Dijital Baskı Hakkındaki sorunlarınızı lütfen buraya yazınız..

Kayıt
11 Ağustos 2009
Mesaj
23
Tepki
0
merhaba oncelikle boyle bir site yaptığınız için teşekkür ederim.ben açık hava reklamcılığı yapıyorum makinem damlatma yaptığım zaman boya damlatmıyo nasıl çözebilirim bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim:confused:
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Damlatmdan kastınız nedir? Tam olarak anlayamadım, kafa temizlemekten mi bahsediyorsunuz acaba?
 
Kayıt
11 Ağustos 2009
Mesaj
23
Tepki
0
evet kafa temizlerken once boya damlatılıyo ya sorun kafa temizlerken boya damlatmaması teşk.ederim
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Öncelikle birçok makina çeşidi olduğunu söyleyerek başlayayım, birçok makina olduğu gibi, çeşitli rip programları da bunlarla birlikte piyasada yer almaktadır. Kullandığınız makina ve program hangisidir bilemiyorum. Bu tür sorunlarda otomasyon olarak mı, çalışmadığını yoksa normalde mi damlatmadığını da açıkça belirtirsen iyi olacaktır. Sanırım sorunun programınla ilgili, şu durumda anladığım kadarıyla mekanik bir sorun görünmüyor.

Yalnız burada bir işlem var yapabileceğin, faydalı olacağı inancındayım, kafaların arkasından giriş yapan boya hortumlarını sırayla sök tak yaparak, bir şırınga yardımıyla solvent basarsan, belki bir ihtimal, tıkanma veya gözeneklerde oluşmuş olan daralmaları açarak konuya çözüm getirebilirsin.

Dediğim gibi bu bir alternatiftir, yüksek bir ihtimalle programdan kaynaklanan bir sorun olabileceğinin altını özellikle çiziyorum...

Kolay gelsin...
 
Kayıt
11 Ağustos 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Bendeki 16 kafa 3,20 lik baskı makinesi makinenin kafalarında tıkanma yok çünkü solvent geçirirken normal geliyo baskı yaparken kafalara tanzik yapmadığı için baskı normal değil hortumlardaki havalarınıda alıyorum fakat temizleme yaparken damlama yapmadığından zannedersem bir basınç problemi var basınç motoruyla ilgili sorun olabilirmi.teşekkürler
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Basınç motorunuz normal çalışıyorsa, sorun orada değildir, dediğim gibi sorun muhtemelen kullandığın program ve ayarlarında olabilir, yani, mekanik bir sorun yok gibi, teknik servisinizle irtibata geçerseniz, çok daha iyi olacaktır, ayrıca burada makina ebatları ve kafaları değildi öğrenmek istediğim, makinanın markasıydı...
 
Kayıt
4 Mayıs 2008
Mesaj
26
Tepki
0
merhaba,
fuar standları için grafik tasarım çalışması yapmış arkadaşlar acil yardım edermisiniz..
matbaada 300 dpi olarak çalışıyordum ama dijital tasarım için kaç çözünürlükte çalışmam gerektiğini bilmiyorum :(
fuar standları için grafik tasarım yapmam gerekiyor ama , 300 dpi çözünürlükte mi yoksa daha yüksek bir çözünürlükte mi çalışmam gerektiğini bilmiyorum.. lütfen acil yardım
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba Pınar Hanım,

Çalışacağınız ölçü, çalışmanızın çözünürlüğünü değiştirir.

Çalışma ölçünüz küçük parçalar halindeyse 300 dpi çalışmanızı tavsiye ederim. Fakat büyük ölçüleri daha düşük çözünürlüklerde çalışabilirsiniz.

Kullanacağınız görsellerin ölçü ve çözünürlükleride ayrıca önem taşımaktadır. A4 Büyüklüğünde ve 300 dpi bir resmi 2x3 m bir çalışmada kullanacaksanız hiç boşuna 300 dpi ile uğraşmayın. Çözünürlüğünü ne kadar yüksek tutarsanız tutun resim kalitesi değişmeyeceği için düşük çözünürlükte kullanmanız daha iyidir.

Saygılarımla
Serkan BAYSAL
 
Kayıt
4 Ekim 2008
Mesaj
23
Tepki
0
dijital baskı ve dijital baskı makinaları hakkında arkadaşım tez hazırlıyor.yardımcı olursanız ve kaynak verirseniz sevinirim:)
 
Yukarı Alt