i-mus dergi ilan tasarımı

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Çok sıkıcı! Arkaplan boğucu, sıkıcı... Gritonlar, cırtlak bir kırmızı, bi yerde sırıtan yeşil, sıkıcı.... Helvetica yazıtipi, sıkıcı.... 0 (sıfır) derece yatay ve 90 derece dikey duran panolar/aletler (herne iseler artık o ürünler) ölü, sıkıcı.... Ölü, hareketsiz, boğucu, alışıldık, sıkıcı herşey.... Tasarım açısından bence kötü bir çalışma, ama amacına ulaşır, sahibini tatmin eder, başarılı olur, bu başka.

Başarılar, iyi çalışmalar.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Bari şu Necron-Energy'yi, UPS ile sağa yanaşık hizala, bu haliyle çok fazla sağda. Ortadaki sağa yanaşık yazıyı, üstteki panolar ile alltaki kasa arasındaki boşluk eşitlenecek şekilde yerleştir. Ayrıca üstteki o dolapları da ortadan al, n'olur, sağa ya da sola, bi yerlere kaydır.
 

imemre

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
17
Tepki
0
bence siz bu işi bırakın. ilk yorumunuzda renklerin boğuk olmasından bahsetmişsiniz sanırım size göre tasarım sadece canlılıktan ibaret. Ama prestijli firmalar her zaman mat renkleri tercih eder. Portfolyonuzu ziyaret ettikten sonra yorumlarınızı dikkate almamanın doğru olduğunu düşündüm. Her tasarıma göre firmanın kurumsal logo rengi'de değişmez yeşil ve kırmızı firmanın kurumsal renkleridir. Ayrıca o gördükleriniz dolap değil UPS'dir. Reklamda anlatılmak istenilen bir şey nasıl olur sağa ya da sola kaydırılır. Gözün ilk göreceği odak noktası tam durdukları yerdir. Bence gereksiz yere yorum yapmayın tasarımlara.

Saygılarımla, yine de teşekkür ettim
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
@gezegen

Haklı olduğunuz yerler var. Ancak belirttiğiniz şekilde hazırlanacak tasarım biraz sadelikten uzaklaşan bir tasarım olabileceği kanısındayım. Tasarımın sadesi her zaman makuldür. Yeşil sırıtmış evet helvetica fontu yerine başka bir font seçilebilir. Çok ince bir font amaca uygun olmamış biraz daha kalın bir yazı olabilir. Ürün çok estetik ve inceliği çağrıştıran bir ürün değil. Bunun dışında abartılacak kadar kötü değil bence.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Yaptığından bu kadar eminsen, hoşuna gitmeyecek bir yorumla karşılaştığında yaptığın çalışmayı bu şekilde savunacaksan, buraya asmanın anlamı yok zaten. Bu, övgüye ihtiyaç duyduğun için astığını gösterir ki, herkes seninle aynı kanıda olup çalışmanın övgüye değer olduğunu düşünmeyebilir.
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
Emre Bey'in yazdıklarına katılıyorum ve bence de o kadar kötü durmuyor. Dizayn konusunda dikkat etmeye çalıştığınız gelişigüzel iş yapmak istemediğiniz ilk bakışta belli oluyor. Sadelik hoş. Ama yinede yerleşmede göze hoş gelmeyen bir şeyler var bence. Ortada çalıştıysanız ortalayın. Yana aldıysanız yana alın. Yani birşeyler yapın. :)















Bence böylesi daha şık. Tabiki tercih sizindir. Elinize sağlık.
İyi çalışmalar
 
Yukarı Alt