"Günlük" Adlı Çalışmam.(MX-VRY-PS)

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
Niye ki Hakan bey "yok canım daha neler:)" demişsiniz sanki kızlara özgü bişey gibi mi geliyor günlük tutma fikri..? İlk düşündüğünde öyle geliyo olabilir belki ama bi başlarsanız yazmaya.. aradan 2 ay geçtikten sonra bi okusanız.. o kadar farklı geliyor ki o an hissettikleri insana.. gerçi artık bende tutmuyorum günlük.. belki çocukça, belki dişilere özgü bir alışkanlık gibi algıladığım için( aklıma şey geldi bu arada dişi bir aslan günlük yazıyor erkek aslanın yaptıklarından bahsediyor yazısında.. fıkra gibi:) ) ama, eskiden tuttuğunuz günlüğü aradan yıllar geçtikten sonra okuyunca, sanki ps ile ilk çalışmanıza bakıpta hissettiğiniz gibi ne kadar değiştiğinizi, kendinize neler kattığınızı, ne kadar büyüdüğünüzü görebilmek mümkün oluyor.. bence denemeyi düşünmelisiniz.. Ben teşekkür ederim hepimize birşeyler kattığınız için..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Estağfirullah ben hiçbirşey yapmadım.
Günlük için dişiliğe özgü demedim, sadece "sevgili günlük" ya<acak devri çoktan aştığımı düşünüyorum.
Zaten geçmişimiz deneyimlerimizle beynimizde satır satır yer alırken ayrıca deftere dökmek gereksiz.O günleri andığımızda belki defterde olacağı gibi an an betimleyemeyiz ama zaten bize lazım olan o geçen yıllardan aldığımız dersler olacaktır, işte asıl bu deneyimlerimizi hatalarımızı an an betimleyebilmeliyiz.Yoksa havanın o gün nasıl olduğu hangi kızın hayatınıza girip neler yaptığı çok önemsiz şeyler.İşin özü lazım yani anladınız mı :)
Belki ileride organik modelleme dersleri de alırsam günlük yazan bir çocuk çizerim dermişim.Ona henüz çok var.Şimdilik bunlarla idare ediyoruz...
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
olur mu hiç bir sürü şey öğreniyor bir sürü insan sayenizde.. hiç bişey öğrenmese bile vizyon kazandırıyor bakış açınız.. bir de kişisel deneyimlerinizi görmüş oluyoruz.. ileride mesleğinizde çok popüler biri olacaksınız belki de.. o zaman , " -- bak Hakan bey ilk bunları çizmişti.. el alışkanlığını bunlarla kazanmış.. sonra kurgu oluşturmaya başlamış görüyormusun.. bak sonra da bu çalışmaları yapmış.. " vs.. diyecekler şimdi yaptıklarınızı görenler, ileride mesleğe yeni başlayanlar için sizin çalışmalarınızın kronolojisini takip etmek bile yol gösterici olacaktır diye düşünüyorum.. Günlüğe gelince bence de "..Sevgili günlük.." dönemini aştınız ama bende günlüğe o gün başınızdan geçenleri yazın demiyorum ki hislerinizi yazarsınız, yani hangi kızın hayatınıza girdiğini değil ama onunlayken neler hissettiğinizi yazın mesela.. çünkü bence insan objektif olamadığı durumları sonradan daha iyi tespit edebiliyor bence.. elbette, geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamamak günlüğe yazmasak ta mümkün.. ancak kendimizi hâlâ yeterince iyi tanımıyor olabiliriz.. belki şurda hata yaptım dediğimiz şeyler aslında seneler sonra ahh asıl burda hata yapmışım ben şeklinde karşımıza çıkabilir.. yani belki de benim kişiliğim henüz tam olarak şekillenmediği için böyle geliyor.. ya bilmiyorum işte umarım anlamışsınızdır demek istediğimi..:) Heyecanla bekliyorum ilerideki çalışmalarınızı görmeyi..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Anlıyorum sizi Kriptonik.
Ayrıca teşekkür ederim.
Siz, bir amaç için yol arayanlara bu yolu gösterirsiniz,yolu işaret etmek bukadar basittir işte, karşınızdakine düşen ise daha zordur,o yoldan yürüyüp yürümeyeceğine karar vermesi gerekir.Yürümüşse kazanmıştır bilgiyi,yürümemişse olduğu yerde sayacaktır.
Özetle ben pek birşey yapmıyorum, işin büyük ve zor kısmını o yoldan yürümek isteyenler üstlenir, içinde varsa, öğrenmek istiyorsa.Verirsiniz ,alan alır ,karlıdır almayan da bundan mahrum kalır.Bu konuda mütabık olduk diyorum.

Zamanım oldukça yeni şeyler çizmeye çalışıyorum, teşekkür ederim size.
 

chate03

Üye
Kayıt
6 Eylül 2008
Mesaj
5
Tepki
0
bende bir amatör olarak fikrimi beyan etmek isterim.Bence yazının ortalı olmaması daha estetik durur.Çünkü yazdığımız biryerden alıntı değil.Nerde başlayıp nerede bitireceğimizi tahmin edemeyiz günlük yazarken bence böle daha şık görünüyor.emeğinize sağlık
 
Kayıt
12 Nisan 2010
Mesaj
28
Tepki
0
defterin spiral tellerinin uç kısmı gözüme battı.o kısıma bir delik daha açıp o ucu geçirebilirdiniz bence...onun haricinde güzel bir çalışma.
 
Yukarı Alt