Kitap kapağı tasarımı hakkında

ahkus

Üye
Kayıt
19 Şubat 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Merhabalar. Bende bir kapak tasarlıyorum ve şu an için bir tane hazırlayabildim "eğitici hikayeler" tarzında olacak her yaşa hitap etmesi istendi size bunun A5 boyutunda tasarımım hakkında yorumlarınızı bekliyorum
 

irem.

Üye
Kayıt
18 Eylül 2012
Mesaj
44
Tepki
34
Öncelikle emeğinize sağlık. Taslağa ilk olarak baktığımda sanki konu bütünlüğü yok gibi geldi. Arka planda kullanmış olduğunuz degredeki renkler soğuk geliyor göze bence biraz daha sıcak renkler kullanılabilir diye düşünüyorum. Her yerde degre kullanmamalısınız bence. Arka kapakta yer alan kırmızı çerçeveler yerine başka bi alternatif üretilebilir.
İyi günler dilerim..
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Bir hikaye kitabı için fazlaca sert ve donuk bir çalışma. Daha masalsı, soft renklerin olduğu, kapağa bakan insanı masalsı bir yolculuğa çıkartacak (hikaye olacak masal değil derseniz yine de yazdıklarım geçerli), ya da eğitici yönünü biraz daha eğlendirici ve cazip kılacak bir çalışma olmalı, kapakta renk bütünlüğü yok, efekt verilmiş siyah beyaz görsel üstüne rastgele efektler verilmiş rakam ve harfler hiç olmamış.

Kolay gelsin.
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
@Erkal COŞKUN

Burada bir tasarım değil şablon var benim anladığım yani bu şablon doğru mu ? diye soruluyor galiba. Bu şablon çok düz bir tasarım olmakla birlikte tamamen doğrudur bana göre. Sadece ölçülere dikkat edilmesi gerekli. Bıçak payları, sırt ölçüsü gibi. Bundan sonrası zaten kişinin algı ve göz zevkine, tasarım gücüne kalmış bir şey. Eklenecek her yazı, resim... gibi şeyler de kitaptan kitaba, kişiden kişiye göre değişebilir.

Saygılarımla...
 
Yukarı Alt