Grafiker olmak için güzel sanatlar bölümünü okumak mı gerekir?

heyland

Üye
Kayıt
5 Nisan 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Arkadaşlar fen lisesiyle grafiker olunabilir mi..?Yoksa ille de sanat okullarında okumamız gerekli midir?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@heyland
Sorunun ilk bölümünü ele alırsak elbetteki hayır. :)
Fakat fen lisesinde okuyorum ama grafiker olabilir miyim diye sorarsan, insan istedikten sonra olmayacağı birşey yoktur. Günümüzde birçok sektörde, o işin okulunu okumuş ve okumamış insanları birarada görmek mümkün. kimisi mühim olan yetenek der kimisi iyi bir ustanın yanında yetişmek lazım der kimisi eğitim şart der.
Ama elbette ki bir işe başlarken o işin eğitimini almak en doğru yol. Sanat okulunda okumadan grafiker olan yok mu? Var elbette. Ama katedilen yol ve süre doğal olarak değişiklik gösterecektir. Lisede okuduğuna göre yaşın henüz genç. benim tavsiyem, eğer ki bunu bir meslek olarak seçip bu alanda devam etmek istiyorsan elbette eğitimini alman. Yüksek okullar için açılmış olan grafik eğitim kurslarından yararlanabilirsin.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Bu konu uzun yıllardır tartışılan bir konu ve sitemizde de yeterince bu konu hakkında bilgi var. Ancak şunu söyleyebilirim; ben eğitim almadan bir ustanın yanında yetişen birisiyim ama eğitim almak gerekli mi? evet gerekli...

Eczanede çalışan bir kalfayı düşünün, oraya çırak olarak girmiş yıllar sonra kalfa olmuş ve eczanenin bütün işlerini tek başına yapar olmuş. Fakat hep eczacının alt pozisyonundadır. Neden? çünkü eğitimini almamış. Birçok konu da yine eczacıya danışır.

Bu mesleği yapmayı istiyorsanız yaşınız itibari ile bu işin eğitimini alma ihtimaliniz var. Tabanınız sağlam olsun üzerine bişeyler koyması kolay olur.

Sanırım anlatabildim...
 
Yukarı Alt