Karton poşetler 2(Kendi tasarımlarım)

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Hala; tasarım - çizim - kopyala yapıştır - hazır olanın üzerinde çek uzat esnet, sağa çevir, sola döndür, "maket" kelimelerinde ki anlam farklılıklarını bilmiyor gibiyiz..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Arkadaşlar konu başlığını "Kendi tasarımlarım" olarak ben değiştirdim.
Çünkü;
buradaki tasarımlara bir logo, amblem, afiş gözü ile bakmamak lazım. Karton poşet üreticisi bir firma, çeşitli görselleri kendi hazırladığı ürün olan karton poşetin/çantanın şablonu üzerine yerleştiriyor ve müşterinin görüşüne sunuyor. Müşteri beğendiği çalışmayı/tasarımı seçiyor ve yaptırıyor. Örneğin; araç giydirme çalışması.
Araç kendi çizimimiz değildir. Hazır vektör veya aracın yandan önden vs fotoğrafıdır. Veya gerçek resim klavuz alınarak kendi tarafımızdan çizim yapılır vs. Üzerine adidas logosu/redbull logosu vs giydirilir ve müşteriye sunulur. Müşteri çalışmayı beğenir ise iş basılır araç giydirilir. Çalışmalar başka markalara aittir fakat sunum çalışması grafikere aittir.
Bu çalışmalar bir nevi tasarımdır.
Bu çalışmaya da bu gözle baktığım için bu başlığı uygun gördüm.
Görseller alıntı olabilir fakat bu bir sunum çalışması tasarımıdır.
Bu bakımdan bu çalışmaları özgün bir logo/logotype/amblem vs gibi çalışmalardan ayrı tutmak gerektiği kanısındayım.
Benim düşüncem bu yönde.
 

bysonmez

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
56
Tepki
0
@Erkan_Nehir


Sana fazalası ıle katılıyorum .ve herkese gereklı acıklamayı az sonra yapcam cunkı hala calısıyorum :(

Evet oncelıkle genel bı acıklama yapayım sonra bana Anlam veremedıgım elestırı yapanlara tek tek cevap vercem!Ben grafıker degılım!!ben hıc bır kurs yada egıtım almadım!ben sadece ısım geregı mecbur kaldıgım ıcın bır deneme yapayım derken su anda grafıgı baskıya verebılcek kadar grafık ogrendım.Bır musterımın gordugu bır ornegı benden ıstemesı uzerıne ılk calısmam 167 layerdan olusan photoshop calısması ıdı.sımdı ıse ıllustrotor kullanıyorum.yaklasık 6 ay kadar zaman oldu.yaptıgım ılk 10 poset dızaynı begenılerek tabela olarakkta hayat gectı.ben bu ısı para karsılı(grafık/tasarım)yapmıyorum.sadece sevıyorum ve ortaya hos seylerde cıkmıskı bugun hala sırf dızayn yuzunden benı tercıh eden musterılerım var?neyse ortada benım ne yaptıgım kım oldugum degıl sadece sızlerın begenıse sundugum bır kac ornek var ama nedense bır kımsede ıyı-kotu olmus eksık yanlıs olmus yerıne gereksız bır elestırıye yonelmıs.bır baska yorumumda oldugu gıbı bu sıtede sadece yorum paslasması var/mecburetı var!yanı o bana yapmıs bende ona yapcam!ben sıze bu dokumanı nasıl yada nerden yapmısımdır demedımkı!sadece begenıye sundum!ve ınternetınız olmadan ne kadar becerıklı ve yaratıcı grafıker vardır merak edıyorum...neyse 4380000 poset e(bıreysel olarak)ımza attıktan sonra cok fazla da acıklama yapmaya gerek yok!

@yamo

oynama yaptıgım kısım ambalaja gore seklını ayarlamak degıl!o ambalajın bıcak ızı dahıl olmak uzere musterı teslımıne kadar hepsı elımden gecıyor!(poset olana kadar)evet altta gercek bır resım var.bu benım ıcın pratık bır cozumden ıbaret/dusuncedır.bunu tasarımlarım olarak sunuyorum cunkı ben hayal edıp ben yaptım!ve bunun gıbı yuzlerce calısmam var en basıtınden bır musterıye sadece 40 adet tasarım yaptıgım zamanlar oldu!hemde severek ısteyerek oysa benden ıstedıgı 4 adettı!Tasarımı ve grafıgı sevıyorum ve kolay gelıyor bana okulunu okumadım egıtımını almadım ıllustrator kullanıyorum 6 ayımı aldı cozmek.neyse bu konuda yardıma ıhtıyac duyarsanız memnunıyetle!

saygılarımla...

@Kerim ÖKSÜZ

Hayırdır bı yanlıslıkmı var benmı yanlıs anladım?soru bana yoneltılmıs ama sız benden once ''onyargı'' kullanarak cevap vermıssınız!verdıgınız cevapsa tabırı caızse tam bır karalama !ben calısmaları begenınıze sundum ama sanırım amacına uygun bır cevap gelmedı!ben yaptım bunları vector olarak ps de maket halıne uyarladım! hepsı bu daha da acıklıyıcı cevpa ıcın www.sonmezposet.com dan bakabılırsınız.daha da yeterlı olmazsa ai uzantılı yuklerım.baska sorunuz?

saygılarımla...

@panografik

valla 4 kez okudum ama ne demek ıstıyorsun anlamadım!bıraz yorucu bır gundu bı zahmet daha net (kaba tabırle anlayacagım sekılde) yazarsan sevınırım!
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Cevaplarınız için teşekkür ederim bysonmez. Mesajımdan bir alıntı daha yapmışsınız ama açamadığım için göremiyorum.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ve bir gün illustrator öğrenmek istersem yardımınızı talep ederim. Yalnız yine başka yere takılacağım, mesajlarınızdaki ünlem işaretleri çok tehditvari olmuş.:) Burada kimse kişisel tartışmaya girmiyor(girmemeli), doğru bilgiyi öğrenmenin peşindeyiz hepimiz.

Sevgiler, saygılar...
 

bysonmez

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
56
Tepki
0
@yamo

öcelikle ben tesekkur ederım.yardım talebınız her zmaan basım ustune (eger cıddysenız)
mesajlarımdakı butun unlemler ıcınde kusura bakmayın.cunkı cok gerıldım.ayrıca tehdıtvarı olsun yada bu manada yazmadım.derdımı anlatmak ıcın klavyem ve beynım yeter :)
neyse gorusmek dılegıyle

sevgı ve saygı bızden sıze ....
 
Yukarı Alt