Google ın Türklere İsyanı

Kayıt
6 Aralık 2012
Mesaj
57
Tepki
1

Google'ı hiç bu kadar çaresiz gördünüz mü?
Google kurucusunun Türklere isyanı

Google’ın kurucusu Larry Page : Türk kullanıcıları bunların hesabını verecek !

İnternet’in en büyük arama motoru google’ın kurucusu ve google inc’in yönetim kurulu başkanı larry page yaptığı açıklama ile türk internet kullanıcılarının gözünü korkuttu.

Neden böyle yapiyorlar anlamiyorum ?

yaptıkları detaylı analiz çalışmalarının sonucuna göre, türk kullanıcılarının google’ı araştırma yapmak ya da bir bilgiye ulaşmak yerine diğer sitelere bir geçiş aracı olarak kullandıklarını tespit ettiklerini belirten larry page “neden böyle yapıyorlar anlamıyorum, facebook’a girmek için google’a facebook yazmak, twitter’a girmek için google’a twitter yazmak aklı başında bir insanın yapacağı iş değil. böyle yaparak neyi amaçlıyorlar ? derin ve detaylı analizler yapmasak türkiye’de insanların google’ı çok sık kullandılarına inanmaya devam edecektik” dedi
Bizi zarara soktular

İlk başlarda sadece türkiye’den google’a giriş sayılarını baz aldıklarını ve bu sayılara göre kullanım oranının mükemmel olduğunu düşündüklerini belirten page, “oysa yıllardır raporları yanlış yorumluyormuşuz, tüm istatistiklerimizi altüst ettiler, bunun hesabını kim verecek şimdi ?”

Hakkimizi mahkemede arayacağiz

Kullanıcıların facebook’a girmek için google’ı açıp, facebook yazdıktan sonra ilk siteye tıklamalarını bile belki bir nebze anlayışla karşılayabildiklerini, ancak bir türk kullanıcının google’a girmek için google’ı açıp google kelimesini yazması sonucu, sistemlerinin sonsuz döngüye girdiğini ve yaklaşık 3 saat boyunca hizmet veremediklerini belirten page, “o kullanıcının ip adresini tespit edip, mahkemede hesaplaşmasını biz çok iyi biliriz, diğer kullanıcılar da ayağını denk alsın” dedi. basın toplantısı sonucunda öfkeden ellerinin titrediği gözlenen larry page’in , google arama motoruna “google bana karı bul” yazan türk kullanıcılar hakkında ne tür bir önlem alacağı da merak edilen konular arasında bulunuyor.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bu haberi 2 seneye yakın oldu okuyalı .. Google'ın alt yapısı gibi bir alt yapı şu anda sanmıyorum ki google'ı açıp google diye arama yaptığımızda sonsuz döngüye girsin ve 3 saat hizmet veremesin..Ki böyle olmadığını deneyerek görebiliriz ;)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Şaka mı bu? :)
Böyle saçma bir sebep yüzünden gerçekten mahkeme yolunu arayacaksa dünyanın en komik CEO'su oscarını kesin alır...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Bu adama katıldığım noktalar var.
Ben kaç defa farklı insanların harbiden de facebook ya da tweet gibi sitelere girmek için google motoruna bu adları yazdıklarını ve siteye böyle girdiklerini gördüm, bu bence bir cehaletin göstergesidir, adres çubuğuna facebook yazıp ctrl+enter yapmayı da mı bilmiyorlar anlamıyorum.
Adres çubuğuna adres yazmayı bilmeyen zaten bıraksın makineyi elinden.

Katılmadığım nokta:
Bu tepkiyi ekonomik boyutta dile getirmek çok çok abartılı ve saçma sapan, bu güne kadar ülkemizden aldığınız verileri orda burda "bakın nasılız amaa" diye övünerek kullanacağınıza bugün yaptığınız o analizi en baştan yapsaydınız, istatikçileriniz de böylece kıç büyütmemiş olurdu. Bu başarısızlığın tüm faturasını ve böyle olayı etnolojiye vurarak ülkemize kesmek acizliğin,başarısızlığın işaretidir kardeşim.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Aslında bu mantıkla yola çıkarsak en başta Bill Gates dava açmalı Türkiye'ye....
Bilgisayarı ve interneti sadece hangi amaçla kullananların ayrıntısına girmeyeceğim :)
 
Kayıt
6 Aralık 2012
Mesaj
57
Tepki
1
google a google yazıp girenler hala mevcutken ne yapabiliriz ki araç çubugu denildiğinde google sanıyorlar
 
Kayıt
6 Aralık 2012
Mesaj
57
Tepki
1
@Aslı SAYILIR

google da bır kul yapısı bukadar büyük görülmemeli bence hiç hacklenmez dediğimiz nasa microsoft cıa google :) daha bırcok site sayabilirim ki google ın sql yapısı neleri kaldırıyor neleri kaldırmıyor nasıl bir sistemi var araştırmakta fayda var haberi 2 yıl önce okumanıza ragmen hala aynı hataları yapan binlerce insan mevcut ülkemizde
 
Yukarı Alt