erka matbaa logo

Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
erka matbada rgb olurmu diyorsunuz bende farkettim 3 renk var solda ve yazı siyah yazılmış yani 4. renk olarak diye düşünmüştüm
sanırım bu konuya burçin hanım açıklama getirebilir yada renklerin birleştiği noktayı siyahta yapabilir.
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
hemen açıklamamı yapim 3 yuvarlağın birleştiği nokta siyahtır. O kısmı siyah olarak verdim yani aslında 4 renk var orda ama belli olmuyor galiba :)
 

Qesta

Üye
Kayıt
27 Ağustos 2009
Mesaj
65
Tepki
0
4 renk var orda ama belli olmuyor galiba
:D O mantıkla bakılırsa 6 renk var :p

Neyse ilk logo basit olmasına karşın bence alttakinden güzel..Bir matbaa tabelasında düşündüm bir an ..piayasada böyle sade ve düz logolar var, buda onların arasına katılır..Bence iyi..Dediğiniz gibi , saatlerce çalışılan emek verilen logoları beğenmezler çünkü göz hep bu tp logoları gördü...


not:hastam adlı üyenin yazısına katılıyorum..
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
6 rengin olustugu yerler renklerın birleştiği noktalardır. :D:D

Qesta : "not:hastam adlı üyenin yazısına katılıyorum.. " demişşiniz peki o kadar sert uslupla konusmak hosmu bu tarz konusmalar genellıkle ınsanlarda ısteksızlıge yol acar bunun yerine daha öğretiici konusmak mümkün degilmi ? Birşey öğretmen yada yol gostermek daha verımlı olmaz mı ?
bu sayede burda yenı başlayanlar kendılere dogru ve örenerek bilerek bır yol cizmez mi.
 

Qesta

Üye
Kayıt
27 Ağustos 2009
Mesaj
65
Tepki
0
Bence sert bir üslubu yok..
Tıpkı o kesişen yerlerdeki renkleri görme/ememe mantığı gibi..Sadece hoşgörülü bir yaklaşım..Bakınız kişi muhatap olup cevap yazmadı..Bence buda bir olgunluktur..

Ben teknik olarak ileri değilim ama sitenizde profesyonel bir paylaşım bulamıyorum..
Saygılarımla
 

İnan Kılıç

Dijital Artist
Altın Üye
Kayıt
13 Ocak 2009
Mesaj
150
Tepki
7
@BURÇİN DAMLA YETEN


Yazmayayım diye tuttum kendimi ancak yazılan şeyler okadar üzücü ki, birkereye mahsus yazmak istedim, müsadelerinizle tabiki.

Öncelikle Burçin Hanım,

Bir çalışmanızı çöpe atıp atmamak sizin tercihiniz olmakla beraber, işinize saygısızlıktır.Bilmem farkındamısınız. Bir firma bir grafikerden destek talebinde bulunup ,ondan tasarım istiyorsa, grafiker yada tasarımcı arkadaş firmaya en uygun logoyu tasarlar ve sunar.Firma yetkilileri dilediklerini seçecek kapasitede iseler (uygunluk açısından) neden size yaptırsınlar ki? Bu işi bilen siz iseniz, çalışmalarınız çöpe gitmeyecek, ama bu tip çalışmalar yaparsanız evet haklısınız atın çöpe gitsin derim.

Gerekiyorsa bir hafta ,1 ay kafa patlatacaksınız, sizin işiniz bu.Bu konu başlığındaki çalışmaların 1 saatlik bir uygulamadan ibaret olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, tabiki düşünme için süre ayrılmamış bile.

Tasarım yaptığınız her konuda en az müşteri kadar bilgili olmak durumundasınız ki yaptığınız işin uygunluğunu kanıtlayabilin.Ve sizin uygun grdüğünüz tasarım kullanılsın.

Umarım yanlış anlaşılmam?
Saygılar...

@hastam

@Qesta


Emek verilen logolar beğenilmez nekadar cesaret gerektiren bir cümledir öyle?? Nasıl cesaret ediyorsunuz hayret ediyorum.

Ya siz hiçbirşey görmediniz yada ben çok fazla gördüm??

Öyle insanlar , öyle çalışanlar gördüm ki, tek çizgi üzeine 1 hafta çalıştılar, 1 tek sunumu bir tek A4 kağıt ile yaptılar ve işi inanılmaz fiyatlara sattılar...Nasıl biliyor musunuz? Üzerine kafa patlatıp, herbir birim karesi üzerine defalarca düşünülüp ve sizin dudağınızı uçuklatacak uç fikirler bulunup...Belkide hayal bide edemeyeceğiniz şekilde hemde...

@Qesta

Teknik olarak ileri olmayıp profesyonel ile normal işleri nasıl ayırd edebilirsiniz? Zaten teknik olarak ileri değilseniz bunu ikisini ayırd edemezsiniz :) hepsi size düz ve aynı gelir.Logo logodur dersiniz.

İkinci olarak Sitede profesyonel paylaşım bulamamanızdaki sebep sizin teknik olarak ileri olamamanızdır, siz teknik olarak iyi bir göz ve tasarım anlayışına sahip olsaydınız zaten ayrım yapabilecek durumda olurdunuz.

size ait herşeyi şu cümlelerden çıkarmak mümkün (ki akabinde iyi bir göz değilim ama prof paylaşım göremiyorum demişsiniz)

"
Neyse ilk logo basit olmasına karşın bence alttakinden güzel..Bir matbaa tabelasında düşündüm bir an ..piayasada böyle sade ve düz logolar var, buda onların arasına katılır..Bence iyi..Dediğiniz gibi , saatlerce çalışılan emek verilen logoları beğenmezler çünkü göz hep bu tp logoları gördü..."

Buyrunuz. Sizin yazdıklarınız...

Lütfen bakmak ile görmek arasındaki farkın kaynağını araştırınız...Neden hepimiz bakıyoruz ama hepimiz göremiyoruz? Belkide sorulması gereken soru budur...

Saygılarımla...
 

Qesta

Üye
Kayıt
27 Ağustos 2009
Mesaj
65
Tepki
0
@İnan

Düşüncelerinize saygı gösteriyorum.Hayırlı günler
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Arkadaşlar bu tepkilerinize hiç anlam veremedim. Kimseye sataşma veya ben bilgeyim şeklinde bir tarz kullanmadım. Her iki logodaki gördüğüm hatayı (bana göre tabi) belirttim. Kimse saptamalarım doğru mu değil mi ondan konuşmuyor... gerçekten hata var mı yok mu aldıran yok. O zaman neyi tartışacaz burda bunları değilde. Herkese kolay gelsin.
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
inan bey söylediklerinizde haklsıınız logo yapmak basit bir iş degil her ayrıntıyı dusunmem lazım sizin geçen gun kı sunumunuza hayran kaldım ole bir iş yapmak isterdim. ama biz işimiz artık ole bır hale geldı kı musterı gelıyor 2 gunde bana logomu antetlımı zarfımı matbu 2 evragımı yap ver dıyor tasarımına sadece en fazla 2-3 saat ayırabılıyoruz.sonucta bunlar oluyor. ben kesınlıkle bu logoların ıyı oldugunu ıma etmıyorum olmadıgınıda bılıyorum. şanslıyım kı be bu logo için 1 gun buldum calsıtım neler yapabılırım dıye dusundum ama olmamıs dendı zoruna giiyor insanın bir anlık sınırle attım hepsini sonrada ortaya bunlar cıktı .

bende yalnıs anlaşılmak istemem
saygılarımla
 

ShellByMrT

Üye
Kayıt
27 Ağustos 2009
Mesaj
44
Tepki
0
"hastam" nick li arkadaş haksız da değil hani bi yerde, hangi amaçla! 1. logoya çok güzel olmuş denebiliyor anlayamadım doğrusu. Her türlü eleştiriye açık ve hazır olmak gerek arkadaşlar. Sert eleştirler yapan birileri her zaman daha çok işinize yarar ve anca bu sayede yol katedebilirsiniz.
 
Yukarı Alt