Check Point'ten KOBİ'lere özel güvenlik cihazı

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7

Ağ ve bilgi güvenliğinin güçlü markası Check Point, UTM-1 Total Security güvenlik cihazları ürün ailesini, küçük ve orta ölçekli ofisler için her şey dahil güvenlik sağlayan UTM-1 130 ile genişlettiğini duyurdu.
Yeni UTM-1 130, endüstrinin lider firewall'u ile VPN, IPS, anti-virüs, anti-spyware, URL filtreleme, Web güvenliği ve mesajlaşma güvenliğini, merkezi olarak yönetilebilen tek bir anahtar teslimi çözümde birleştirerek güvenliği son derece kolay hale getiriyor.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler veya şube ofisleri için güvenlik tercihi yaparken genellikle bir taviz söz konusu oluyor. Ya gerçek kurumsal güvenlik sağlayabilmek için bütçeleri aşan çözümler alınıyor, ya da ekonomik çözümlere yönelinerek güvenlikten taviz veriliyor. İşte UTM-1 130 tam da bu boşluğu dolduruyor. UTM-1 130, 75 adede kadar kullanıcısı bulunan KOBİ'ler veya şube ofisler için ideal bir çözüm oluşturuyor.
Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan "İş ortaklarımız ve müşterilerimiz, Check Point güvenliğini eksiksiz olarak sağlayan ama daha küçük ölçekli ve ekonomik bir çözüm ihtiyacını dile getirmekteydiler. Artık kurumların Check Point güvenliğine sahip olmak için, ne güvenlikten, ne de bütçeden taviz vermeleri gerekiyor. Yeni UTM-1 130, müşterilerimize, yerel veya uzaktan yönetilebilen, kanıtlanmış bir entegre güvenlik çözümü sunuyor." dedi.
Diğer Check Point UTM-1 Total Security cihazları gibi, UTM-1 130 da maksimum güvenliği yüksek performans ile sunarak, güvenliği bir network darboğazı olmaktan çıkarıyor ve optimal güvenliği muhafaza ederken kurumlara genişleme olanağı sunuyor. UTM-1 ayrıca, diğer yüksek ölçekli Check Point çözümlerinde bulunan kanıtlanmış yerleşik merkezi güvenlik yönetim sistemi ile maliyetleri en aza indirirken işletimi de kolaylaştırıyor. Bunlara ek olarak UTM-1 130 cihazları, 3 yıllık güvenlik güncellemeleri ve donanım desteği hizmetleri ile birlikte geliyor.

Check Point UTM-1 130 Total Security'nin başlıca özellikleri:
  • Firewall, VPN, IPS, anti-virüs, anti-spyware, URL filtreleme, Web güvenliği ve mesajlaşma güvenliğini içeren her şey dahil güvenlik.
  • Kullanımı kolay, masa üstü kutu formunda, 400 Mbps'lik yüksek performans.
  • Yerleşik yönetim ile yerel yönetim imkanı veya Check Point SmartCenter ve Provider-1 ile merkezi yönetim sayesinde kurumsal güvenliğin kolay kurulum ve yönetimi.
  • Güvenlik güncellemeleri ile yüksek güvenlik seviyesi ve 3 yıllık destek ile uzun ömür garantisi.
"Küçük - orta ölçekli işletmelerin veya şube ofislerin genellikle daha büyük ölçekli işletmeler gibi yetişmiş teknik insan kaynağı bulunmuyor." diyen Göktan, günümüzün zorlu ekonomik koşullarında, UTM-1 130'un küçük ve orta ölçekli işletmelere, dünyanın en büyük kurumlarını koruyan Check Point güvenliğini düşük yatırım, kurulum ve bakım maliyetleri ile sunduğunu vurguladı. Göktan, Check Point UTM-1 130'un KOBİ'ler ve şube ofislerin güvenlik çözümü seçerken karşılaştıkları güvenlik-maliyet ikilemini çözdüğünü belirtti. Güvenlik cihazları çözüm ailesini sürekli genişleten Check Point son olarak bu yılın başında Nokia'nın güvenlik donanımları bölümünü de satın alarak bünyesine katmıştı.

Kaynak : Zaman
 
Yukarı Alt