CorelDRRAW copyala yapıştır yapınca ağırlaşma (Yardım)

Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
79
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba xp işletim sistemim var ekran kartım 256 mb 1.5 gb ram
benim şöyle bir durumum var Corel x4 kullanıyorum kopyala yapıştır yaptığım zaman başka bir sayfaya çok geç geliyor corel x3 te böyle olmuyordu bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Neden bu kadar ağır kopyala yapıştır yapıyor.
Şöylede bir bilgi vereyim corel sayfam düz yazı seklinde arada bir vector clipart ta kullanıyorum yani büyük kaliteli resimler yok. Nerdeyse düz yazı diyebilirim şimdiden ilgilen arkadaşlara teşekkür ederim.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Yazısız boş sayfada da aynı sorun oluyor mu? Kopyala yapıştır yerine import yapmayı dene. Yine ağırlaşıyor ise sanırım programda bir sorun var.
 
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
79
Tepki
0
@Erkan_Nehir


Evet yazısızda da oluyor import da da yapıyor. 195 e 275 bir çerçeve yapıyorum bunu başka bir boş sayfaya kes yapıştır yapıyorum hiç yoktan 5 dakika belkiyorum. Peki programda ne gibi sorun olabilir ?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
corel draw X4: tools/macros/run macro sonra alttaki seçeneklerden VBA Project seçili olması lazım. Daha sonra DRAW behaviour macrosunu yüklemen gerekecek. Sanırım kopyala yapıştır yaparken bütün renk stillerini kaydetmeye çalışıyor program. Bu makroyla okuma işlemini ignore hale getirebilirsin.Bunları deneyip tekrar bi bakarmısın?
 
Kayıt
7 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
@Enver ARTAN


değerli arkadaşım,

bu sorunun neden kaynaklandığını ve tam çözüm yolunu
başka bir sitede çok detaylı olarak anlatmıştım
site ismi vermek yasak ancak aşağıdaki linke tıklarsan
ilgili konuya ulaşacaksın

şimdiden kolay gelsin

.....
 
Kayıt
18 Mayıs 2009
Mesaj
31
Tepki
0
Bende de aynı sorun vardı. "patch clol" diye bir makro yükledim ve yaklaşık 6 aydır corel sorunsuz çalışıyor. Tek anlamadığım şey şu; bu makroyu kurduktan sonra corelimin yanında parantez içinde "not for resale" yazmaya başlaması.

İyi çalışmalar:)
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
@tdesigner84Makroyu yüklemeden önce de yazıyordur, büyük bir ihtimalle siz farketmemişsinizdir. Yasal olmayan bir kopya kullanıyor olabilirsiniz. NFR sürümleri özel olarak yayınlanır ve beta tester gibi özel kullanıcılara yazılımın orijinal sürümü çıkmadan önce dağıtılır. Lisanslı bir CorelDRAW kullanıyorsanız firmayla irtibata geçerek sorunu çözebilirsiniz.
 
Yukarı Alt