Kendine güvenen çılgın grafiker arkadaşları arıyoruz. Dolgun ücret!

ressambdrm

Üye
Kayıt
26 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar! Uluslar arası bir firmada çalışıyorum ve firma içinde bir atolye kurmaya başladık. Atolye sıra dışı işlerin yapıllması amacıyla hazırlanacak.

Örneğin; yazılımlar, mobil yazılımlar, web siteleri, sosyal medya çalışmaları, küçük çaplı oyunlar, kısa animasyon filmler, belki küçük android robotlar, otomasyon sistemleri ,fotoğraf stüdyosu, greenscreen gibi bir çok işi bu atolyede yürütecez.

Bu amaçla çok çılgın ve sıradışı işler yapabilecek grafikerler arıyoruz. Kendinize ve çalışmalarınıza güveniyorsanız freelance çalışacağınız sürede dahi Türkiye için gerçekten iyi sayılabilecek bir ücrete ekibimize katılabilirsiniz. :)

İlerleyen aylarda (tahmini 2-3 ay içinde) freelance çalıştığımız arkadaşlarımızdan birini ya da bir kaçını Kazakistan'ın başkentindeki şirketimize almayı istiyoruz. Koşullar ve yapılacak işler son derece keyifli olup ilgilenen çılgın arkadaşlar ressambdrm (at) gmail.com adresine mail atarlarsa kendileriyle hemen iletişime geçecem.

Bazı konularda zayıf olduğunuzu düşünseniz dahi iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

İyi bayramlar!
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@ressambdrm
İyi bayramlar.
Sıradışı demişsiniz fakat saydığınız alanlar gayet sıradan her bilgisayar/grafik/web uzmanının yaptığı şeyler.
Ayrıca birşey daha.
Freelance ne demek tam olarak biliyor musunuz acaba?
 

ressambdrm

Üye
Kayıt
26 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@Erkan Nehir

Şimdi şöyle düşünün, ev yapmak var, bir de ev yapmak var.

Halbuki her evi her binayı her mimar mühendis yapar değil mi? Hiç sıradan değil.

Ya dünyadaki sıradışı yapıtlar? Onları da mimarlar mühendisler yaptı :)

Freelance ne demek biliyorum, bunu niye sordunuz anlayamadım.

Teşekkürler.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@ressambdrm

Freelance çalışan birisi neden Kazakistan'daki şirketinize çalışmaya gelsin?
 

ressambdrm

Üye
Kayıt
26 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@Erkan Nehir

Freelance olarak başladığımız arkadaşımızı ilerde firma bünyemize almak istiyoruz. Neden olmasın? Uluslar arası bir firma ve alanında orta asyanın en büyüğü. Sunulan imkanlar güzel. Kendisi de kabul ederse neden gelmesin?

İstediğimi çok açık anlattığımı düşünüyorum, sıradan şeyler yapmaktansa yenilikçi işlere imza atmayı istiyoruz. Bunun için, vizyonu geniş bir grafiker arkadaşımızla da çalışmak istiyoruz. Freelance istiyoruz çünkü herhangi birini kazakistan'a çağırıp daha sornadan yolları ayırmak gibi bir lüksümüz olamaz.

Çalışmalarından memnun kaldığımız bir arkadaşımızı da ilerleyen aylarda şirketimizde görmek isteriz :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@ressambdrm

Teşekkürler. Cevabımı aldım. Sanırım "freelance" ne demek tam olarak bilmiyorsunuz.
Freelance çalışan bir kişi bir firma bünyesinde çalışmak isteseydi zaten ismi "freelance çalışan" olmazdı.
Bol şanslar dilerim.
 

ressambdrm

Üye
Kayıt
26 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@Erkan Nehir

Sanırım içinde bulunduğumuz konuyu tam açıklayamadım kusuruma bakmayın.
Bizim cv'sine ve çalışmalarına bakıp daha önce tanımadığımız bir kişiyi dünyanın bir ucuna çağırmak gibi bir şansımız olamaz. Yaşanacak bir olumsuzlukta, iki taraftan birinin birlikte çalışmaktan vaz geçmesi "istifa ediyorum" diyerek eve gitmeye benzemiyor.

Bu yüzden belirli bir süre freelance (ya da uzaktan, adını ne koymak isterseniz) çalışmamız gerekli ki iki tarafında birbirini tanıyıp grafiker arkadaşın varını yoğunu Türkiye'de bırakıp yeni bir ülkeye gelme konusunda kesin karar verebilsin.

Bu yüzden freelance çalışacak grafiker arkadaş arıyoruz. Şirketimizde çalışacak birisini aramıyoruz, nihayetinde ilk aylarda kuracağımız çalışma sistemi freelance olacaktır.

Şimdi ne yapmalıyım? Firmanıza grafiker arıyoruz diyip gelen başvurulardan sonra ilk 3 ay freelance çalışmalıyız mı diyeyim, yoksa freelance grafiker arıyoruz diyip memnun kaldığımız arkadaşlara "ekibimize katılmak ister misin?" diye mi soralım.

Sanırım izlediğim yol doğru ama sizin de yaklaşımınız doğru. Fakat yapabileceğimiz bir şey yok bu konuda :) İlerleyen dönemlerde freelance çalışan arkadaşlara bizimle çalışmaları için tekliflerle gidecez.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@ressambdrm

Peki freelance grafiker arıyoruz diyerek daha sonra şirketinize çağırdığınız fakat "freelance" olduğu içi gelemeyecek arkadaşlarla yolumuz buraya kadarmış diyerek yolunuzu ayırmak daha mı doğru? O halde ucu açık ve belirsiz bir teklif...
Misal ben freelance bir grafikerim. Portfolyomu sundum. Freelance olarak internet üzerinden çalışmaya başladık. Sonra şirkete çağırdınız. Freelance çalıştığım için elbette gelemeyeceğim.
O halde 2-3 aylık bir grafiker arıyorsunuz manası çıkıyor. Değil mi?
İkinci nokta;
sıradışı binalardan bahsetmişsiniz. Evet çok haklısınız. Fakat o sıradışı binaları yapan, tasarlayan kişiler bu konuda tamamen uzman ve kendini ispatlamış kişiler. Fakat dip not olarak bazı konularda yetersiz olmanız sorun değil demişsiniz. yetersiz kişilerle ne derece sıradışı işlere imza atmayı düşünüyorsunuz?
Ve ayrıca; bu sıradışı işlere imza atan kişiler veya firmalar, birikimleriyle, isimleriyle, net talep ve önerileriyle, daha önce yaptıkları örneklerle o işlere girişir.
"Bir firmayız" diyerek değil.
Ben ayrıntılı bilgi bir yana, ilanınızda bir iletişim adresi dahi göremedim. Profesyonel düşünen kişi veya firmalar, profesyonel adımlar atmalı...
Üçüncü nokta;
"Dolgun maaş"
Nedir dolgun maaş? Bana göre dolgun olan belki diğerine göre sıradan bir gelir.. Diğerine göre dolgun olan belki benim 2 haftada kazandığım...
Dördüncü nokta;
Yıllardır bu sektörde biryerlere gelmiş ve kendini ispatlamış, düzenini kurmuş freelance bir tasarımcı sadece şartlar (maddi) iyi diye şehir hatta ülke değiştirmez. Çünkü yaşadığı yer farketmez istediğini kazanması için. Diyelim değiştirdi, ki bunu para için yapacaktır.
Para için meslek çalışma tarzını değiştirip sizinle çalışmak isteyen bir grafiker günün birinde daha iyi bir teklife heryere gitmeye hazır bir grafikerdir... Ha ofis bünyesinde çalışmak isteyen bir grafiker olur nerede şartlar daha iyiyse oraya gider o ayrı.

Aradığınız şartlara ve vaadettiğiniz ortama bakılırsa profesyonel bir tasarımcı arıyorsunuz.
Kusura bakmayın fakat şirketin ne şirketi bile olduğu belli olmayan, ismi olmayan, veya var fakat biz bilmiyoruz; iletişim adresi olmayan, protfolyosu olmayan, çelişkilerle dolu ve tam anlamıyla net olmayan bilgilerle eleman arayan bir firma profesyonel bir beklenti içerisinde olamaz.
En azından yıllardır profesyonel olarak çalışan benim beklentilerim ve kriterlerime uymaz.

Geniş vizyonu olan, sıradışı amaçları olan, ister firma olsun ister kişi olsun, herkes çizgilerini net çizmelidir.
Şunu istiyorum. Vereceklerim şu. Amacım şu. Ben buyum...

"Dolgun", "2-3 ay", "olabilir", "bir firmayız", "neden olmasın"....
Bu terimler malesef beklentilerinizden çok uzakta....
Umarım en kısa zamanda istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
 

ressambdrm

Üye
Kayıt
26 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@Erkan Nehir

Amacınızı anlayamıyorum. Bunun gibi bir çok ilanı ilgili kişilere ulaşabileceğim yerlere ekliyorum ve kimse böyle bir meseleden a4 dolusu yazı yazmadı.

Tüm yazdıklarınıza mümkün olduğu kadar kibar cevap verdim ve siz giderek sertleşiyorsunuz? Sizi bu derece kızdıracak ne yaptım anlamıyorum fakat bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız lütfen ilanımdan uzak durmayı tercih edin, çünkü zarar veriyorsunuz.

Buradaki insanlar aptal değil ya da ben 3 ay çalışıp grafikerlere tekme koyacağımı idda etmiyorum. Bence canınızı fazlasıyla sıkan bir şeyler var ve boş mualefet yaparak sıkıntınızı atmaya ya da kendinizi tatmin etmeye çalışıyorsunuz.

Hayatta her zaman size ters düşen şeyler olacaktır fakat bunların hepsine sayfa dolusu cevap vermeye kalkarsanız (ki yazdıklarınızın hiç birine katılmıyorum ve devlet meselesi haline getirmiyorum) ne çalışacak ne yaşayacak zamanınız kalır.

Çok basit, kendine güvenen grafiker arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. İlgilenenler mail atabilirler ve kendileriyle yapacağımız işler hakkında konuşabiliriz.

İlgilenmeyenler ya da sizin gibi düşünenler uzak durabilir. İnanın yazdığınız her şeye teker teker cevap verebilirim ama böyle bir tartışmayı neden devam ettireceğim konusunda bir fikrim ve zamanım yok sizin gibi.

Son olarak, yetenekli arkadaşlarla iletişime geçmeye başladık bu ilan sayesinde. Demiştim ya kendinizi yeterli görmeseniz de mail atmaktan çekinmeyin diye, siz de bunun saçmalık olduğunu düşünmüştünüz. 2 tane arkadaşımız diğer konularda zayıf olsalar bile flash animasyonlar yapma konusunda iyi olduklarını söylediler ve biz de daha bugün flash animasyon yapacak kişiler bulalım diye karar almıştık. Şimdi flash animasyonlara ihtiyacımız olduğunda danışabileceğimiz 2 kişi tanıyoruz.

Üzgünüm ama sizin gibi düşünmüyorum, bu size vereceğim son cevaptır. Sizin (kabullenmiyeceğinizi biliyorum) bugün yaptığınız yoktan sorun üretmekti. Lütfen kurgularınızı ve düşüncelerinizi yoktan dert yaratmak yerine yapıcı işlerde kullanın.

İyi günler!
 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
konu nerden nereye kaymış.. bu arada uluslara arası bir firmaysa turkiyede şubesi yok mu olsa türkiyede herhangi bir ilden o ile gitmesi daha rahat olurdu..
 
Yukarı Alt