Konser Afiş Tasarımı

faruk uzun

Üye
Kayıt
2 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
6
Benim ilk afiş tasarımım birde ben degrade vermiştim upload edince mavi gözüktü degrade gözükmüyor bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

 

Dosyalar

Son düzenleme:
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
141
Tepki
2
jpeg dosyası CMYK kalmış olabilir belki ondandır. web'de RGB renkler gözükür sadece ama tam emin değilim.
bir de Pnoog Dogg gibi okunuyo sanki S harfine pek benzemiyo baştaki harf.
 

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
Haziran ayında yer alan bir konuya şimdi cevap yazmak ne kadar geçerli olur bilemiyorum. Ancak ben yine de yazayım. Benim bildiğim kadarı ile bunun iki farklı temel nedeni olabilir. Birincisi PC Monitör leri arasında ki kalibrasyon ayarları. Eğer kalibrasyonlarda uyum yok ve standartlara uygun değilse renk kaymaları veya ton değeri değişiklikleri görülür. Profesyonel çalışmalarda kullanılan Monitör'lerin Geometric Alan ve Renk Kalibrasyonlarının olması gereken standartlara uyumlu olmasına özen gösterilir. Ancak bence karşılaştığın bu renk sapması web tarayıcı yazılımlarının bazı ara tonları görememe özüründen kaynaklanıyor. Genellikle İnternet sitesi Tasarımlarında çok dikkat edilen bir husustur. Çalışmanı Adobe grubu grafik editörleri ile yaptıysan -örneğin Photoshop gibi- böyle riskli renkleri "Color Picker" renk paletinin en altında göreceğin "Only Web Colors" yazısının hemen solunda ki kutucuğu tıklamakla tüm çalışmalarında kontrol edebilirsin. Seçmiş olduğun renk oldukça riskli bir tonda, birde degrade olunca bu durumla karşılaşman normal. Ümit ederim bu bilgi yeterli olur.
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.035
Tepki
916
genel olarak güzel yalnız ;
"S" harfi biraz daha orjinaline yakın böyle olmalıydı

 

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
@Kerem Taşkın

Emin olmamakta haklısınız. eğer bu ihtimal olsaydı çalışma hiç görülmezdi / dosya açılmazdı. Çünkü CMYK /Cyan- Magenta- Yellow - Key renk dizini özellikle yazıcılar ve matbaalar için geliştirilen bir renk düzeni sitemidir. Internet tarayıcıları bu sistemde ki renkleri PC'ler de kullanılan RGB /Rot - Green - Blue renk dizinine dönüştürme /convert etme yeteneğine sahip olmadığı için görülmeyecektir. Burada ilk akla gelecek sual o zaman PC de nasıl oluyor da görülüyor suali olabilir. Bu tarayıcı yazılımların bir yeteneği olmayıp, doğrudan Grafik tabanlı yazılımın bu CMYK renk katman dizilimini kendi içinde dönüştürerek verme yetisiyle olur. Arkadaşımızın sorunu çalışmasının görülmemesi/açılmaması değil renklerde ki sapma hatası. Bir JPEG uzantılı dosyayı asla CMYK olarak kayıt edemezseniz. Eğer dosyanın CMYK özelliğinde kayıt edilmesi gerektiriyorsa en azından PNG formatı ve diğer benzerlerini seçmeniz gerekir. Zaten bu uzantılara sahip dosyaları da sadece grafik Tabanlı Yazılımlarda açabilirsiniz. Bu noktada aynı renk sapması/kayması sorunu olabilir. Zaten bu hatanın neden kaynaklanacağını da bildiğim kadarıyla paylaştım.
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.974
Tepki
1.621
Dosya CMYK kaydedilmiş olsa bile görünür ama RGB'ye dönüşeceği için renk değişikliği olur ... CMYK'nın RGB görünmesi bir convert (dönüştürme) işlemi değildir, sadece renk kodları RGB olarak okunur, bunun sonucunda renkler RGB koduna göre değişir ama dosya görüntülenir...
 
Yukarı Alt