2.Kartvizit çalışmam.

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
@OguzhanH

1. Teknik alanda değerlendirsek kartvizit tasarımı yaparken çalışılan kartvizit boyutları çözünürlük bu ikisi yok.

2. Tasarım alanında değerlendirsek renk uyumu ve tipografi(Font boyutu ve seçimi) o da yok.

3. Bu tasarım işinden anlayan birinin sana ilk söyleyeceği şey açık sarı fon üzerine açık yeşil olarak kullandığın yazılar zor okunuyor. Eğer okunamayan anlaşılamayan simgeler çalışmanda mevcut ise baştan kaybettin demektir. Bu şey gibi siyah bir fon üzerine siyaha yakın bir renkte yazı yazmak gibi.

http://www.behance.net/gallery/Synergea/3627833

Bu linki biraz incele geliştirmen açısından. Belki çok uç örnek olarak çok profesyonel kalacak ancak bu işler böyle oluyor.

Bu çalışmada yeşil, yeşilin tonları ve beyaz kullanılmış birbirine yakın renkler ile kurumsal bir çalışmada gökkuşağı gibi farklı renkler kullanılmaz. Tipografisi baktığımızda çok uyumlu bir font seçimi. Görselin kalitesi, vektörel çizim kalitesi tasarımdaki hiyerarşik düzen kreatif bir çalışma olduğunun ispatı.

Bunlar seni eleştirmek için değil bilgi sahibi edebilmek içindi inşallah yanlış anlamamışındır beni ?
 

mub@rek

Üye
Kayıt
17 Ocak 2011
Mesaj
2
Tepki
0
Kartvizite fiyat vb. bilgileri koymasan iyi olur kardes o tur bilgileri a4 uce katlanmis bir brosur yapip ona koyabilirsin.
Resimlerin cozunurlugunun yuksek olmasi onemli yoksa baskida cok kotu durur, bir de resimleri decupe yapabilirsin o zaman daha guzel durur.

Kolay gelsin.
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
bencede şu yazı fontundan vazgeç daha güzelleri var ;) birde düz karakterler olsun firma isimleri büyük olmalı bunu da ekleyim diğer şeyleri arkadaşlar söylemişler. site de hakkını veren arkadaşlarım var onları incele derim ;)
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
O yazı fontlarından bikaçtanesini söylesiniz bende seçsem çok makbule geçer önerileriniz için teşekkürler.
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
biz de net den indiriyoruz kardeşim 10.000 den fazla font var bende hangi birini söyleyim sana?
 

Tayfun ŞENOĞLU

Grafik Tasarım
Bronz Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
286
Tepki
19
Birkaç tane font söylemekle olmaz malesef. :) Her tasarım kendine göre font ister.Çalıştığınız kompozisyona göre font seçmelisiniz..Daha yeni başladığınızı göz önünde bulundurarak şuan için sadece örnekleri gözden geçirmenizi ve forumu takip etmenizi öneririm.İlla ki tasarım yapacağım diyorsanız ve font önerin diye tutturursanız Arial fontu iyidir:) Kartvizitte sade fontları seçmeli ve tasarımda ilerlemek istiyorsanız forumu dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz.. Unutmayın "Tasarım her kişinin değil ; bilerek yapan Er kişinin işidir." ( Tayfun ŞENOĞLU)
İyi Çalışmalar.. İyi Forumlar..
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Teşekkürler okul varda günde 30 dakika felan hergün örek inceleyip haftasonalrı yapmaya çalışacağım.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@Tayfun ŞENOĞLU

Orası öyle, iyidir. O kadar ki, görüldüğünde mide bulandırır. Arial, grafik tasarımla hiç ilgisi olmayan bir sitede bir özgeçmiş yazmak için font önerisi isteyen birine tavsiye edilseydi, üzerinde durmadan geçilebilirdi. Grafikerler forumunda kısaca elenmalı öyleyse.

Tipografiye azıcık bulaşmış biri, grafik tasarımda Arial kullanılmasının tasarımcıyı bir güzel ele verdiğini bilir. Kişi, Arial kullanıyorsa, ya tipofrafiye dair zerre bilgisi yoktur ya da tipografiyi zerre kadar önemsemiyordur. Bu Arial'in önerilmesi için de öyle. Kişi, tipografiyi bilmek zorunda değildir, önemsemek zorunda da değildir. Ancak bu durumda, ne hakkında neyi önermesi gerektiğini bilmesi de beklenir.

Arial için yukarıda söylediklerim, Times New Roman ve Comic Sans fontları için de geçerli. Bu 3 font için geçerli olan, daha az olmakla beraber işletim sistemiyle gelen sistem fontları için de geçerli (Monotype Corsiva, Century Schoolbook, Rockwell, vb.).

Adı geçen üç fonttan uzak durulması gerektiğiyle başlanabilir öneriye. Öyle ki: Bu 3 fonttan ve diğer sistem fontlarından uzak dur, doğru font seçiminde yolun yarısını katettin demektir, diye de genelleştirilebilir.

Yolun kalan yarısını tamamlamak için, örneğin,

http://www.fontsquirrel.com/

ya da

http://www.google.com/webfonts

sitelerinde yeralan ücretsiz fontlar incelenebilir.

Tipografideki birkaç emri belirterek bitireyim:

Thou shall not kill. Öldürmeyeceksin (elbetteki tipografiyi.)
Thou shall not use Arial. - Arial kullanmayacaksın.
Thou shall not use Times New Roman. - Times New Roman kullanmayacaksın.
Thou shall not use Comic Sans. - Comic Sans kullanmayacaksın.
 
Yukarı Alt