Google Servisleri "Google Gruplar" (Google Groups)

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Google Groups,
Google tarafından ücretsiz olarak sağlanan çevirimiçi gruplar ve mail listesi servisidir. Google Groups kullanarak, ilgi alanlarına göre gruplar bulunabilir ve üye olunabilir. Grup sayfasına mesaj bırakılabildiği gibi, grup mail adresini kullanarak tüm liste üyelerine mail de atılabilir. Ayrıca, isteyen kendi grubunu kurabilir ve geçmişi 1981'e kadar uzanan Usenet haber gruplarına ulaşılabilir.

Gruplarda arama yapmak [değiştir]
Google Groups, kullanıcıların Google Search kullanımına olanak saglar ve kullanicilarin ustte bulunan arama kutusunu kullanarak kolaylikla gruplarda arama yapabilmelerine yardimci olur.Arama sonucunda ulasmak istediginiz postalar belirlemis oldugunuz arama kriteri doğrultusunda size ulastirilacaktir ve eğer arama kriteriniz herhangi bir grup ismi ile eslesmis ise arama sonucunda eşleşmiş gruplarıda arama sonuclarinin ustunde Google Groups dizinlerine giden linkler olarak görebileceksiniz.
Yeni bir başlik açarken bu başliğin daha önce yazılmış olabilme ihtimaline karşı online olarak yazdiğiniz başlıgı kontrol edebilirsiniz.Bu özelliği bir kutu içinde bulunan "Have you looked at these messages?" bolumunden kullanabilirsiniz.


Dizinler


Hemen hemen tüm Google ve Usenet groupları dizinlere sahiptir.Bazı grup yöneticileri gruplarının dizinlerde görünmesini engellemis olabilirler. Dizin bu gruplara göre organize edilir. Baslik, bolge, Dil, aktivite bölüm ve üyelerin sayisi.

Profiller

Kullanicilar kendi isimlerinden, takma isimlerinden, bulunduklari bölgeden, Unvanlarindan, çalisma alanlarından, web sitelerinden, blog'larindan herkese açık profiller olusturabilirler. Bu profillerin yanında bulunan "Profil Goster" linkine tıklanarak herkes tarafindan görüntülenebilir.

Gruba katılma/üyelik

Gruba üye olmaniz durumunda aşağıdaki avantajlara sahip olacaksınız:
  • Gruba gönderilen postalar üyenin mail adresine gönderilecektir.
  • Çogu grup, postalara cevap yazabilmeniz için üyelik zorunlulugu koyar ve bazı gruplarda, üyeliği grup arşivlerini okumanız için zorunlu tutar.
  • Üye kendi takma adını seçmekte özgürdür ve bu takma ad gönderilen postalarin yanında gözukecektir.Eger kullanici uye olmadan posta gonderirse mail adresi gonderilen postanin yaninda gozukecektir.Bu durum mail adresini spamer lar icin savunmasiz birakacaktir.
Üyelik icin 4 cesit secenek vardir, Email, Digest Email, Abridged Email and No Email:
  • Email: Her zaman gruba gonderilen posta uyenin mail adresi uzerinden yonlendirilecektir.
  • Digest Email: Gruba gonderilmis olan her 25 adet posta icin, uye mesajlari iceren bir mail alacaktir.
  • Abridged Email: Grup icindeki aktivitelerin ozeti, kac adet posta ve baslik gonderildigi, en cok ilgi goren basliklarin listesi gunluk olarak uyeye gonderilecektir.
  • No Email: Uye gruptan hicbir mail mesaji almayacaktir.
Gruplardaki arsivleri okumak/konuları listelemek

Google Groups arabirimi ile "Sadece basliklari goruntule" ozelligini kullanabilirsiniz. Konularin listesini goruntulemek icin iki secenek vardir. Ontanimli olarak "Mesaj icerigi ile goruntule" gelir ve bu secenek konularin basligini gosterir. Mesajin ilk birkac satiri Yazar, mesaj sayisi, tarihi ve rating oranini gosterir.Konular olusturulmus olduklari tarihe gore sirali olarak gelirler ve en son olusturulmus olan konu en ustte belirir."Sadece basliklari goruntule" secengi iki adet alt secenek icerir.Ilk secenek konu olusturuldugunda baslik, rating, mesaj sayisi, yazar ve tarih bilgilerini gosterir.Diger secenek ise "Son zamanlarda olusturulmus mesajlari tarih sirasina gore siralar" (Sagdaki ekran ciktisini gorebilirsiniz) , baslik,rating, mesaj sayisi, her konu icin isim ve son eklenen resimler, tarih ve saat bilgisi butun eklenen mesajlar icin gosterilir.

Başlıklara yıldız vermek

Olustulmus her konunun yaninda yildiz bulunur.Yildiza tikladiginiz zaman rengi sari olur,konu yildizlanmis olur ve kullanicinin "Yildizladigim konular" llstesi altinda belirir.

Resmi Google Grupları

Google servisleri icin, bircok ofisiyel yardim gruplari olusturmustur, Gmail servisi gibi. Bu gruplar icinde, kullanici ilgili Google servisi hakkinda soru sorabilir ya da cevaplayabilir.Tum ofisiyel gruplarda, gelen isteklere cevap verilebilmesi amaciyla Google'in temsilcisi bulunur. Google'in temsilcilerinin takma isimlerinin icinde yesil G sembolu bulunur.



**Google Groups(Google Gruplar)'a Ulaşmak için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz...

http://groups.google.com/



Kaynak: Wikipedi Özgür Ansiklopedi





 
Yukarı Alt