1 mm baskı

ferfecir

Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Forum da baktım ama bulamadım

1 mm hatta 1.5 mm kalınlıgındaki ahsaba baskı yapabilecegim profesyonel olmayan bir yazıcı tavsiye edebilirmisiniz.
Yada herhengi bir yazıcıyı modifiye ederek yapabilirmiyim.
 

ferfecir

Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Yanıt icin tesekkurler.
Modifiye ederk bunu basarabilecegim bir yazıcı varmıdır.
Sokup parcalayarak yapabilirmiyim .
yapabilirsem nasıl :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Merhaba. Foruma baktım bulamadım demişsiniz.
Zaten internet üzerinde herhangi bir forum veya sitede buna bir cevap bulabileceğinizi sanmıyorum. Daha doğrusu çözüme ulaştıracak bir cevap.
Mekanik işinden pek anlamam fakat düz mantık olarak şöyle düşünelim. İlk önce arasından ahşap malzemenin sorunsuz olarak gecebilmesi için silindir aralıklarını açmak gerekecektir. Yani bir yazıcıyı komple söküp, esneme oranını arttırmak, yay düzenini değiştirmek, ve kağıt giriş-çıkış gözeneklerini genişletmek gerekecektir. Ve ahşap sert bir malzemedir. Kağıt gibi bükülerek ilerleyemeyecektir. Bu durumda yazıcının arka kısmında bir ahşap malzemenin girebileceği bir giriş bölümü açmak gerekecektir silindire paralel şekilde. Bu ne demektir?
Sıfırdan bir ahşap yazıcı icat etmek demektir. Böyle birşey yapabilirseniz eminim baskı sektöründe bir çığır açacak ve mimarlığı bırakarak Apple'a rakip bir şirket kurabilirsiniz.
Fakat başka bir alternatif daha var.
Bu ahşap malzemeyi bir serigrafici vs gibi bir firmaya götürerek üzerine istediğiniz yazıyı yazdırmak....
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Sizin istediğiniz flatbed yazıcıdır. Bu tarz yazıcıları piyasada yüksek bedeller ödeyerek almanız pek mümkün..Ancak kendim yapacağım derseniz şöyle bir açmazınız var, yapacağınız yazıcıyı piyasadaki yazıcılardan modifiye edeceğiniz için örnek: (HP 1280) su bazlı baskı yapabileceksiniz. Yani laminasyonsuz hiçbir yerde kullanıma uygun olmayacaktır. Ancak kartuşları da modifiye etmeniz yani eko solvent boya püskürtmeniz gerekecektir. Buda şu anda pek mümkün olmayacağından eko solvent kafaya ve sürücüsüne ihtiyacınız olacak..Epson dx5 eko solvent kafalarında 1000 dolar civarında olduğunu düşünürsek işiniz biraz maliyetli ama imkansız değil ;)

Google da aramalarınızı "flatbed printer" olarak yaparsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz...

 

isvicreli1

Üye
Kayıt
5 Aralık 2009
Mesaj
28
Tepki
0
@ferfecir
Merhaba
Direkt olarak agac zemine oyma yazi yazan lazer makineler var.
Rahatlikla kullanabilirsin.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Maalesef bu konuda size bir yazıcı öneremiyorum..Ancak sizin konunuzdan esinlenerek burada kendimizde bir makine modifiye ettik. Yazıcı olarak hp 1280 kullanıldı. 33 mm. kalınlığındaki ahşaba direk baskı yapabiliyoruz..Sprey vernik kullanarak da baskıyı sabitleyebiliyoruz..Aynı zamanda 33mm. kalınlığındaki kalıba tişört gerilerek , tişörte direk baskı yapmakta mümkün oldu..Aynı anda bir çok işlevi olan bir makine yapılmış oldu..Birazdan size yaptığımız panografik marka :) baskı makinemizin çalışır halindeki videosunu da ekleyeceğim...
 

ferfecir

Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Nasıl modifiye ettiginiz hakkındada bilgi verebilirseniz cok sevinirim.
Hele 3.3 mm ahsaba baskı yapabilmek mukemmel olur benim icin.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Tabi ki anlatırım..:)

Öncelikle elimize hp 1280 model bir yazıcıyı alıyoruz.Tüm plastik aksamını komple söküp, zaman kaybetmeden çöpe atıyoruz..Daha sonra önümüzde çıplak bir şasi kalıyor..Şasinin önüne ve arkasına ahşabın geçebileceği bir ray sistemi yapıyoruz..
Biz:
* 10 x 20 x 1.2 kutu profili
* 10 mm. dekota
* duşakabin tekerleği
vb. malzemeler kullanarak yaptık..İsteğe bağlı olarak değiştirilebilir.. Encoder ve kafa milinin ilerlemiş olduğu blogu komple alıp istediğimiz kadar yükseltebiliyoruz..Biz 33 mm. kadar yükselttik ama 60-70 mm. kadar yükseltilebilir..

Bu da demek oluyor ki ; 1mm. den 33 mm. ye kadar istediğiniz ölçüde ve istediğiniz malzemeye baskı alabilirsiniz..

Örnek: ahşap - tişört - hasır - vb. aklınıza gelebilecek her şey..
 
Yukarı Alt