Barkod Nedir? Yasal olarak nereden temin edilir.

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
BARKOD NEDİR? Barkod, kodlanabilir bilgilerin, bilgisayar ve benzeri cihazlar tarafından okunabilecek basit simgelerdir. Daha teknik olarak anlatmak gerekirse, farklı kalınlıklardan oluşan yanyana dizilmiş siyah çizgiler topluluğudur. Aşağıda bir barkod örneği görülmektedir:



Barkod günümüzde neredeyse bir çok yerde rastlayabileceğimiz bir simge durumunda. Dergiler, sigara, bisküvi, çiklet, bilgisayar ve daha bir çok ürünün üzerinde barkodu görmek mümkün. Barkod aslında, bilgisayar ve buna benzer cihazların kodlamayı okumasını kolaylaştırmak için yapılmıştır. Bilgisayara barkod bilgisini aktarmak için barkod okuyucular kullanılmaktadır. Bu barkod okuyucular barkod çizgilerini tarayarak, kodlama sistemini çözümler ve kodu bilgisayara aktarır.

BARKOD NUMARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Noter onaylı taahhütname.
2. Başvuru yapan firma, Ticaret/Sanayi/Ticaret ve Sanayi Odası/Ticaret Borsası veya Esnaf Odasına(TESK) kayıtlı olduğunu gösterir Oda Kayıt Sicil Suretini(Faaliyet Belgesi).
3.Firmanın bulunduğu yıldan bir yıl öncesine ait GELİR TABLOSUNU.
4.Firma başvuru yaptığı yıl içinde kurulmuş ise TİCARET SİCİL GAZETESİNİ
5.Sisteme giriş bedelinin yatırdığına dair banka dekontu.



Barkod Neden Önemli?


Raflarınız ürünlerle dolu Müşterilerinize yüzlerce, binlerce, hatta on binlerce ürün sunuyorsunuz. Dükkanınız, mağazanız dolup taşıyor Müşterileriniz ürünleriniz ve hizmetlerinizden son derece memnun. Memnuniyetleri size yeni müşteriler kazandırıyor. Eski müşterileriniz, yanında yeni müşterilerle geliyor. Dükkanınız, mağazanız doluluğu, doyasıya yaşıyor.
Herkes memnun. En başta da siz. Kafanızda, mümkünse hemen yarın dükkanınızı ya da mağazanızı daha da büyütmeyi planlıyorsunuz. Çalışanlarınızın tatlı yorgunluğuyla müşterilere yetişmeye çalışmalarının koşuşturmaları arasında, saatler hızla geçiyor. Ama o da ne? Bir çalışanınız, elindeki kutuyu evirip çeviriyor, sıkıntılı bakışlarıyla müşteriye bakınıyor, kan-ter içinde kalmış, yardım isteyen bakışları, çevreyi tarıyor.
Tüm hatasız organizasyonunuza rağmen, yeni gelen ürünlerden birisinin üzerinde olmayan etiketi arıyor çalışanınız. Onca sıkıntının nedeni bu.
Getiren firma unutmuş. Ama sonucu siz yaşıyorsunuz.
Müşterinize; Kusura bakmayın unutmuşlar diyebilirsiniz elbette. Ancak, siz bu ucuz yaklaşımları düşünmeyen, büyük düşünen bir ticaret insanısınız.
Sizin gibi büyük düşünen insanların, böyle ve bütünüyle sizin dışınızdaki bir nedenle- sıkıntıları yaşamaması gerekir. Öyle değil mi? Evet mi?
O zaman yapacağınız çok basit. Yaşamınızın diğer alanlarında olduğu gibi, günün olanaklarından yararlanmak.

BARKOD kullanmak. Bu kadar kolay.
Siz sıkılmaktan, çalışanınız kan-ter içinde kalmaktan, müşteriniz, üstelik yanında getirdiği yeni müşteri adayınız arkadaşına mahcup olmaktan kurtuldu.
Sorun sona erdi. Sıradaki gelsin.

Alıntı
 
Yukarı Alt