Corel - led monitör - renk kalibrasyonu , renk sorunu

Vlkn Grvn

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
4
Tepki
0
Arkadaşlar Ya Bende Var Ya Da İnternette Bi Çözümü Yok. O Kadar Aradım Taradım Bi Yolunu Bulamadım. Bizde 2 Pc Var Ve 1 Tane Aoc 23 İnç 2343fs Led Monitör Aldım. Ama %5 Tramları Falan Göstermiyo Corelin Renk Ayarından Us Web Coadet Swop V2 Kullanıyorum Ama Doğrumu , Yanlışmı Bilmiyorum. Hangi Renk Profilini Kullanıcaz Koyu Göstermesi Önemli Değil Tramları Göstermesi Önemli Crt Gibi Olmuyo Ama Crt De Radyasyonlu , Gözler Gitmeden Düzeltmek Lazım, Yeni Led Monitör De Almak İstiyorum Ama Renk Kalibrasyonu Bilinen Kolay, Yapılabilen Renkleri Crt Gibi Gösteren Bi Led Lazım. 23 İnç Ve Üstü - 500-1000 Tl Arası.

1. Crt Gibi Düşük Tramları , Renkleri Güzel Gösteren Led Ekran Hangisi?

2. X5 Kullanıyorum, Renk Aoc 2343fs İçin Hangi Profili Kullanacaz?
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Vlkn Grvn

Hocam öncelikle bırakalım renk profilini %5 tramı bile göstermemesi sağlam bir ayar sorunu olduğunu gösteriyor. Renk profillerinden önce monitörün normal renk ve kontrast ayarlarıyla oynayın. Büyük ihitmalle bir ayar fazla kaçmıştır. Normal şartlarda hiç bir monitör bu kadar kötü olamaz imkanı yok.

Ben 2 sene kadar zaman zaman hep monitörleri araştırdım o yüzden hiç ayrıntıya girmeden sana model isimleri vericem gönül rahatlığıyla alabilirsin. Bu arada senin monitörün diğer bir çok lcd ve led ekran gibi TFT ekran. Senin anlıyacağın yüksek hız dışında hiç bir artısı olmayan sıradan oyun monitörü.

Kaliteli bir crt ayarında olmasada bizim alacağımız panel tipi IPS türevleri olmalı. en iyileri SIPS monitörler ama çok pahalılar onlara bakmıyoruz. Giriş seviyesi IPS monitörler şu an en mantıklı seçenek. Renk kalibrasyonunu yapmak şartıyla tabiki.

Size en başta DELL 2312hm modeli kendim de onu kullanıyorum şu an çok memnunum. Bu monitörü 550 ila 650 tl arası piyasada bulabilirsiniz. Bu paraya gidip oyun monitörü alan meslektaşlarımız var aman ha diyorum.

http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-u2312h/pd

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

daha üst seviye monitörlerde var 2000 Tl civarına kadar Dell veya HP markalarından şaşmayın. Neden derseniz bu markaların profesyonel masaüstü yayıncılık ve 3d yazılmlar için sağlam argeleri ve donanımları var gayet iyilerdir. Daha üst basamak için ise 1. eizo 2. lacie 3. apple'a bakabilirsiniz.
 

Vlkn Grvn

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
4
Tepki
0
Kardeşim öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Aldığım led kötü değil ama aşırı canlı %5 var yok gibi birşey crt ile arasında çok fark var. Tamam olması da normal ama fantazi iş yapınca baskıda tramın ne çıkacağı çok önemli işimde. Dediğin markalara bakacam kalibrasyon ayarı kolay demi bi anlatımı bi şekli vardır inş.


Birde dell 2713HM modeli var sen şimdi bu dell, renk olarak
crt yi aratmaz mı diyosun :)
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Vlkn Grvn

Hocam öncelikle kaliteli bir masaüstü yayıncılık crt monitörüne erişecek tam bir lcd monitör olduğu sanmıyorum. Ama o Crtlerde çok pahalıydı zaten.

Herneyse fiyat performans mantığı içinde dell ve hp nin bu modelleri gayet iyidir. Adobe RGb renk uzayının %99 unu verir gibi bir iddia var tanıtımında okuduysan çok aşırı bir iddia. Her türlü işe gider yani sıradan bir crt monitörden de çok daha iyidir benim kanaatim.

Bu arada senin verdiğiğin linkdeki alet 27" monitör ham daha büyük hem daha gelişmiş hem daha pahalı yine de kontrol et. Minumum 2312 yi alabilirsiin ama. Yalnız hocam şuna dikkat et ips panelden adam anlamaz yakın bir modeli verir geçer bu monitörlerin en büyük ayrımı 178 derecelik kaliteli görünüm vermeleridir şu an kullandığın monitöre yanlardan alttan üstten bakarsan renk kaymaları hatta kararmalar görürsün işte bu bunlarda yok.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Çift monitör kullandığımdan bu farkı çok net görüyorum. Renk ve ışık değişiklikleri samsungda olurken dell sabit kalıyor.

 

Vlkn Grvn

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
4
Tepki
0
işim gereği öyle çok yoğun bi çalışma yapmıyorum. çok yoğun bi şekilde çalışmadığım için öyle 27 inç ekranada gerek yok aslında sizin sayenizde dell'i tanıdım beğendim. kısmet olursa alacam.
 
Yukarı Alt