Facebook Video Chat Nasıl Kullanılır?

knightx

Üye
Kayıt
15 Eylül 2010
Mesaj
83
Tepki
0


Google’ın sosyal ağ projesi Google+’ın açılmasının ardından geçtiğimiz günlerde Facebook’da Skype ile açtığı yeni özelliği Video Chat’i tanıttı.En kalabalık sosyal ağ olan Facebook’ta Video Chat yani kameralı sohbet özelliğini kullanmak için öncelikle bazı ayarlar yapılması gerekiyor.

Facebook Video Chat Nasıl Kullanılır?

Facebook Video Chat özelliğini kullanmak için öncelikle bu sayfaya giderek açılan sayafadan “Kullanmaya Başla“ya tıklayın.Kameralı sohbete başlamak için çevrimiçi listenizden bir kişi seçiyor ve konuşma penceresini açıyorsunuz.



Pencereyi açtık ve sağ üstte gördüğümüz kamera işareti bizi Video Chat özelliğine götürecek.Kamera işaretine tıklıyoruz ve gerekli programa yönlendiriliyoruz.Bu programı yüklmezisek Video Chat özelliği çalışmayacaktır.

Açılan sayfada bir pencere göreceğiz.Bu pencereden kur seçeneğini işaretleyerek dosyayı indiriyoruz.İndirdiğimiz dosyayı Video Chat’e başlamak için hemen kuruyoruz.Fakat bu özelliği kullanmak için konuşacağınız arkadaşınızdada aynı programın yüklü olması gerekiyor.

Program her iki tarafdada yüklü ise sizin kurulumunuz bittikten sonra arkadaşınızın Video Chat için vereceği cevabı bekliyorsunuz.

Arkadaşınız kabul etti ve Tüm adımlar bittiyse artık Video Chat özelliğini kullanabilirsiniz.Kabul ettikten sonra açılan farklı bir pencere ile sohbetinize başlayabilirsiniz.Açılan bu farklı pencerenin altından kamera ve mikrofon durumunuzuda görebilirisniz.

Kaynak:Teknotime.net
 
Yukarı Alt