Hayal et :)

EmreKirac

Üye
Kayıt
15 Ocak 2012
Mesaj
63
Tepki
0
Merhaba kolay gelsin herkeze iyi günler :)
Dün geçe gene her zaman olduğu gibi canım sıkıldı ve photoshop'u actım dedimki bu sefer cok değişik birşey olsun başladım yazmaya sonra fırcalar falan derken en son bu cıktı gülmekten yerlere yattım niye bilmiyorum :D

Simdide sizin o güzel ve eleştirili yorumlarınıza bırakıyorum :p:rolleyes:

 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bende güldüm Emre :)
Bol bol çalış abicim sitemizdeki dersleri yap tek tek onları bitir sonra web ortamında paylaşılan diğer derslere bak :)
 

Adem GÖRDÜK

Music Composer
Kayıt
7 Ağustos 2010
Mesaj
260
Tepki
38
Simdide sizin o güzel ve eleştirili yorumlarınıza bırakıyorum
Şimdi düşünce ve eleştirilerinizi bekliyorum yazmışsın ama bu çalışmaya mı desem, görsele mi desem ne tür bir yorum bekliyorsunuzki ?

Ortada birşey yokki eleştirelim, hakkında yorum yapalım, teknik açıdan tartışalım. Sonra diyorsunuz ki neden kırıcı eleştiri yapılıyor konularımıza.

Tamam yapmıyorum o zaman eleştiri falan. Zaten nede olsa herkes kafasına göre torrentlerden, illegal sitelerden indiriyor Adobe ürünlerini sonra da her biri bir grafiker olup çıkıyor karşımıza.

Bilmem ne Photography yok Abc Grafik tasarım yok karizma Fotoğrafçılık. Açıkcası grafik tasarımı meslek olarak hayatına sokan, kendisini bu iş için adamış, okullarını okumuş insanlar bu tür şeyleri gördüğünde tahammül edebiliyorlar mı anlayabilmiş değilim. Kendimde bu işin okulunu okumuş değilim, hayatımıda adamış değilim. Ama en azından çıkıp kendime şu fotoğrafçılık, şu tasarım, bu grafik falan demiyorum. Çünkü başkalarının gerçekten yaptığı işe bir saygısızlık olarak görüyorum.

Bu bahs ettiğim şeyler sadece bu konunun sahibi arkadaş için değil, bütün internet medyasında gördüğüm şeyler içindir. Her eline Slr, Dslr fotoğraf makinesi alanlar fotoğrafçı olduğu gibi artık her Photoshop kullanan grafik tasarımcı, her After Effect kullanan Animatör. Herkes birşeylerden anladığını düşünmek zorunda mı ? Bu sebeple artık profesyonelce yapılan işler dahi plastikleşti, ciddiyetten uzaklaştı, amatörleşti. Neden mi ? Şirketler için artık grafikerlerin bir önemi yokki. Nede olsa herhangi bir kurum bile artık kendi logosunu, kurumsal kimliğini internette bilmem ne grafik diye geçinen girişimci gençlere ücretsiz olarak bile yaptırabiliyor. Çünkü artık herkes herşeyi biliyor nede olsa. Akrabaya da logo yaptıranlar var. Çok olmazsa patron oturur kendisi de yapar işini. Kusura bakmayın ama bu durumun bütün sorumluları bu işi ciddiyetsizleştiren, plastikleştiren zihniyetlerde. Önüne geçilebilinir mi ? Bence bu saatten sonra hayır.

Artık bu döngü değişmez...
 

EmreKirac

Üye
Kayıt
15 Ocak 2012
Mesaj
63
Tepki
0
Güzel güzel başka ;)
Saol yorum icin :)
Bidakine bu yorumunuzda gecenleri falanda tasarıma aktarırım derim ben grafikerim o zaman bu kadar laf yemiş olmam. :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Madem eleştiri istediniz birkaç yorum yapayım.
Umarım yine "çıkış" olarak anlaşılmaz bu yapıcı yorumum :)
Evet güzel bir "hayal"
Sonuçta hepimiz hayal ederek veya aklımızın bir köşesinden geçirerek başladık.
En başta bu işe başlamadan önce, bu mesleğin kelime anlamını, ve neler gerektirdiğini araştırdık. Bir harf hatası yüzünden patron ve okurlar tarafından yerin dibine sokulurcasına eleştirildik ve cilt cilt sözlük karıştırdık. Dolayısı ile bu işin temel noktasının imla kuralları olduğunu anladık. Sadece Türkçe değil. Hangi dilde tasarım yaparsak yapalım, o dilin doğru kullanımına özen göstermek gerektiğini benimsedik. "Bu zaten baskıya gidecek bir iş değil. Can sıkıntısı" demeden her çalışmamıza özen gösterdik.
Günlük hayatta kullandığımız dil ile grafik tasarım mesleğinde kullanacağımız dil arasındaki farkı çok iyi anladık ve "Ben grafikerim" demenin temel taşlarından birisinin bu olduğunun farkına vardık. hele ki Türkçe'de dahi olmayan sözcüklerden kaçarak uzaklaştık. Kendi kafamıza göre bağlaçlar, kısaltmalar, terimler üretmedik. Çünkü mesleğimize "saygı" gösterdik...
"Madem photoshop var, brush var. Neden kullanmayayım" demeden, her çalışma için uygun programı ve uygun brushları seçmeye özen gösterdik.
Grafik tasarım sanatının, "Eh madem birşey öğrenemedim. Bari bu işi yapayım" denemeyecek kadar ciddi ve en son seçenek değil, meslek olarak seçilebilecek "ilk" seçenek olduğuna karar verdiğimiz zaman bu işe başlamaya karar verdik.
Evet doğru. Herşeyi hayal etmesi basit. Ama ilk önce neyi hayal ettiğimizi, hayal ettiğimiz şeyin önemini kavramak zordur...

Umarım faydalı bir yorum olmuştur...

İyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt