Kartvizit ve Serbest Çalışma ( ALINTI DEĞİLDİR )

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Evet ilk bakışta göze hoş görünen renk ve tasarımlar. Fakat teknik olarak birkaç yorumda bulunmak isterim.
Bir tasarım her nekadar ışıl ışıl, canlı ve hoş formlarda olursa olsun, kullanım amacına uygun olmalıdır.
Örneğin ilk tasarımlar. Tasarım ismi nedir? "Kartvizit" Kartvizitte neler olmalıdır? Logo, varsa firma ismi, hizmet alanı ve amacı, yetkili veya çalışan kişi, ünvanı, iletişim bilgileri (Adres, tel, websitesi, e-mail vs.)
İlk 5 tasarımda bunları göremiyorum. Bir kartvizit formundan uzakta. Örneğin birlikte iş yapmak istediğiniz bir kişiye bu kartvizitlerinizden verdiğiniz zaman geri dönüş beklemeniz anlamsız olacaktır. (ayrıca ilk tasarımdaki mavi yüzeydeki "s" harfi sanırım alttaki tasarımın üzerinde devam etmiş)
Diğer tasarımlara gelince, "yeşil" isimli tasarımda ismin hangi sektöre ait olduğu veya ne tür bir hizmet verdiği belli değil. Ayrıca kesim şekli bir kartvizitin minimum 1000 adet basıldığını düşünürsek baya sorun çıkaracaktır. (Diğer birkaç tasarımda da bu söz konusu)
Keza kullanılan renkler de öyle. Baskıdan çok web üzerinde kullanılabilecek renkler ve şekiller uygulanmış.
Ve tüm tasarımlarda text ve görseller bıçak kısımlarına çok yakın uygulanmış. Bu da ayrı bir hata.
Yine eksikler olmasına rağmen ikinci bölümdeki çalışmalar "kartvizit" format ve kriterlerine biraz daha yakın çalışmalar.
Baskıya daha uygun renk seçimi ve içerikler düzeltilerek "kartvizit" olarak daha uygun tasarımlar çıkacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
 
Yukarı Alt