Kartvizit çalışmam yeni ve ilk

tarhana78

Üye
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
13
Tepki
0
İlk kartvizit çalışmam. Eleştiri ve önerilerinizi söyleyin ki kendime bir şeyler katabileyim.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Renkler hiç olmamış. Kartın kenarındaki şekiller çok başka olabilirdi. Tasarım yazısının yarısı yok. Solda olsa firma adı sağ köşede bilgiler. Daha farklı renkler vs.. yeniden yapılması lazım. Anlamsız boşluklar oldukça fazla. Biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim...
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
öncelikle bir tasarım yapmaya başlamadan önce çok iyi araştırma yapmak lazım kanısındayım.Firman bir web tasarım firması google bu iş için çok faydalı bir kaynak.. Araştırılmalı..Hangi renkleri kullanırlar, hitap ettiği kitle beklentileri vb...
Sonra forumumuzda bir çok makale var. Herşey de olduğu gibi kartvizit yapımında da kurallar var.. Bıçak payı- taşma payı - font büyüklükleri vb... Bu doğrultuda araştırma yapıp herşeyi sil baştan bir kartvizit yapın derim ben.. Takıldığınız yerlerde sorular sorabilirsiniz.Forumda ailemiz çok geniş ve herkes yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.. Yorumlarımız sizin gelişmeniz için gerek bazen ama heves kırmasın ..

Sabır- istek - azim şart..

Kolay gelsin
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
Olmamış. Yani renk dizayn ve boşluk çok göze pek hoş gelmiyor ama adres çok hoşuma gitti :D
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
429
Tepki
312
önceki yazılanlara katılıyorum ama yeni başlayan birisi için normal diye düşünüyorum. başarılar...
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Olmamış. Renkler, boşluklar, yerleşim için söylenecekler söylendi. Belki bir iki şey daha eklenebilir: Herşeye gradient (türkçesine ne deniyor gradientin? Şu an için sözlüğe bakamayacak kadar tembelim) uygulamak gerekmiyor. Zemin ve diğer iki çeyrek-daireye gradient çok fazla olmuş.

Renk, gradient, yerleşim, şu-bu - hepsi kolayca ve zamanla halledilir. Bence bunlardan da önemlisi, tipografideki yanlışlıklar/eksiklikler/hatalar. Zira yılların yılı grafikerlerde de sıklıkla rastlanılabiliyor. Örneğin, senin çalışmanda akıncı'daki 'A' ile 'Kıncı' arasındaki boşluk, gözünü tırmalamalıydı. "Kerning" (türkçesi ne kerningin?) sıfır. Yazıtıpi çoğun kişisel beğeniyle ilgili, orası öyle, ama bence 'Akıncı Web Tasarım' için yazıtipi seçimin de iyi değil.

Başarılar.
 

tarhana78

Üye
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
13
Tepki
0
ustlaradan yorumları almak altın değerinde tabiki.Şu an için nasıl renkler kullanmalıyım ne tavsiye edersiniz? birde desenler nasıl olmalı? genel olarak şu an revaçta olan renk ve desenler vardır herhalde
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
@tarhana78

Sitede ki tasarımları incele sana yardımcı olacak çok şey var ;)
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Biraz araştırdığınızda şu bilgiler çıkıyor.

---Mükemmel kartvizit tasarımı için mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken 4 temel ipucunu sıralamaya başlayalım:

1. DOĞRU ÖLÇÜLER

Herhangi bir kartvizi elinize alıp ölçmeniz bile yeterli ama eğer hemen bir ölçü lazımsa 5 x 9 cm (çoğunlukla 5 x 8 cm. de kullanılır.) ideal bir ölçüdür.

Mutlaka Kesim Payı Verin: Bu ebata ek olarak, tasarımınıza her yandan en az 3′er mm daha eklemeyi unutmayın.

Söz çalışma şablonundan açılmışken, baskıya göndereceğiniz işlerinizde çözünürlük 300 dpi olmalı ve renk modu olarak CMYK seçilmeli.

2. BİLGİLER

Bilgileri mümkün olduğunca kısa tutun. 12 – 14 arasında bir punto seçin. Fontunuz okunaklı olsun, çok kalın ya da çok ince fontlardan kaçının.

Eğer kartviziti Photoshop’ta hazırlıyorsanız, metninizi önce Illustrator’da hazırlayıp sonra Photoshop’a aktarırsanız daha okunaklı bir metin elde edersiniz.

3. YARATICILIK

Yaratıcı olun. Söylemesi kolay. Peki nasıl yaratıcı olunur? Yeniliklere açık olun. İnternet elinizin altında. Biraz ilham toplamak için dünyanın dört bir yanındaki kartvizit örneklerine birkaç dakikada ulaşabilirsiniz. Dikdörtgen dışındaki biçimleri deneyin. Kartın bir yüzünü bilgi diğer yüzünü ise kartvizit sahibinin işini yansıtacak bir espri için ayırabilirsiniz.

Web sitesi tasarımınızla kartvizit tasarımınızın parallellik göstermesi hem tutarlı hem estetik bir davranış olur.

4. MATBAA

Dosyanızı pdf formatında kaydedin. Taşma payı bıraktığınızdan ve pdf kaydederken bu payları dahil ettiğinizden emin olun.

Özel kesimli kartlar için matbaadan özel bıçak tasarımı isteyebilirsiniz. Bu gibi özel isteklerinizin olduğu durumlarda tasarımınızın bir maketini matbaaya gösterin.---

Alıntı.


Sizin sunumunuza gelince olmamış. Her şeyden önce daha çok araştırma, bilgilenme gerekiyor. Bu da benim tavsiyem. Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt