8 Sene sonra Freehand le buluştum. Teşekkürler.

Kayıt
22 Eylül 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Ben Site yöneticilerine ve burada konu açıp açıklama yapan herkeze teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
En son 8 sene önce Freehand de çalışmıştım. Sonra photoshop ve corelde çalışıp özelliklede photoshopta uzmanlaştım. Üstelik evlilik ve çocuk nedeniylede çalışmaya 3 sene ara verdim.

Yarın Freehandde çalışan biryerde işe başlıyorum. Bilgilerimi sizinle tazeledim. Çok işe yaradı. Nerdeyse kursa gitmeyi düşünüyordum. Fakat şimdi kendime güvenim yerine geldi. (Eski kurt Hortladı diyorum:))

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Başarılar.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Sizin adınıza sevindim. Başarılar dilerim..
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

FreeHand MX 11.02 sürümü sizin de bildiğiniz gibi en son 2004 yılında yenilendi. Macromedia yazılım firması bu tarihten sonra yeni bir sürüm çıkartmadığı gibi bu programı bir paket dahilinde Adobe yazılım firmasını sattı.

Adobe yazılım firmasının vektörel temelli Illustrator programı olması nedeniyle ve özellikle de Macintosh ortamında çalışan FreeHand programının carbon kodlarla yazılmış olması nedeniyle daha sonradan geçilen Unicode platformu için bu programın yeniden yazılacak olması, bunun yanında Adobe'nin uzun yıllardır FreeHand programına rakip olarak çıkarttığı Illustrator programına ağırlık vermesi nedeniyle bu programın yenilenmesini rafa kaldırdı.

Gelişimi ve yenilikleri sürekli izlememiz gerektiğini düşündüğümüzde bilgisayarda kullandığımız programların yeni sürümlerinin de öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu anlamda Adobe yazılım firmasının piyasaya sürdüğü Design Premium CS4 kapsamındaki programların da öğrenilmesi ve tasarımlarımızda kullanılması bize daha yararlı olacaktır. Öncelikli olarak;

Indesign CS4

programını öğrenmenizin önümüzdeki süreçte size daha yararlı olacağını düşünüyorum. FreeHand programını bilen bir kişi için geçiş süreci daha kolay olacağı için bu programı öneriyorum. FreeHand programında postscript hatası veren " Raster Effects " lerin kullanımında sorunlar yaşandığı bir gerçek. Photoshop programında kullanılan filtrelerin Indesign programında da birebir kullanabilirsiniz. Ayrıca Photoshop programında çalıştığınız görselleri .psd formatında kaydedip Indesign programına çağırabilir bu programda görselin layerlarını pasif ya da aktif duruma getirebilirsiniz.

Tamamladığınız çalışmayı pdf formatında kaydedip istediğiniz yere yollayabilirsiniz. Daha ne olsun...

Yeni işinizde başarılar...

Saygılar...
 
Yukarı Alt