Ai bazı sorunlarım var.

farukakgun

Üye
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
13
Tepki
0
Arkadaşlar ai ile ilgili fh den kurtulmaya çalışan kardeşinize yardım edermisiniz ?

1. Her yeni sayfa açtığımda niye sayfa cetvelleri çıkmıyor. Show Rulers komutu vermek zorunda kalıyorum.

2. Yeni sayfa açınca sadece 7-8 tane benim belirlediğim renklerin çıkmasını istiyorum ama bi sürü gereksiz renk geliyor.

3. Ai CC nasıldır ai CS6 ya göre hızlı mı ? (mac mini i7 8 gb ram)


Kahrolası freehand alışkanlıkları.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Aynen dediğiniz gibi bunlar alışkanlıklardan ibaret sorunlar. Ben kendi geçişimi hatırlıyorum da (2007) yürütülen kampanya ve dersler sayesinde çok kolay atlamıştım bu sorunu. Ama öncelikle bilmek gerekir ki mantık ve taban açısından macromedia programları ile adobe arasında büyük uçurumlar yoktu. Benzerlikler üstünden gidersek sorun daha çabuk çözülür. Örneğin corel tabanından gelme birinin adobeye geçmesi çok çok daha zor çünkü mantık tamamen farklı. Ben freehand ve ai arası çok büyük fark görmedim hiç bir zaman tabi benim geçtiğim zamanda ki ai cs ve cs2 ile macromedia mx sürümleri arasındaki farkın daha küçük olduğunu da gözardı etmemek gerekir..

1. Sorunuz için olumlu bir cevabım yoktu. Biraz araştırma yaptım. Prefrencesde gezindim alakalı bir şey göremedim. Ama biliyorsunuz kısayolu ctrl+R yada elma+R. Amma tam olarak beklentinizi karşılamasa bile cetvelleriniz boş bir sayfada açıkken dökümanınız template olarak kaydederseniz, o sayfayı her açısınızda cetvellerde geliyor. Sonradan boyutlandırmanızı yapabilirsiniz.

2. Swatches paneli biliyorsunuz freehandden çok farklı değil kendi renk paletlerinizi yaratabilir onları istediğiniz zaman çağırabilirsiniz. Bu paletin sağdaki kulakçığından çıkan bölümde ilgili seçenekleri göreceksiniz. Ki hazır onlarca güzel palette var.

Bunların dışında aynı FH'de olduğu gibi sadece kullandığım renkleri göreyim, kullanmadıklarım swatchesden kalksın gibi bir çok seçenek de mevcuttur.

3. Sorunuza ezberden yanıt vereceğim. Güncel bir sistem kullanmak kaydıyla her yeni sürümde Adobe programların hızlandıkları bir gerçek. Hatta CS6'da acrobat ve Indesign dışında neredeyse 64 bit olmayan yazılımı kalmadı adobenin. CC'de benzer performans iyileştirmeleri yaptıklarını biliyorum. Ama CC'nin lisanslama olayının çok farklı olduğunu da göz önünden bulundurmanız gerekli.
 

farukakgun

Üye
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
13
Tepki
0
Çok çok teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsınız.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Yukarı Alt