Hepinizin yardımlarını bekliyorum..

Kayıt
8 Mayıs 2012
Mesaj
8
Tepki
0
Konu yeri yanlış olabilir kusuruma bakmayın :)

Merhaba ustalarım, abilerim :) Ben 14 yaşındayım ve 5 yaşından beri bilgisayar ile haşır neşirim. Pek oyun oynamam hatta hiç diyebiliriz. Bilgisayar meraklısıyım, site kurma, program yazma gibi şeylere merak sardım ve en son olarakta grafik tasarım :) Buna karar verdim. 2-3 aydır ugrasıyorum ilerledim yani ama sabırlıyım pes etmeyeceğim :) Uzun yazıyorum inşallah okursunuz. Bende bazı grafikerler gibi harikalar yaratmak istiyorum ama bu 2 yılda olur beklerim.

Birkaç siteye logo yaptım, bir tane fırına logo yaptım hepsi kullanımda. Ama sitedeki grafikerlerin acıklamasıda şu; hazır resimle yapmayınız. bende kendi tasarımımı her şeyinin bana ait olmasını istiyorum. Photoshop cs5 ile bitmiyor. İlk basladıgımda iyi görüyordum kendimi ama artık hiçbir şey gibiyim. Benim kendi logomu yapacağım, photoshopla yaptıgımı diğeriyle tamamlayacağım program önermenizi ve bana ayriyetten önerilerinizi bekliyorum. Şunu anladım photoshop ile iş bitmiyor. Ne kadar sürerse sürsün öğrenmek istiyorum karar kıldım. Birileri Adobe İllustrator diyor birileride CorelDraw diyor. sizce hangisini daha rahat kullanabilirim? Derslerini öğrenebilirim?


Ayrıca bana bu 2 program dışındada yani neler yapmalıyım bunun içinde fikir verirseniz sevinirim :)
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Merhaba Enes

Öncelikle bu yaşta birşeyler yapmanız gerçekten gayet güzel. Değil 2 yıl bir Grafikerin eğitimi hiç bitmez. Çünkü teknoloji ilerliyor meslek gelişiyor. Evet hazır logolar kullanmak bizi sadece taklitçi ve ya tekrarcı yapar. Kendimize has birşeyler çıkarmalıyız. Bunun için iş sadece Photoshopla bitmiyor. Corel ve ya Illustrator'u de bilmek gerekir çünkü yapacağımız çoğu baskı vectörel olacaktır. Daha başlayalı 2-3 ay olmuş zaten pes etmek gibi birşeyin gelmesi için çok erken ki pes etmeyi asla düşünmeyin. Pes etmek yenilmektir. Siz zaferi hedefleyin. Ayrıca Grafikerlik eğitimsiz olmaz. Yaşınız daha küçük. İyi çalışın ve üniversitelerin Grafik Tasarım Bölümlerine hazırlanın. Bu yaşta başlamışsınız madem temellerini iyi atın. Grafikerlik ek iş değil ilk iştir bunu sakın unutmayın. Mesleğe emek verin ve meyvelerini alın. Günümüz şartlarında her program bilen kendini Grafiker ilan ediyor fakat bu tamamen yanlıştır. Program bilen program biliyordur , tasarım değil. Tasarımcı olmak yaratıcı ruh ister. Yoksa da bilgi birikimi ister. Bakış açısı ne kadar genişse vereceği çalışmalarda o kadar estetik olur.


Azimle çalışın ve başarın. Coreli öneriyorum ben şimdiden başlayın.

İyi Çalışmalar Aramıza Hoşgeldiniz.
 
Kayıt
8 Mayıs 2012
Mesaj
8
Tepki
0
Hasan abi öncelikle çok teşekkür ediyorum :) O zaman başlıyorum coreldrawa :) Kitap almayı düşünüyorum onun hakkında Hatice Cesur ve A.Gani Arıkanın kitaplarını gördüm. sizce hangisini almalıyım? Bu işte çok azimli oldugum sürece önümüzde yaz var zaten 3 ayımı buna adayacağım. Sizce ne gibi süre alır hepsini öğrenemem ama bana yeterli olacak kadar? Zaten şunu anladım photoshop ile iş bitmiyor. İnternetim kesiliyor hep kesilmese indirecemde .
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Enescim öncelikle rica ederim..

Kitap almayı düşünüyorum demişsin.

- Kitap konusu için önerim Mehmet Emrullah İNCEARIK'ın CorelDRAW X5 adlı kitabı olacaktır.

Ne kadar süre alır öğrenmem ? demişsin.

- Bunun için bir süre vermek çok anlamsız olur çünkü kişinin kendisinde biter öğrenme ve uygulama süreci.

Zaten şunu anladım Photoshopla iş bitmiyor demişsin.

- Bu kanıya varman çok güzel. Çünkü Photoshop bir Foto Düzenleme programıdır. Tabiki çizim araçlarıda var ama bize Photoshop'un yararı Sunumlarımızda yardımcı olmasıdır.

İndiricem demişsin.

- Demo sürümünü indir bak eğer hakim olabiliyorsan Lisanslı olarak satın al. Her işte bir emek olacağı gibi program üreticileride bir emek sarfeder ve emeklerinin kötü kullanılmasını istemez. Anlayacağın Lisanslı ürün her zaman faydalıdır. Kendi adına ve sadece senin. Lisanssız bir ürün kullanmak şuçtur diyorum.

İyi Çalışmalar ..
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Bir giriş olarak tabi ki faydalı olacaktır. İlerisi için mutlaka eğitim almalısın..
 
Kayıt
8 Mayıs 2012
Mesaj
8
Tepki
0
Hmm anlıyorum. Peki son bir şey sorucam kusuruma bakmayın. Ben Lisedede eğitim almak istiyorum derslerim kötü sayılmaz fen 5 matematik 4 sosyal 5 türkçe 5 falan. ama benim küçüklükten beri meslek istemelerimde hiç avukat, doktor, teknisyen buna benzer mesleklerle seçimim olmadı. hep bilgisayar ilgili. Ailem beni anlamıyor malesef, heralde meslek liselerinde eğitimleri veriliyor sanırım değil mi? Ordanda eğitim almak istiyorum ama grafikerligi iyi para vermeyen meslek gibi veya yapmamı istemiyorlar. Ben ne yapmalıyım sizce? seneye sbs var. Hangi liseye gitmeliyim? İşimi iyi yaparsam mutlu olacağıma inanıyorum. Düşüncenizi almak isterim..
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Hasan YILDIZ 'ın açıklamalarına ilave olarak sitemizde; CorelDRAW video ders, görsel anlatım ve açıklamaları oldukça zengin bir şekilde güncel tutulmakta bundan da faydalanabilirsiniz,
iyi forumlar.
 
Yukarı Alt