Grafik ve web tasarımı için sistem

Fyd

Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
2
Tepki
0
ArkadaşlaArkadaşlar daha çok grafik ve web tasarım için kullanıcağımız sistem tavsiye edebilirmisiniz.Fiyat olaarak aslında çok önemli değil ama yeterli düzeyde diyebileceğimiz bir sistem benim için çok daha iyi olur.Şimdiden teşekkür ederim
 

Fyd

Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Pc yada Mac olarak donanımsal özellikler.Pc olursa nasıl olmalı Mac olursa nasıl olmalı.Bide çalışıcak arkadaşlar açısından hangisi daha iyi olur .Herkes mac kullanabişlirmi bu konuda yardımcı olurssanız sevinirim.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Fyd

Kişi isterse her ikisinide kullanabilir.

Mac'den başlayalım güncel imacler 21,5 ve 27" monitörlüler gayet yeterliler ama core i5 yada bulabiliyorsanız core i7 işlemci olanlar pro serilerini aratmıyor. Ama yeterli desemde core2 çekirdekli imaclerin ortalama bir pc'nin karşılığı olduğu ve 3000 TL'den başladığı unutulmamalı. Mac pro'lara değinmiyorum 8000 Tl gibi bir fiyattan başlıyorlar.

Pc ise çok çetrefilli bir konu hem bilinerek alınmalı hemde sistem kurulumu çok bilinçli bir şekilde yapılmalı ki karın ve baş ağrıtmasın. Alalede bir sistem kurulumun bir kaç gün belki ay içinde saçbaş yolduracağı unutulmamalı.

Bütçeye göre intel cephesinde (bence) core i7 930/860 ve üstü işlemci buna uygun bir makina yapılmalı. Sonra açabiliriz konuyu.

AMD cephesinde ise yeni çıkan 6 çekirdekliler değerlendirilebilir. Bu şekilde bilinçli yapılmış bir sistem yaklaşık 2000 - 2500 TL civarında olacaktır.

Pc konusunda es geçilen önemsenmeyen en ciddi konu monitör seçimi ciddi ciddi baskıya iş yollayacaksanız LCD değil kesinlikle tüplü monitör öneriyorum. 19 " yada 21 " bir tüplü monitör işinizi görecektir. İlla LCD olsun istiyorsanız LCD olup TN panelli monitörler (1000 Tl altı hemen hemen bütün monitörler) renkleri düzgün yansıtamaz ve işlerin çöp olmasına neden olabilirler. Her nekadar renk katalogları ve tecrübeye göre de iş yapılabilecek olsada her işte ve kalemde aynı ciddiyetin sürdürülebilmesi imkansız gibidir. Ben uzun araştırmalar sonucu bir tane alınılabilir fiyata renkleri doğru gösteren bir monitör buldum elbette bu monitör 5000 TL'lik monitörler kadar iyi değil ama fiyatına göre müthiş. Türkiyede bulunabiliyor. http://images.google.com.tr/images?q=DELL 2209wa&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=tr&tab=wi
 
Yukarı Alt