Flash Site Tasarım

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba, kendi sitenizi de incelemek istedim ama oldukça beklemek durumunda kaldım.
Bence daha hızlı olmalı yaptığınız çalışmalar. Bu konuda daha dikkatli davranmalısınız.
Bir web sitesinin en dikkat çeken yanı, hızlı ve kolay erişilebilir olması değil midir?
Bu konuda biraz daha çalışmanız gerektiği kanısındayım.
Şahsen ben bir müşteri olsam ve web sitenizi ziyaret etsem, sanırım sipariş vermek konusunda çok kararlı olmazdım...

İyi çalışmalar dilerim...
 

yucemil

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
123
Tepki
0
ilginize teşekkür ederim.

üstünde çalıştığım bir konu ama bu sitede kullanılan animasyonlar ve efektlerin boyutu nedeni ile yavaşlığı iyi durumda. Bir php kodlama sitesinin yavaş açılması bir flash siteninkinden daha olumsuzdur.

tekrar teşekkürler.
 

yucemil

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
123
Tepki
0
arkadaşlar Flash sitelere yavas hatta htm5'in flash'ı tarihte bırakacağını söylüyorlar ama sanırım hiç karşılaştırma yapmamışlar. bir flash ile yapabileceklerinizi henüz tarihte bırakabilecek bir program çıkmadı !!!

Ve Flash siteler doğru programlama yaptıktan onra asla yavaş çalışmaz hatta bir css ve html5 ten daha hızlı çalışır!!!

Yücem ÖZARSLAN

info@flashsitetasarim.com
www.flashsitetasarim.com
www.websitegrafiktasarim.com
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
@yucemil

Söylenmiyor artık zaten geride kaldı. Adobe destek vermeyi bırakacak. Bunu en çok savunan kişi Steve Jobs'tu belki uygulamalarından çok para kazandığından flasha çamur attığı söylenmişti. Ancak onun gibi bir insan bahsettiğimiz apple yaratıcısı zaten böyle bir şeyi pek düşünmek yerine hayatı boyunca en hızlı en iyisi ve en pratiğini düşünen bir adamdı. Şunu soracağım jscript animasyon uzmanı ile hiç karşılaştınız mı? Neler yapılabildiğini gördünüz mü? Sizin bahsettiğiniz web tasarımı ki web tasarımında geri kalmayı bırakın artık sadece viral projelerde görebilirsek o da iyi. Tabi ki bir çırpıda şu an için flash teknolojisini kaldırıp atmak kötülemek değil amacım ama görününler söylenenler yani bir çok somut örnekler geleceği şekillendirirken bazı şeylere körüne bağlanmamız neden. Eğer şu bu sebepten hayır flash bitmez diyorsanız elinizde somut örnekler varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.


http://www.webrazzi.com/2012/11/08/mobil-html5/
Yukardaki linki incelerseniz artık yeni teknolojilerin neleri daha tehdit ettiğini görebilirsiniz. Evet bende her zaman savundum flash tembel yavaş ve zor güncellebilir. 2 sene as2.0 ve 3.0 ile uğraştım. Flashı çok iyi biliyorum grafik tabanlı bir yazılım bir çok objeyi öğeyi bir swf dosyasının içinde barındırıldığı durumlar yüzünden bu grafikleri okumak için ağırlaşıyor. Yeni teknoloji özellikle css te bir çok grafik obje artık hex,rba kodlarıyla ekrana gönderildiği için grafik okumasından çok kodlarla hızlı bir çözüm sunuyor. Animasyon anlamında evet daha iyi olabilir ki bu da göreceli google javascript uzmanlarının logolarında, oyunlarında javascript teknikleri kullanmaları hatta hiç bir şekilde flash kullanmamaları acaba bir işaret mi. Facebook, twitter, instagram, GOOGLE daha sayabilirim. Hangisi flash teknolojilerini kullanıyor sonuç 0 hiç kullanmıyorlar. Animasyonlara ihtiyaçları yokmu var hemde çok ama web ortamındaki animasyonlar dropdown menüler slidelar bunlar için flashta destek veriyor html5,jscriptte ama hepsinin ortak seçimi ne sizce ?

Size bir soru bir gün bir elektronik mağazasına gittiniz. 2 tane laptop gördünüz. donanım özellikleri ve görünümü aynı fiyatlarıda. Biri kasası açılamıyor. Herhangi bir parça eklenemiyor. Aradan yıllar geçip teknoloji geliştikçe ne ram ne ekran kartını eklebiliyor ne de değiştiremiyorsunuz? Biri ise tüm parçaları yenilenebilir her özelliği ve her yeni teknoloji ile uyumlı bir çok paltformu desktekliyor.
 

enfusi

Üye
Kayıt
11 Nisan 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Emre bey,
yazdıklarınıza katılmakla birlikte son sorunuza kısaca 'mac' demek istiyorum.
 

yucemil

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
123
Tepki
0
Günümüz Web teknolojilerini yakından takip etmekteyim Java Ajax gibi bir çok uygulama daha piyasaya sürülmekte ama temeli Web tasarım olmayan bir programda hayal gücü ve tasarımı ön planda tutarak yapılan çalışmalar içindir flash. Ve evet üstüne basarak söylemekteyim arkadaşlar önümüzdeki yıllarda Flash ne tarih olacak ne de eskiyecek. Dünyaca ünlü firmaların Adobe 'a karşı durmasına rağmen Flash bir yıllık aradan sonra daha güçlü ve gelişmiş olarak yoluna devam edecektir. Somut olarak sunabileceğim bir çok makale ve açıklama var ama çok uzaklara gitmeme gerek yok Türkiyeden Flash'ı cok iyi kullanan birinden örnekle bir link vermek isterim.
http://www.ugurgelisken.com/html5-flash/

Html5 CSS3.0 bunlar çok heyecanlı gelişmeler taktir ediyorum ama Flashta yapılabilenleri yapabileceğiniz bir başka program dili henüz yok.

Bilgilendirmeniz ve bu detayları açıklanmasını sağladığınız için teşekkür ederim.

Yücem ÖZARSLAN

info@flashsitetasarim.com

www.flashsitetasarim.com
www.websitegrafiktasarim.com
 
Yukarı Alt