Android website tasarımı

GrafikTR

Üye
Kayıt
20 Nisan 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba

Arkadaşlar sizlerden bir konuda bilgi alıcaktım.

Bir müşteriden istek geldi web sitesini android telefonlara yazılım olarak geçirmeyi istiyor ama bendende psd olarak bunu yapmam isteniyor pekbi bilgim yok hiç yapmadığım bir iş buna ne yapmam gerek kaça kaç pixel ayarlamam gerekiyor vs.


Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
web sitesi istiyorsa psd istemez o senden arayüz istemiş sanırım. Aslında telefon dünyasına çok uzak yaşıyorum. Yenilkleri takip ettiğim söylenemez ama benim bildiğim android bir yazılım senin sorduğun telefon ekranı boyutu. Yani başka şeyler.Ama android yazılımlı telefonların hepsinin boyutu aynıysa şayet o telefon sitesine girip telefon teknik özelliklerinden bulursun.
Yada ben hiç anlamıyorum bu işten
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Müşterin senden web sitesinin mobil cihazlarda da kullanabilir olmasını istiyordur. Mobil Site yani. Bunun için mobil site diye aratıp örnek çalışmalara bakmanı tavsiye ederim. PSD çalışmanı 320x640px olarak standartta çalışıp bunun yazılım sürecinde büyük ve daha küçük boyutlar için boyutlandırma yapman gerek. Zor ve karışıktır. Eğer daha önceden tecrüben yoksa iş olarak önce yapmaktan çok tecrübe edinmen gerek sonra çıkacak sorunlarla başa çıkman zor olabilir. Eğer site daha önceden yapılmışsa jQuery Mobile var biraz araştır subdomain şeklinde entegre ederek çalış. Siteyi yeni yapacak isen responsive design olarak yaparsan mobil ve tabletler içinde çözüm sunmuş olursun.

İyi Çalışmalar.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
emre çetiner açıklaması mantıklı. eğer dediği gibiyse istedikleri evet aylardır bunun için çalışıyorum. işin zor
 

GrafikTR

Üye
Kayıt
20 Nisan 2012
Mesaj
2
Tepki
0
@futurist

Websitesi daha önceden hazırlanmış herşeyi hazır teması vs. ama benden istediği aynı renklerde biçimi ile fazla oynamadan bir android işlevli tasarım.

@Emre ÇETİNER

Öncelikle Teşekkürler Hocam

Buraya yazdıktan sonra hemen cevap bulamayınca yabancı kaynaklardan araştırıp örneklere göre çalışma yaptım 320x640 dediğiniz gibi ama android veya başka bir yazılımdaki ürünlerin tasarımını yapmak gerçekten çok karışık geldi umarım benim gibi takılan arkadaşlar bu yazıları okur ve ona göre bilgilenir.

Bilgilendirme yapan her iki hocamada teşekkürler.
 
Yukarı Alt