Ad ve Soyadı uygulaması hakkında bilgilendirme.

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Değerli Üyelerimiz;

Forum yönetimi olarak 22.09.2008 tarihinden itibaren üye isimlerinde Ad ve Soyadı zorunluluğu uygulamasına başlamıştık. Uygulama yaklaşık Beş buçuk aydır başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Elbette bu uygulamanın başlatılış amacı sizlere daha şeffaf ve daha güvenilir bir ortam yaratmaktı.

Buraya kadar sizlere aktardığım bilgiler sizlerinde farkında olduğunuz ve gördüğünüz bölümüdür. Birde sizlere yansıtılmayan ve bilmediğiniz bölümü vardır. Bunlarla ilgilide aşağıda sizlere detaylı bir açıklama yapılmıştır.

Uygulamanın başladığı tarihten itibaren standartlara uygun üye ismine sahip olmayan ve isim değişikliği talebinde bulunmayan yaklaşık 15.000 üyenin üyelikleri iptal edilmişti.

Bunun dışında günlük üye olanların yaklaşık %80 lik kısmı standartlara uymadığı için kabul edilmemektedir. Buda ortalama günde 100-120 iptal edilen yeni üye anlamına gelmektedir.

Uygulamanın başladığı tarihten itibaren iptal edilen bir çok üye mail veya özel mesaj yolu ile bizlere bu uygulamanın değişmesi yönünde yazılı bildirimde bulunmuşlardır. Bu tarz mesajları almaya da devam etmekteyiz.

Bu nedenle daha fazla üyenin forum imkanlarından faydalanması açısından uygulamanın iptal edilmesine karar verilmiştir.

Uygulamanın iptali ile günlük üye sayısındaki artışın forumdaki hareketliliği arttıracağı, yapılan paylaşım ve teknik bilgilerin artacağı, bununda forumun hem arşiv hem de teknik bilgi yönünden daha iyi yerlere geleceği düşünülmüştür.

04.03.2009 tarihi itibari ile üye isimlerindeki Ad ve Soyadı zorunluluğu iptal edilmiştir.


Saygılarımızla
Grafikerler.org Yönetimi
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Yönetimin almış olduğu bu karar, bence yerinde olmuş, çoğu yeni üye olmak isteyen arkadaşlar Ad ve Soyadı zorunluluğundan "Gerçek Ad ve Soyad ile üye olmamda sakınca olur mu?" diye düşünüp bundan ötürü belki üye olmaktanda vazgeçiyorlardı. Böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yeni alınmış kararın sitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Yeni uygulamamız hayırlı olsun. Şahsi fikrimce şuan ki sabit olan üye isimlerimiz kalsın. Yeni üye olacak arkadaşların üye olma panelinde "Profil ismi olarak Ad-Soyadımı Kullan" diye bir seçenek olsun ve kişi isteğe göre ad-soyad yada takma ad kullanabilsin.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
@Fatih Coşkun

Fatih Bey,

İptal edilmiş uygulama yönetimdeki arkadaşların üye isimleri için geçerli değildir. Yönetici olan ve olacak tüm kişiler gerçek Ad ve Soyadı bilgilerini kullanmak zorundadırlar.

Saygılarımla.
 
Yukarı Alt