliği öyle; ayrıca bold/black ağırlıkları yok maalesef, en kalını bu kullandığım, çok belirgin de değil aslında. Şiirin de arkaplanı olarak el yazısının görünmesine gelince, şiirin puntosu küçük, ağırlığı normal, arkaplanı belirli bir oranda da olsa şeffaf yaptığımda karman-çorman görünüebilir (diye yapmadım, ancak bir ara bakayım, iyi görünürse, burada güncellerim).

Tekrar teşekkürler.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Böyle nasıl peki? Şiir kısmı, arkaplan şeffaflığına rağmen karman-çorman görünüyor bana. Size?


 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
genelleme itibariyle güzel bir kapak çalışması olmuş ellerine sağlık sadece rilke okunaklı değil üzerinde azıcık daha çalışırsan onuda halledersin .
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Teşekkür ederim yorumun için. Rilke'nin e'sini fırçayla belirginleştirdim, şimdi okunaklı. Ancak bana kalırsa, Rilke önceki haliyle de yeterince okunaklıydı. Okunaklı olmayan kısmı ya da ne oranda okunaklı olmadığı, Rilke'yi biraz da isim/edebiyatçı olarak tanımakla da ilgili. Bu yazıtipinde görüldüğü heryerde, tam okunamasa bile, tanınırdı. Bunun çok güzel bir örneği var aslında: Kafka



Bana kalırsa, Kafka'daki "f" de çok okunaklı değil. "t" ve "l" ile karıştırılabilir. Hiç Kafka duymamış birine bu kapak gösterilse, Kafka'yı okumakta güçlük çekebilir. Neyse, Rilke okunaklı haliyle şöyle:

 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
@gezegen

bu haliyle daha güzel olmuş eline sağlık çalışmalarının devamını dilerim
 
Yukarı Alt