Gazetemizin örnek 1nci sayfası :)

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
merhaba biraz boşluklar bırakılsa çok daha iyi olacaktır
haber metinleri bile birbirine fazla girmiş görünüyor
bu arada gazete günlük mü haftalık mı ?
bizim haber metinlerinin tamamı kadar birinci sayfaya giriş yapmışsınız
maşallah haber sıkıntısı yok gibi görünüyor
elinize sağlık
 

tmdemirtas

Üye
Kayıt
26 Temmuz 2010
Mesaj
18
Tepki
1
@Hasan Güner

Evet Hasan Bey gazetemiz günlük olarak çıkıyor. Haber sıkıntımız yok çok şükür :)
Dediğim gibi iş yerine bağlı çalıştığımız için onların çizgisinden dışarı çıkamıyoruz. Belirli kurallar üzerine çalışma yapabiliyoruz.. Ama ben kendimi geliştirmek adına daha farklı çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Ben sadece bizim çıkarmış olduğumuz gazeteyi de görmenizi istedim..
Standarttan çıkıp görseli fazla olan sayfa tasarımları yapmayı çok isterim :)
Yorumunuz için teşekkür ederim...
 

tolgilis

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Mayıs 2011
Mesaj
78
Tepki
1
@gezegen

Çok sıkışık olmuş. Biraz rahatlatmakta fayda var sanki...
Renklerde karıştırmış ortalığı, posta gazetesi görüntüsü almış, ama ciddi haberlerle dolu bir gazetede (yani magazinsel olmayan) bu kadar renk kullanmak doğru değil.

Son olarakta ki bence en önemlisi, blok yazı hiç gitmemiş, çünkü tasarım blok yazı konseptine uygun değil, sola dayarsan yazıyı daha hoş durur...

Blok yazı dik, ve disiplinli sayfalarda hoş dururb. Disiplinden kastım, düzenli ve kuralcı tasarımlar
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Spor sayfası bir facia, oraya hiç değinmeyelim ama ön sayfa için blok yazı eleştrisi doğru, ayrıca çerçevelerin de bu kadar çok ve renkli kullanılması sanki olmamış.Bunun yanında ben de ilk bakışta bir Posta gazetesi etkisi gördüm fakat bunu olumsuz değil olumlu buldum.Tasarım , estetik ve ilkeler açısından doğru olmayabilen birçok biçim, "üretim" açısından doğru olabiliyor.Gazete tasarımı yapmadım ama ajans ve reklam firmalarında çalıştığım dönemlerde -ki bunu biraz tecrübe kazanan hemen her grafiker görmektedir- ilkeli tasarım çoğu zaman ana amacı gölgeleyip en basit tabirle işi bozar.Lafı gevelemeden kısaca özetleyerek vaktinizi almayayım:posta gazetesine benzemekle Türkiye'deki (Satıldığı çevredeki) okuru çekiyor, kolay algılayıp okumaya devam etmesini sağlıyorsa, bu başarılı bir iş olmuş demektir.Burada akademik kuralların çoğu geçmez.Söylediğim şeye dayanak olarak da çok açık şekilde Posta gazetesinin memleketimizde en fazla satılan ve okunan gazeteler arasında olmasını gösterebilirim.
 
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
Ben yazılara takıldım. 1. sayfadaki haber başlıkları çok deforme edilmiş bu beni rahatsız etti. Her haber kutusu için çerçeve girmeniz de gereksiz olmuş. Ayrıca haber metinleri de çok sıkışık görünüyor. Benim gözümü çok yordu. Açıkçası elime aldıktan sonra bir dakikadan fazla bakamayacağım derecede yoğun bir sayfa.

Göbek yekpare haberden hiç bahsetmiyorum. Her şeyi geçtim, o kadar bloklu ve standart bir tasarıma kullandığınız fonttaki başlıkla hareket katmak imkansız.

Hürriyet, Milliyet, Vatan, Sabah, Zaman, Posta gibi ulusal gazetelerimizi ve mümkün ise yurt dışındaki gazeteleri inceleyin derim.

İyi çalışmalar dilerim.
 

umas

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Kötü bir yorum yapmak istemezdim, ama sayfa olmamış...
Birincisi haber 1'inci sayfada başlayıp burada bitmez. Birinci sayfadan spotlarla haberi içeriye taşırsın.
Manşet çok 'uydu'ruk durmuş. Manşete gömme haber yapacaksan böyle olmaz... Manşetin başlığını mahvetmişsin. Manşette alt başlıkta nokta koyma... Manşet haber, gazetenin armada gemisidir. Burada manşet kaybolup gitmiş. Yazıları çekip uzatma çirkin duruyor.
Renk çümbüşünde uzak sade tasarım daha iyi olur amma bunu çok dengeli vermelisin...
Sayfa içerisinde, ya resimler haberi basmış, ya da yazılar resimleri
Sol taraftaki iki kalın çizgiye anlam veremedim onun için yorum yapmayacağım.
Boşluk verme konusunda neden bu kadar cimri davrandın bilmiyorum. Her öğeyi, diğerine göre 5 milimetre ara verirsen sayfa bir disipline girer.
Birinci sayfayı küçük haber spotlarıyla beslemeliydin...
Siyah beyaz sayfa için hiç yorum yapmayacağım. O ne öyle ya!
Bu yorumları 25 senesini yerel gazetelere vermiş birinin yaptığını düşünerek oku istersen... Ben yerel gazeteciliğin profesyonel olması gerektiği, yerel gazeteciliğin 'hobi' için değil, gerçek manada gazetecilik yapılmasını isteyen birisiyim.
Eleştirilerden bir şeyler çıkartıp, kendini geliştirme konusunda biraz çaba harcarsan çok güzel olacak.
 
Yukarı Alt