Bana dünyanın en iyi arabasını gösterebilir misiniz? Veya dünyanın en iyi fotoğraf makinesini? Dünyanın en iyi telefonunu? En iyi bilgisayar?
Hiç zannetmiyorum... Çünkü yoktur...
Dünyanın en konforlu arabası arazide yaşayan birisi için bir hurda yığınından farksızdır. Dünyanın en büyük lensi makro çekimler yapan bir fotoğrafçı için sadece zaman kaybı ve hamallıktır. Günümüzde halen analog makinelerle çekim yapan, sabahlara kadar banyo ile uğraşan profesyonel fotoğrafçılar var.
20 bin liraya bir motosiklet almak yerine 30 bin liraya bisiklet alan insanlar var.
Paint'le 3D modelleme yapan insanlar tanıdım.
Herşeyin kullanım amacı, kullanım yeri ve kullanıcı tercihi farklıdır. Öyle olmasa idi bir vektör tabanlı program, bir bitmap tabanlı program, bir 3D programı bir de windows movie maker. Tamam sektör tıkandı. Başka birşey üretmeye gerek yok...
İlk başta idrak etmemiz gereken şey
"Abi ben grafikerliğe başlayacağım. Hangi programı kurayım" mentalitesini bırakmaktır.
İlk önce amaç belirlenmelidir. Ne tasarlayacaksınız? Neden grafikerlik? Ortaya çıkarılmak istenen şey nedir? Tamam programa karar verdim ama bilgisayarın donanımı yeterli mi? Bunlar bir köşeye konulduktan sonra, programlar araştırılır. İçinden en uygun olanı/olanları incelenir. Eksileri artıları veya kombine şekilleri analiz edilir. Denenir. Hata yapılır. Memnun kalınır. "Hah bu tam benlik" denir. Devam edilir. Gerektiği yerde diğer programlardan destek alınır. Bu sektör böyle bir sektördür.
Öyle bir döneme geldik ki, futbol takımı tutar gibi program tutanlar var...
"Şu program bitti, bu öldü, bunun modası geçti" diye birşey yoktur. Bunun söyleneceği tek yer belki iphone meraklılarının, sebebini bilmeden her yeni çıkan modeli sabahın köründe sıraya girerek kapışanların bulunduğu bir cafe olabilir...
En iyi program diye birşey yoktur. Kendine uygun en iyi programı seçen iyi tasarımcılar vardır.
1-Hedef belirle
2-Araştır
3-Analiz et/kıyasla
4-Dene, yanıl
5-Otur bilgisayar başına, keyfini çıkar...
Herkese iyi forumlar.