Düğün çekiminde after effect

sonyugur

Üye
Kayıt
8 Haziran 2013
Mesaj
10
Tepki
0
efendim ben çekim yaptığım düğünlerde kısa film tarzı şeyler düşünüyorum. after effect te bu mümkün mü ayrıca adobe premier ile ilgili birşey bulamadım . Premier in bu tür şeyler için ideal olduğu söyleniyor.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Şöyle söyleyelim efendim daha anlaşılır olsun.

Premiere bir video kurgu/montaj yazılımıdır. Onunla sahnelerinizi keser biçer bir kurgu ortaya çıkarır üstüne ses vb ekler ve anlamlı bir yapı oluşturursunuz. Bİr kaç saniyelik görüntüden tut saatlerce sürecek bir çalışma yapabilirsiniz. Alternatifleri Final cut, edius, avid vb'dir

After effects ise bir combositing, video efekt yazılımıdır. Yani sizin anlayacağınız fotoşopun efekt, manipülasyon vb araçlarının olduğu bir video yazılım. Doğal olarak after effectste de kurgu yapılır. Ama kesinlikle insanı ve makinayı bayar, kastırır. Hele hele yüksek çözünürlülükte bol katmanlı bir iş yapıyorsanız isyanlara getiririr. Kısacası after effectsde süsler, premierede bitirirsiniz.

Bazen bende kameraman arkadaşlarımın düğün filmlerini editliyorum şu anlatacağım size fikir verir. Seçilen müzik ve müşterinin direktifleri doğrultusunda premierede güzel bir kurgu yapıyorum. Bazen timelineda bir çok videoyu üst üste bindirip harmanlama kiplerini kullanıp hoş sadalar elde ediyorum. Fakat bunu premierede bir yere kadar yapabiliyorum. Örneğin dekupe vari işler, ışıklar, 3d hareketler isteyince bu kısımları afterde yapıyorum. Zaten sağ klik yapıp video parçası üstünde aftere git diyebiliyorsunuz premiere içinde çalışırken o da bir sorun değil. Düğün türü bir çalışma için %90 premiere yeterli olacaktır.
 
Yukarı Alt