CTRL + renk..

Kayıt
10 Nisan 2008
Mesaj
62
Tepki
2
Herhangi bir şeklimiz renklendirdik diyelim, ancak tam istediğimiz renk oluşmadı. objemiz seçiliyken ctrl ye basılı bir şekilde örneğin beyaz rengi tıklarsak objemizin sahip olduğu renge bir kat beyaz atmış oluyor. beyaz yerine kırmızıyı tıkladığımızda da bir kat kırmızı atmış oluyor..

 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Serkan bey paylaşım ve püf nokta için teşekkürler, emeğinize sağlık, bende bu yönde bir sual yöneltmek istiyorum, hazırladığım görseldeki renk yüzde oranlarını nereden nasıl yapıyor, yani mutlaka preference ayarları vardır

 
Kayıt
10 Nisan 2008
Mesaj
62
Tepki
2
Teşekkür ederim.. Yaşar Bey, aynı soruyu ben kendime sormuştum ancak cevabını bulamamıştım. çok detaylı bir araştırma yapmadım. Bununla ilgili bir araştırmayı ilk fırsatta yapıp sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum. Şayet bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum. Dediğiniz gibi mutlaka bu ayarlar mevcuttur, bende böyle düşünüyorum.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Serkan bey bende cevabı bekleyeceğim :( Corel'ci değilim sizlerden öğrendiğimiz dersler ve püf noktaları hemen uygulamaya geçip bilgi sahibi olmaya çalışıyorum, ilginiz için teşekkürler...
 
Kayıt
10 Nisan 2008
Mesaj
62
Tepki
2
@Yaşar Karadeniz


Ben teşekkür ederim.. Burda herkes birşeyler paylaşıyor. Yeni yeni şeyler öğreniyoruz hep birlikte. Paylaşımlar olduğu sürece öğrendiklerimiz artacak ve gelişim devam edecek.
Kısaca gözattım ancak color management da yardımcı olmadı. help ten ctrl + color arattığımda bizim bahsettiğimiz uygulamadan bahsediyor ancak ayarlarından söz etmiyor. Sadece renklerle oynayabilir istediğiniz harmoniye ulaşabilirsiniz diyor.. İnşallah bunun net cevabını bulabiliriz..:)
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Serkan Emir

Serkan bey merak edip kafama takıldığı için sormuştum size de zahmetler verdim araştırmışsınız kusura bakmayın, en kısa zamanda cevabına ulaşırız diye tahmin ediyorum, tekrar tekrar teşekkürler.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Teşekürler serkan bey süper bir özellik ne kadar çok kısayol okadar hızlı iş:)
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
Bende renk tonları ile ilgili şu bilgiyi aktarmak istedim, bilenlerimiz vardır ama genede diğer arkadaşlarımıza faydalı olur umarım.Bildiğiniz gibi objelerimizi renklendirirken renk paletindeki her hangi bir renge mouse ile SOL tıkladığımızda objenin içi, SAĞ tıkladığımızda objenin kontürü; tıkladığımız rengi alır...Fakat renk paletindeki rengin üzerine gelip mouse'sumuzun SOL tuşuyla 3 yada 4 saniye basılı tuttuğumuzda o rengin açılımlarıyla karşılaşırız.Umarım bu özellik istediğiniz renk tonlarını bulmanızda yardımcı olur.Aşşağıdaki resimde gösterilmiştir.

 
Yukarı Alt