Wordpress'i bakıma alma

Kayıt
30 Ekim 2008
Mesaj
119
Tepki
4
WordPress bloğumuzda yenilikler, değişiklikler yapacağımız zaman ziyaretçilerimizin bloğumuzu kötü veya eksik, hatalı bir şekilde görmesini istemeyiz. Maintenance Mode, wordpress bakım modu, eklentisi bu işlemi gelişmiş özellikleri ile kolayca ve tam da istediğimizi gibi gerçekleştiriyor. Bakım Modu eklentisini kullandıkça şaşırtıcı özellikleri normalde çok sıkıntılı geçecek işlemlerimizi kolayca halletmemizi sağlıyor. WordPress’te bakım yaparken mutlaka kullanmamız gereken bu wordpress eklentisini detaylı inceleyelim: Maintenance Mode Eklenti Bilgileri
Eklenti Yazarı Michael Wöhrer
Eklenti İsmi Maintenance Mode
Eklenti İndirme Adresi Maintenance Mode
Maintenance Mode Eklentisi Kurulumu



  • İndirdiğiniz maintenance-mode.5.2.zip dosyasının içeriğini bir klasöre çıkartınız.
  • Çıkarmış olduğunuz dosyaları wp-content/plugins klasörünüze ftp ile yükleyiniz.
  • WordPress > Eklentiler menüsü altından, eklentiyi etkinleştiriniz.
  • WordPress > Ayarlar > Maintenance Mode menüsü altından eklenti ayarlarını yapılandırınız.
Maintenance Mode Eklentisi Özellikleri


  • İstediğiniz süre aralığında wordpress bloğunuzu bakıma alabilme
  • Bakım esnasında kendi kullanıcılarınıza normal sayfaya ulaşım imkanı tanıyarak değişiklikleri gözlemleme
  • Bakım mesajını istediğiniz şekilde düzenleyebilme
  • Farklı bakım temaları
Maintenance Mode Eklentisi Ayarları

Eklentiyi kurup aktif ettikten sonra wordpress ayarlar bölümünden Maintenance Mode’u tıkladığınızda aşağıdaki resimlerdekine benzer bir ayar ekranı ile karşılaşırsınız. Ayarlar bölümünü detaylı inceleyelim:

Eklenti Ayarlarında “Activate/Deactivate Maintenance Mode” kısmında eklentiyi aktif kullanıp kulllanmayacağımızı belirliyoruz, bu bölümde wordpress bloğumuzu bakıma alacağımız zaman activated yazan seçeneği seçip sağdaki bölüme de bakımın ne kadar süreceğini belirtiyoruz. Zaman verirken days(gün), hours(saat) ve min(dakika) bölümlerini dolduruyoruz.

Message” bölümünden bakım esnasında sitenizde görünecek yazıyı düzenliyorsunuz. Title kısmına başlığınızı Message kısmına da görünmesini istediğiniz yazıyı ekliyorsunuz. Bu bölümde html kodlarını da kullanarak yazınızı süsleyebilirsiniz.

Splash Page Theme” bölümünde ise bakım esnasında sitenizde görünecek yazı için tema seçiminizi yapıyorsunuz. Sitenize uygun olan temayı seçebilir veya sizin temanızda 503 hatası için bir tanım var ise onu kullanabilirsiniz.

Access to blog front-end and administration (back-end)” bölümünden bakım esnasında sitenize kimlerin ulaşabileceğini belirliyorsunuz. Bu bölüm sitenizde siz düzenleme yaparken ziyaretçileriniz bakımda yazınızı görürken sizin düzeltme yaptığınız halini görmenizi ve bu sayede yaptığınız değişikliklerin doğruluğundan emin olmanızı sağlamaktadır.

Paths to be still accessable” bölümünde bakım esnasında sitenizde hangi dizinlere ulaşımın kısıtlanmayacağını belirleyebiliyorsunuz. Bu bölümde eğer varsa download yaptırdığınız dizinleri veya temalarınızın bulunduğu dizinleri belirtmeniz ziyaretçi memnuniyeti için iyi olacaktır. Ayrıca sadece tema düzenlemesi işlemleri yapıyorsanız xml beslemelerinize erişimi açık tutmayı da buradan sağlayabilirsiniz.

Miscellaneous” ayarlardan ziyaretçinin tarayıcısına 503 hata kodu ile bakımın biteceği süreyi iletebilir, tarayıcının süre bitiminde sayfanızı açmasını sağlayabilirsiniz.


alıntı:wpeklenti.com
 
Yukarı Alt