Ödüllü Forum Yarışmaları Jüri Hakkında

Forum İçi Ödüllü Yarışmalarda Jüri kim olsun ?


  • Toplam katılım
    20
  • Poll closed .
Durum
Konu kapatılmıştır.

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Merhaba değerli üyelerimiz,

Forumu geliştirmek adına yönetim olarak yaptığımız toplantıda, her ay düzenlediğimiz ödüllü yarışmaların değerlendirilmesi konusunda bir proje düzenledik ve siz değerli üyelerimizin fikirlerine sunuyoruz.

Projemiz : Forum içi ödüllü yarışmalarda seçici kurulun jüri yerine katılımcıların olması.


AÇIKLAMA: Bu projenin kabulü durumunda, önümüzdeki 2010 eylül ayı ödüllü grafik tasarım yarışması için ilk deneme uygulaması yapılacaktır.

AMAÇ: Yarışmaların değerlendirmesinden sonra sonuçlara zaman zaman oluşan çeşitli itirazları asgari seviyeye indirmek ve tarafsız bir seçim ve değerlendirme ortamını geliştirmek.

NASIL YAPILACAK:
** Yarışma konusu ilan edildikten sonra, katılımcılar çalışmalarını foruma ekleyecek.

**Yarışma katılım süresi sona erdikten sonra ,sadece katılımcılara PM yolu ile bir yarışma değerlendirme forumu gönderilecek.

**Katılımcı kendisi haricinde, beğendiği ilk üç veya dört katılımcıya 9,7,5,3 puan şeklinde değerlendirme yapacak.

** Katılımcıların değerlendirme süresi 2 tam gün olacak. 2 günden sonra gönderilen puanlar dikkate alınmayacak.

**Puanlamaya katılmayan kişinin de çalışması diskalifiye edilecek.

** Değerlendirme sonucu tablo halinde yarışma sonucu ilan edildiğinde yayınlanacak. ( Katılımcıların kime ne kadar puan verdiği konusunda gizli kalmak talep edilirse bu madde değiştirilebilir.)


Projemize değerli fikirlerinizi bekliyoruz. Ayrıca anketimiz ile fikirlerinizi belirtebilirsiniz..

Anket süresi oylama bitiş tarihi 2010 ağustos ayının son günüdür.

İyi forumlar.
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
Şimdiye kadar yapılan ücretli yarışmaların tamamı firmalara ya da şahıslara yapılan gerçek işlerdi. Yani firmalar bu çalışmaları kendilerine kimlik ediniyorlar. Bu bağlamda önemli olan yarışmaya katılanların çalışmalarını üyelere beğendirmek değil. Önemli olan yarışmayı düzenleyen firmalara en iyi olanı vermek, yani firmalara istedikleri ivmeyi kazanmaları için katkı sağlamak. Profesyonel olanı profesyonellerin seçmesi gerekli.

Yapılan itirazlara gelince, bunlar duygusal hareketler. Herkez kendince bi mazeret yada kötü bir çalışma bulabilir. Ama işin teknik boyutunu kimse sorgulamıyor, kimse teknik olarak uygun olmamış demiyor. Sadece kendi zevklerine uymadığı için çalışmayı beğenmiyorlar. Burada yarışmacıları değil yarışmayı düzenleyen firmaları gözetmek gerekir kanımca.. Bence oylamaya bile gerek yok..
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Bir ay süreli tüm üyelerimize açık ankette;

20 değerli üyemiz ankete katılmış, 14 kişi '' jüri uzman üyelerden oluşsun'' yönünde, 6 kişi de ''jüri üyeleri katılımcılar olsun'' yönünde oy kullanmışlardır.

Anket sonucunda belli olduğu gibi katılımıcıların %70'i forumda düzenlenen forum içi geliştirme yarışmalarında jürinin uzman kişilerden oluşmasını istemektedir.

SONUÇ: Bu anketin amacı, yapılan yarışmaların sonuçlanmasından sonra meydana gelen itirazlara alternatif değerlendirme yöntemi sunmak içindi. Anket ile fikir kabul görmemiş te olsa sonuç itibarıyle yarışma jürisine olan güven tazelenmiştir.

Tüm katılımcı üyelerimize sonsuz teşekkür eder iyi forumlar dileriz.

www.grafikerler.org
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt