Facebook Hesabı Olan Mutlaka Okusun

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
ARKADAŞ GRUBUNU DAVET ET KİM SENİ SİLMİŞ , KİM EKLEMİŞ, KiM RESMİNE BAKMIŞ, KİM SANA BİŞİ YAPMIŞ GÖR diyen Gruplar Hakkında Bilgilendirme

Son Günlerde, günde hemen hemen 1- 2 tane bu türde gruplara ait davetiyeler almaktayız. Bu gruplar hakkında araştırma ve konular hakkındaki gerçekleri açıklamayı kendimize bir borç bildik.

1- Kullanım Sözleşmesinde Facebook açık olarak "Sana ait olan hiç bir bilgiyi satmadığı yada 3. kişilere kullanması için devretmediğini" bildirmiştir.

2- Facebook çalışma Prensibi :

Facebook bir açık yazılımdır, ve php kodlama sistemi ile çalışır. Girilen Tüm bilgiler Mysql adı verilen veri bankasında depolanır.Yani Giriş yaptığınız anda vermiş olduğunuz bilgiler Mysql veri bankasına depolanır. Ve kullanılacağı zaman bu bilgilenerek işlenerek girmiş olduğunuz sayfada gösterilir. Facebook u geliştirmek için hazırlanan uygulamalarda ise Uygulamayı yazan kişi facebook un izin verdiği ölçüde Mysql verilerine ulaşabilir.

3- Gelelim Söz konusu Gruplardaki Vaatlere :

3-a Kim resmini Çalmış :
Resminizin kopyalandığını bir yazılımın anlayabilmesinin tek yolu O resim dosyasının isminin kontrolu ile gerçekleşir (resim.jpg gibi). Oysaki facebook
sisteminde olası karışıklığı engellemek için yüklediğiniz resmin ismi otomatik olarak benzersiz başka bir isimle değiştirilir. Bu bilginin doğruluğunu kontrol etmek için Facebook a herhangibir resim yükleyin sonra aynı resmi facebooktan resmi kaydet ile makinanıza tekrar yükleyin aynı olan 2 resmin birbirin den farklı adlar içerdiğini göreceksiniz.

Peki söz konusu idda edilen yazılım nasıl olurda birbirinden farklı milyarlarca resmi birbiriyle karşılaştırabilir. Hadi diyelim karşılaştırdı isimler aynı değilki bir değerlendirme yapabilsin. Bunun dışında ekrandaki resmi okuyarak yorumlayan ve sistem içine girip benzer resmi yorumlayabilen bir sistem dünya üzerinde en azından genel kullanıcı düzeyinde yok. Eğer ki bu 3-5 kişi bunu yapabildiyse buralarda niye harcansınlarki

3-b Kim bakmış Kim silmiş Kim bişi yapmış

Bu tarzda bilgilerin elde edilebilmesi için bu bilgilerin sistemde kayıt olarak tutulması gerekmektedir. Bu kayıt bilgilerine teknik olarak kısaca log
denmektedir. Facebook ta bu tür loglar tutulmamaktadır. Tutulmasıda gereksizdir çünkü bilgi kirliliğidir ve ana makinayı aşırı yorma anlamına gelir.
Yani Bu gruplar olmayan bilgileri aldıklarını ve sizle paylaştıklarını söylemektedirler.

Hadi diyelim Bu bilgiler log olarak kayıtlarda tutulmakta, Peki bu 3-5 çapulcu nasıl oluyorda bu bilgilere ulaşabiliyorlar. Faceebook un tüm güvenlik duvarlarını aşıyorlar ve şifrelerini kırıyolar ( Halk arasında Facebook u Hack liyolar demektir)

4- Şimdi kendinizi 2 kere birilerinin yerine koymanızı rica ediyoruz :

4-a Facebook un yerine koyun ve sisteminizi kırmış olan 3-5 çapulcuyu sisteminizde barındırırmısınız.
4-b Bu çapulcu arkadaşların Yerine Koyun. Kırmış olduğunuz bir sistemin içersinde göğsünüzü gere gere ve tüm bilgileriniz ortada olacak şekilde
durabilirmisiniz.

5- Peki Gruplar içerisinde ben yaptım bana geldi diyenler var bunlara ne diyoruz. Yazımızın başından beri bunların tek bir kişi değil 3- 5 çapulcu olduğunu belirtmiştik. Bir tanesi Grubu açarken diğerleride bozacıya şahitlik yapan şıracı oluyor.

6- Bu grupların amacı ne olabilir :
Böylesine yoğun bir şekilde insanların ulaşım bilgilerini toplamanın bence 2 sebebi olabilir.
Birincisi bu kişi ruh hastasıdır.
İkincisi Bu bilgileri ilerde spam adı verilen reklam mesajları atmak için kullanacaklardır. Düşünsenize grup yöneticisi tek tuşa basarak grup üyelerine mesaj at seceneğini kullanıp bir anda 300.000 kişiye ulaşacak. Ve bu reklam mesajı üzerinden para kazanacak.

7- Arkadaşlar Bu 3-5 çapulcu bizlerin merak duygusunu kullanarak üzerimizden muhtemelen bir kazanç elde etmeyi planlamaktadır. İlerde bu tür gereksiz Mesajlarla karşılaşmak istemiyorsanız Hemen bu gruplardan ayrılın. Ayrılınki Grupları ellerinde patlasın.

Söz konusu Grupların Hemen Hepsine baktığınızda Grup içersine herhangibir görüşünüzü bildirebileceğiniz sayfaların kapatılmış olduğunu göreceksiniz. Bunu sebebi ise bir müslüman evladının sevabına üyeleri uyarı yazı yazmasını engellemektir. Engelliyolarki giren insan yada acaba katılsam mı diye düşünen insan uyanmasın...

Bu yazıyı Tüm arkadaşlarınıza Göndermeniz Arkadaşlarının faydasına olacaktır Diye Düşünüyorum.


Bu yazıyı daha geniş kitlelere ulaştırmak için aşağıdaki adresi ziyaret ediniz ve facebook daki listesini davet ediniz.

http://www.facebook.com/group.php?gid=20182374979&ref=mf


Alıntıdır.
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Teşekkürler, aydınlatıcı bir yazı..

Ben tüm grup davetlerini hemen iptal ederim. En sağlıklısı bu çünkü.. Hiçbirine inanmam..
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Ben de Facebook hesabınızı ilelebet silin diye bir grup oluşturacağım :D Paylaştığınız için teşekkürler....
 
Yukarı Alt