Apple dokunmatik (Multitouch) faresini piyasaya sürdü

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75


Apple dünyanın ilk kablosuz çoklu dokunmatik (Multitouch) faresini piyasaya sürdü. Magic Mouse adıyla piyasaya sürülen farenin üst tarafı tamamıyla dokunmatik bir yüzeyden oluşuyor ve tıpkı bir iPhone gibi parmak hareketleriyle yönetiliyor. Daha hızlı bir işlemci, daha büyük ekran ve daha iyi gelişmiş grafik özelliklere sahip iMac'lerin yeni versiyonunun bir parçası olarak üretilen Magic Mouse 69 Euro'dan satışa sunuldu.

Alıntı
 

C@GL@R

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
83
Tepki
3
Dizaynını güzel yapmışlar.. 140 TL ortalama fiyatı var. Kablosuz Klavye ve mouseler da pahalılık kaliteye göre değişiyor ve kablosuz olduğu için tercih ediliyordu.. Bu üründe sadece görsellik ön planda. el hareketlerimiz yine aynı şekilde işleyiş gösterecek.

Dizayn 5/5 şeklinde yorum alacaktır ama Fiyat/Peformans'ta 5/1-2 anca alır gibi. Ekstra işlevi yok..

İlkleri paylaştığınız için teşekkür ederiz Yaşar Bey.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Apple uzun bir süredir işlevselliği ön planda olan estetik ürünleri piyasaya sunuyor. Bu noktada oldukça başarılı olduğu da söylenebilir. Dünyada grafik tasarımcıların özellikle entelektüel niteliğine yakışır ürünleri yine onların estetik bakış açısına uygun bir şekilde tasarlayıp onlara sunma noktasında oldukça başarılı ürünleri yine bu son ürününde de gösterdi.

Magic Mouse bu anlamda işlevselliğinin yanında estetik duruşu, ergonomik yapısı ve çoklu fonksiyon özelliğiyle iyi bir endüstri tasarımı ürünü olduğunu ayrıca elektronik düzeyin bir ürüne güzel bir şekilde uyarlanmasının mantığını bütünleştirip önümüzdeki süreçte dünya piyasasında özellikle Mac kullanıcılarının zevkle kullandığı Pc kullanıcılarının ise her zamanki gibi özenerek uzaktan baktığı kısa tanımlamasıyla hoş bir alet olacağını ilk bakışta bize hissettiriyor.

İlk bakışta üzerinde herhangi bir işlev tuşunun olmaması, bunun yanında bir önceki ürün Mighty Mouse gibi rollover parçasının bile olmadığı tümüyle dokunmatik işlevi olan bir alet. Önümüzdeki süreçte artık bilgisayar kullanımının kablolara bağlı olmayacağı tümüyle wireless veya bluetooth bağlantı türlerinin ön plana çıkacağını da kesinleştiren ve bu yönde çalışmaların yoğunlaştırıldığının da bir göstergesi olacak türden örnek bir alet.

Bluetooth bağlantıyı iki adet AA pil ile sağlayan bu ürün şu an Amerika'da 69 dolardan piyasaya sunulmuş durumda. Türkiye'ye geldiğinde fiyatının ne olacağı şu an henüz bilinmiyor. Magic Mouse Türkiye'ye gelene ve fiyatı belli olana kadar beklemek yerine isterseniz gelin bu ürünün nasıl çalıştığını, ne tür özelliklerinin olduğunu görmek için bu linkteki videoyu birlikte izleyelim.

http://www.apple.com/magicmouse/includes/hero-video.html#hero-video

Şu an piyasada 10 TL'ye mouse satıldığı düşünüldüğünde bu ürünü neden ve hangi özellikleri nedeniyle satın alıp almayacağımıza da sanırım bu videoyu izleyerek karar verebiliriz.

Saygılar...
 
Yukarı Alt