ilk işim yorumlar lütfen

karakutu

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
83
Tepki
0
@Hasan YILDIZ

Hasan Yıldız sorması gereken siz değilsiniz.

1.Yuvarlak içinde olması ve o yuvarlağın çok büyük olması ile bir reklam ajansı arasındaki bağlantıyı kuramadım, neyi nasıl temsil ediyor ( kafa karıştırıcı)

2. Sağ tarafta azalarak giden + ların ne anlama geldiğini çözemedim. (kafa karıştırıcı dikkat dağıtıcı)

3. "+" ya benzetilmiş bir şekil içine "plus reklam" yazılmasını anlaya bilirim ama o font seçiminin çok yanlış olduğunuda belirtmek isterim.

4. Herşeyden önce simetrik ve göze hitap eden bir çalışma değil, renk seçimi kötü.


( kişisel eleştirimdir )
 

ingress

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
7
Tepki
0
olmamış bi çalışma üzerinde çalışmak yerine yenisine başlamalı hatta en başından okulundan başlamalı !
 

keygenn

Üye
Kayıt
21 Nisan 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Tüm yorumları okumadım fakat şunu söyleyebilirim. Yapmış olduğun logoyu sakla yıllar sonra baktığında gülmekten yerlere yatacaksın:) program olarak photosop vaz geçilmez bir kaynaktır ve bilinmesi gereken temel bir programdır ögrenmek zorunlu. Fakat program konusunda sana tavsiyem indesing - ve illustrator. Corel programını tavsiye etmiyorum. Corel kullananlar bana kızabilir fakat İlerleyen zamanda bir tabelacı olmak istiyorsan corel programına dört kolla sarıl derim fakat tabelayla ne işim olur benim dersen illustrator ve indesing ağırlık vermen gereken programlar. Çok uzattım kendine iyi bak umarım ilerleyen zamanda mükemmel bir grafiker olacaksın. Yeterki karar ve istekli ol.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@keygenn

Logo tasarımında "photoshop" belki de başvurulacak en son kaynaktır. Photoshop bir logo tasarım programı değil, adı üzerinde fotoğraf editleme programıdır. PS ile vektör çizim yapılmaz ve bir logo orijinali mutlaka vektör olmalıdır... Bu durumda kesinlikle "zorunlu" bir program değildir, aksine logo tasarımında uzak durulması gereken bir programdır. Sadece son halini alan logoya efekt vermek için kullanılan destekleyici bir program olabilir.
Ayrıca grafik tasarım hayatım boyunca Corel Draw kullanıyorum, binlerce logo ve kurumsal çalışmaya imza attım ve "tabelacı" değilim. Tabela da tasarlarım o ayrı.Tabelacı, tabela montajı yapan kişidir ve grafik tasarım programı bilgisine ihtiyacı yoktur. Kendine özgü yetenek, tecrübe ve teknik bilgisi vardır.
Tasarımı yapan beyin ve hayal gücüdür. "Zorunlu" olması gerekenler de bunlardır. Program seçimi ise, teknik gereklilik, iş amacı, ve ilgi alanı ile bağlantılıdır...
 

Lothlorien

Üye
Kayıt
15 Nisan 2012
Mesaj
12
Tepki
1
Öncelikle yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Ben belirttiğim gibi bu işe baş koydum ve sonunu görücem olumlu yada olumsuz eleştiriler tabiki olucak hatta olumsuz olmasından da oldukça memnunum çünkü kaile alındığımı ve yaptığım işin eleştirilecek bir yanı olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel bir şey buda ve çalışma şevkimi artırıyor. Yanlız şunu çok kabul etmiyorum daha doğrusu inanmıyorum bence grafikerlik derin ve güclü bir hayal gücüne sahip olan ve bunu çok iyi bir şekilde kompozisyona çevirerek kağıda dökebilen insanların yaptığı yeteneklerinin hayal gücü dışında olan kısmı recrübeyle arttığı bir meslektir bence. Tabiki çeşitli eğitimleri almak gerekir size artı yaratır bu meziyetlere sahipseniz ve süreci kısaltır ama dediğim yeteneklere sahipsen ve tecrübeyle bunu pekiştirdiysen tamamdır diye düşünüyorum tabi sizler daha tecrübelisiniz daha hakimsiniz bunları benden fazlasıyla iyi biliyorsunuzdur:)

Ayrıca eleştirilerinizi tabiki her şekilde kabul ediyorum ama özellikle yapıcı olanları kabul ediyorum lütfen çünkü kendimi geliştirebilmem için bunlara fazlasıyla ihtiyacım var arkadaşlar

Ayrıca Hasan Yıldıza ve Erkan Nehirede desteğiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Karakutu senin düşüncelerin ve önerilerin içinde teşekkür ederim sölediklerine açıklık getirmek isterim düşündüklerimi tam yansıtamamış olabilirm tabi ama öncelikle logonun turuncu olma sebebi Abimin firmasıdır burası ve turuncu renk renkleri o yüzden turuncu yaptım çünkü bildiginiz gibi turuncu ve yeşil insan algısında satın alma güdüsü uyandırır bu sebeple bu renkler secilmiş sirket kurulurken. buyuk bir turuncu topun seklide turuncu bir kart vizitin üzerine konulucaktı dikkat çekmesi icinde turuncu kabartılı bişey yapmak istedim:) ne kadar becerebildim bilmiorm:) yazı karakteride farklı bişey olsun dedim ama o tutmamıs o konuda katılıyorum sizlere :) kücülen artıların sebebide abimin şirketinin sloganında işinize artı katar değer katar gibi 3-4 maddesi var onu simgelemesi için koymuştum ama bu düşüncelerimi çok iyi anlatamamış olabilirim.

Biraz uzun oldu biliyorum burda bitiriyorum hepinizin tekrar yapıcı yorumları için çok teşekkür ederim:)
 
S

Silinmiş üye 102535

Misafir
@Lothlorien


+ En az objeyle anlatmak istediğini anlatmaktır grafik tasarım.. "
benim ilk öğrendiğim konu.. :)
uygulayabilene ne mutlu :)
 
S

Silinmiş üye 102535

Misafir
Cümlelerin için demiştim. :)
çaktırma bende yeniyim arada kaynayabilirmiyim diye bakınıyorum.. :)
 
Yukarı Alt