AMD hakkında birkaç soru?

Technoman

Üye
Kayıt
18 Aralık 2011
Mesaj
3
Tepki
0
AMD - İntel hakkında birçok yazı okudum bilgi sahibi olmaya çalıştım. En sonunda aklıma takılanları size sormaya karar verdim.

AMD çok ısınıyor diye birşey duydum acaba bu doğru mudur? AMD aşırı ısınma yapıyor mu, işlemci, anakart yanmasına sebep oluyor mu, kullanıp deneyen var mı?

AMD oyunlar için iyi deniyor sürekli ama neden oyunlar için tavsiye ediliyor? Diğer programlarda (Grafik tasarım gibi.) performansında düşüş mü oluyor. Oluyorsa neden oluyor. AMD'nin İntel'den bu konuda farkı ne?

Ben bu soruların cevaplarını merak ediyorum ve cevap verirseniz çok memnun olurum.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
AMD çok ısınıyor sözünden tek bir sonuç çıkarabilirsin: O lafı diyen adam donanım işinden ya hiç çakmıyordur, ya da duyduğuna inanan işini bilmeden yapan bir adamdır. 90 ların sonlarında bi model işlemci gerçekten ısınma sorunu vardı ve o sorun ortadan kaldırıldı. Benzer sorun ilk çıkan İntel P4 lerde de vardı. Olay bundan ibarettir.

AMD ucuzdur az fiyata iyi bir işlemci alırsın ve kalan paranı ekran kartına yatırırsın o yüzden aynı parayla daha iyi oyun oynarsın mantık bu kadar basit.

Ha şu da bir gerçek intel son 4 yıldır AMD'nin önünde teknoloji olarak. Ama bu teknolojiyi çok pahalıya satıyor. Aslına bakarsan arada son kullanıcı için ciddi bir fark yok.

Özetle şöyle söyliyim. 1500 TL amd ile mükemmel sayılacak bir sistem toplayabilirsin. Ama intelde bu paraya orta derecede sistem toplarsın seçim senin.
 
Yukarı Alt