Web Sitesi yönetimi..

Ruthless

Üye
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
63
Tepki
0
Web sitesi yönetimi

Web siteleri hangi amaçlarla kurulursa kurulsun büyük sorumluluk ve dikkat gerektiriyor.

"Yapacağınız bir web sitesi ya da portal nasıl olmalı" "referanslarınız neler olabilir" ve "web sitesi yönetimi konusunda neler yapılması gerektiği" sitenizin başarıya ulaşabilmesi için cevaplanması gereken altın sorulardır.

Web sitesi tasarımı ile başlamak ya da var olan bir site üzerinden konuşmak bir web sitesi yönetimini anlatmak için mantıklı bir başlangıç noktasıdır. Sunmak istediğiniz içerik bir web sitesinin tasarımında en temel kriteri oluşturur. Profesyonel web sitesi tasarım firmaları bir içerik ve ona bağlı bir tasarım yaparken artık kemikleşmiş olan benzer tasarımlara göze alıyor.

Örneğin bir mesajlaşma servisi sunacaksanız; bu konuyla ilgili şu an en fazla hit alan siteleri gezmek ve en kolay kullanılanları tekrar not etmek zorundasınız. Dikkat ederseniz hotmail.com ile mail.yahoo.com'un bir evrim sürecinden sonra tasarımları birbirinden farklı olsa da aynı mimariyi uyguladıklarını görürsünüz. Aynı şekilde mail objelerinin seçimi aynı şekilde çöp kutusuna ulaşım ve benzer reklam yerleşimi. Eğer tamamen radikal bir tasarım yapmak isterseniz hem risk almak hem de dikkat çekici ve özgün bir tasarım bulmanız gerekiyor.

Eğer tasarım konusunda kafanızda beliren birşey yoksa ya da dahası web tasarımı konusunda bilginiz yoksa "anahtar teslim portal" hazırlayabileceğiniz ücretsiz tasarım şablonlarına yönelin. Örneğin phpNUKE bu konuda yardımcı olabilir. Kullandığınız hazır şablonun tüm öğlerine yer vermek zorunda olmadığınızı hatırlayın. Örneğin phpNUKE'de 15 ana başlık (modül) bulunuyorsa ve hepsini kullanacak kadar geniş içerikli bir site hazırlamak niyetinde değilseniz kişiselleştirin.

Darboğazları Keşfetmek

Web sitesinin içinde kullanılan veri yapıları ve veritabanlarının daha yalın olması adına verinin işleniş biçimini ve süreçleri kontrol etmeniz gerekli. "Ne kadar basit o kadar işlevsel." kuralı burada da çalışıyor.

Şiirsel bir anlatım havası yaratabilmek için web sitenizin arka planına açılışta yüklenen bir ses dosyası koymak hatasına düşmeyin. Bant genişliğini ve bağlantı hızını sömüren bu olay ülkemizde hala en popüler bağlantı şeklinin dial-up olduğu düşünülünce o siteyi kapatmak için birincil sebep haline kesinlikle gelebilir. Sitenizi ücretsiz web alanı veren firmalardan biri aracılığıyla yayınlıyorsanızaçılan pop-up pencerelerin kullanıcıyı bıktırabileceğini unutmayın. Mümkünse en az pop-up pencere açan hatta en iyisi hiç açmayan ücretsiz web alanı hizmeti veren sitelerden yararlanın.
 
Yukarı Alt