5 Kelimeyi Yıldız Gibi Yapma

Kayıt
18 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, orta derecede grafik tarasımları yapıyorum.Kendi yaşadığım şehir için bir logo yapmaya çalışıyorum.Ama birtürlü istediğim gibi yapamıyorum.Acaba bana bu konuda biriniz yardımcı olabilir mi ?

Yapmaya çalıştığım logo şöyle;

MEZİTLİ
DAVULTEPE
KUYULUK
YAYLALAR
TECE

Bu 5 yazıyı bildigimiz yıldız şekline getirmek istiyorum.Yapmaya çalıştığımda kelimelerin boylarını birtürlü aynı orana getiremedim.Birini düzeltiyorum, bu sefer diğeri biçimsiz oluyor.



Şu klasik yıldız resmi.(Örnekte verdigim yıldız az kaymış sanırım.ama düz halinde yapmaya çalışıyorum)

Yazıları öyle bir yerleştirmek istiyorum ki ilk bakışta yıldız gibi görünsün.Ama yıldıza ait birşey olmuyacak tabi.yazıları kullanarak yıldız görünümü verilecek.(Yazıların arka planında hiçbirşey olmuyacak.)

Yazıların sıralaması da şu şekilde olabilir

Üst: YAYLALAR
Sol: MEZİTLİ
Sağ: DAVULTEPE
Sol ayak: KUYULUK
Sağ ayak: TECE

Umarım tam olarak anlatabilmişimdir.Bana 900x700 gibi bir boyutta anlattıklarımı sizlerden biri yapıp psd olarak paylaşırsa bende üzerine devam ederim diye düşünüyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara..
 
Kayıt
18 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
Evet arkadaşım.Aynen bu şekil birşey.Ama işte yazıların ortada buluştuğu yerdeki dengeyi ve yıldınız uzunluklarının aynı olmasını sağlıyamıyorum.Yanii dedigim gibi ilk bakışta gerçek bir yıldız gibi görünecek.Size de zahmet oluyor ama
 
Kayıt
30 Haziran 2009
Mesaj
14
Tepki
0
Corel'de yazıların aralarındaki boşluklarla oynayarak yazıları istediğiniz uzunluklarda eşitleyebilirsiniz..ama merkez için istediğinizi tam anlayamadım..Bir de tabi 4 harfli yazı karekteriyle 8 karakterli yazı karakterlerini birbirne dengelemek biraz zahmetli...biraz uğraşalım bakalım neler çıkıcak;)
 
Kayıt
18 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
Merhaba, Yıldızı istedigim gibi yapmayı başardım

Örnek: http://i29.tinypic.com/23tnrs1.jpg

Bu seferde Hilal'i bir türlü tutturamadım.

Şöyle anlatayım kısaca.Bu logoyu kendiminde dahil oldugu amatör bir spor turnuvası için yapacam.Logo'nun amacıda adı geçen bölgelerdeki insanları temsil etmek.Ama öğrendiğim kadarıyla Logo'larda "Ay Yıldız" kullanmak yasakmış.Milli takımı temsil ettiği için sanırım. Bende "öyle bir logo yapayım ki Ay Yıldız olduğu belli olmasın ama Ay Yıldız gibi olsun,görünsün. Kanaltürk televizyonunun logusu gibi.Umarım anlamışsınızdır.
 
Kayıt
30 Haziran 2009
Mesaj
14
Tepki
0
size tavsiyem beğendiğiniz bir hilali internetten alıp decupe etmek..elinizle çizmeye çalışmak zor olabilir.
 
Yukarı Alt