İndesign PDF yaratma

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@aybekdes

Sanırım biraz daha detaylı anlatmam gerek. Öncelikle;

1- "Baskıya göndermek üzere 'Press Quality' özellikli PDF oluşturdum."
(Bu profil, dokümanda kullanılan tüm fontları PDF'e gömer. Gözünüzden kaçmış tüm RGB imaj veya vektörel obje renklerini PDF profilinde tanımlı renk profili üzerinden CMYK'ya dönüştürür. Spot renkleri ise muhazafa eder. 300ppi çözünürlükten yüksek imajları, 300'e sabitler. Yani fazlalıkları atar. Transparanlığı canlı olarak muhafaza eder. Buna literatürde 'live transparency' adı verilir ve editlenebilir / yeniden düzenlenebilir (editable) anlamına da gelir. Güncel RIP teknolojisi ve ne yaptığını bilen pozlama operatörünün elinde bu PDF hiçbir sorun çıkarmaz. Eski RIP yazılımı ve iş bilmez RIP operatörleri size geri dönüş yapıp "bu PDF sorunlu, pozlanamıyor" dediğinde şunu anlamanız gerekir: PDF'inizde sorun yoktur; sorun, muhataplarınızı n bu PDF'in kalitesini kaldırabilecek kalitede bir kişi / kurum olmamasıdır. Şahsen, en çok tercih ettiğim PDF profilidir.)

2- "Baskıya göndermek üzere 'High Quality' özellikli PDF oluşturdum."
(Bu profil, bir istisna hariç Press Quality profilinin tüm özelliklerine sahiptir. İstisnası da şu: Press Quality'den farklı olarak dokümanda kullanılan renklere hiçbir müdahalede bulunmaz yani aynen muhafaza eder. Dolayısıyla gözünüzden kaçmış olabilecek RGB modlu imajlar ve swatch panelindeki RGB etiketli renkler kalıba / filme bu şekilde pozlanacaktır. Böyle bir durumda, PDF'i size iade ederken "bu PDF hatalı" diyen kişi/kurum haklıdır. O halde bu profil neden bir standart olarak Adobe Presets listesinde mevut? Şundan dolayı; bu profilin amacı prova baskı almak üzere, tüm renk uzaylarının desteklendiği 'Digital Baskı / Prova' üniteleri içindir.)

Demek istediğim High Quality ve Press Quality arasında tabiiki fark var ama benim önceki mesajda anlattığım kullanıcının kullandığı "renk profillerini" dokümana gömme mecburiyetinin olmadığıydı zaten mesajımdaki ifademde aynen şunu demişim "Profilleri PDF'nin içine gömüp gömmemek size kalmış birşey bunun dokümanın High Quality veya Press Quality olmasıyla bir alakası yok." Yani buradan iki PDF preset'inin aynı olduğunu değil ikisinde de profil gömme mecburiyeti olmadğından bahsetmişim ve hazır konu profillerden açılmışken kendi kullandığım profil ayarlarını paylaşmışım.

Umarım yeteri kadar tatmin edici ve açıklayıcı olabilmişimdir.
 
Yukarı Alt