Alpay Ekmek(çaylak)

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
Çok Tşkler.... : ) )
 

ahmetkaydi

Üye
Kayıt
11 Ocak 2010
Mesaj
34
Tepki
1
Selamlar arkadaşlar. Henüz geldim sitenize. şimdiden memnun oldum. Alpay Ekmek çalışması görülüyor. başlangıç olarak desteksiz emek vermişsen çalışmaların iyi. nice grafiklere...
 

swatgirl

Üye
Kayıt
2 Ocak 2010
Mesaj
10
Tepki
0
@ahmetkaydi

öncelikle hoşgeldiniz..kendi adıma bende memnun oldum..keşke destegım olabılseydı belki daha iyi olabılırdım..yorumunuz için teşekkürler....
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Merhaba. Birkaç kişi yorum yapmış fakat pek yol gösterici eleştiriler ve tavsiyeler yok. Ben kendimce birkaç eleştiri ve öneri yapmak istiyorum.
Gördüğüm kadarı ile Gradient/Degrade (renk geçişi) kullanmayı seviyorsun. Ve tahminimce Photoshop'tan çıkmış çalışmalar bunlar. Ben kişisel olarak kartvizit, antetli kağıt vs tarzı şeylerin tasarımında photoshop kullanımından yana değilim. Bunun sebebi ise baskı aşamasında vektörel çalışmaların kalite açısından daha verimli sonuç vermesi. İlk örnekte kullandığınız gradientler belki web ortamında göze hoş görünebilir. Fakat baskıda tamamen bir hüsran olacaktır. Kurumsal bir çalışma yaparken sadece web üzerindeki görüntüsü değil, kuşe kağıttan saman kağıdına kadar, değişik boyutlarda, renkli ve siyah beyaz olarak kullanılacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Kartvizit ve antetli kağıt kenarına çizmiş olduğunuz gradient desenli çizgiler baskıda sorun çıkaracaktır ve riskli bir çalışmadır. Hherhangi bir otorite olmamakla birlikte, adres bilgileri genelde alt kısımda veya kenarlarda olur. Tabii bu tasarımcının hayal gücüne göre değişir fakat göze hoş görünmesi de önemlidir. Bu bağlamda ikinci çalışma biraz daha uygun geldi bana.
Ayrıca grafik tasarım çalışmalarında fontlar üzerinde sündürme, çekiştirme veya tepeden bastırma şeklinde boyut düzenlemesi yapılmamalıdır. sadece kurumsal çalışmalar değil her türlü tasarımda geçerlidir bu. Bu durumda font özelliğini kaybeder ve bambaşka bir görünüme bürünür. (3. çalışma)
Kısaca tavsiyem, kurumsal çalışmalarda vektörel programlar kullanman, elinden geldiğinde gradient'den uzak durman ve fontları deforme etmemen.
Başarılar.
 

sweetcrazy

Üye
Kayıt
12 Ocak 2010
Mesaj
26
Tepki
0
canım.. ilk etapta fontlarla oynaman lazım. her bir yazılan yazıya veya şekillere efekt vermek zorunda değilsin.. kurumsal olduğu için daha ağır bir iş yapabilirdin.
yinede başarılar.
 

swatgirl

Üye
Kayıt
2 Ocak 2010
Mesaj
10
Tepki
0
@Erkan_Nehir

çok teşekkür ediyorum bilgiler için gerçekten çok işime yarayacak ama birşey vurgulamak istiyorum çalışmaları CorelDRAW da yaptım photoshop kullanmadım.bundan sonra dikkat edicem dıgerlerine..:)
 
Yukarı Alt