Logo tasarımında en sık yapılan 10 hata...

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
@boo0

:)
Bende tam onu diyorum. Parmak izi logo çalışmayın, yanlıştır demiyorki. Anlatmak istediği sizin söylediğiniz zaten. Yeterli boşluk ve espas vs olsaydı zaten o logoyu örnek diye koymazlardı buraya. Bu logonun konulmasının amacını zaten siz kendiniz desteklediniz. Fazlaca detay var ve küçüldüğünde karmaşaya sebep oluyor, algı değişiyor.


Zaten diyorki böyle bir uygulama sıkıntı yaratır, küçüldüğünde bile algısı kolay olacak, detayları kaybolmayacak bir logo olmalı. O yüzden bunu hesabederek çalışılmalı.
Sizde aynı şeyi söylüyorsunuz. Farkındamısınız :)
 

boo0

Üye
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
71
Tepki
5
@Erkal ÇOŞKUN

çok farklı şeylerden bahsediyoruz.

tekrar ediyorum, konuda fazla detay kullanımına verilmiş örnek, küçüldüğü zaman sorun çıkarıyorsa; bunun sebebi detaylar değil! boşlukların iyi ayarlanmamış olmasıdır ki o da başka bir sourundur ve madde olarak yer alabilir konuda...

benim verdiğim örnek logo ise, değil küçültmek bu haliyle hatta daha da büyütülsün büyük hali ile dahi zor algılanıyor.
 

muratcanix

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2010
Mesaj
8
Tepki
0
valla hocam ben tasarımcııym websiteisiiçin imajlar tasarlarım ilk defa logo işine kalkıştım,yazınızı okuduktan sonr yaptğm logodaki hataları gördüm düzelttim yazan ellerinize bilginize sağlık :)
 

boo0

Üye
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
71
Tepki
5




"7. Tasarımda sadece renklere önem vermek "

japonya bayrağı resimdeki örnekten daha yalın :)
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
@boo0

Korkarım ki siz anlatılmak istenileni tam anlamıyor ve dar bir pencereden bakıyorsunuz. Japonya bayrağı örneğiyle o konunun ne alakası var?
 

boo0

Üye
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
71
Tepki
5
"Korkarım ki siz anlatılmak istenileni tam anlamıyor ve dar bir pencereden bakıyorsunuz. Japonya bayrağı örneğiyle o konunun ne alakası var?"

açıklayayım,
Sadece renge önem vermek denmiş , verdiği örnekten daha yalın ve etkili bir örnek olarak da japonya bayrağını öneriyorum.

Neye itiraz ettiğinizi tam olarak açıklamadığınız için tahmin etmem zor ...
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Sadece renge önem vermek derken, soldaki sarı turuncu halkalı logoda renkler düşünülerek çalışılmış sadece ama renksiz bir uygulamada detaylar kaybolmuş, ifade değişmiş. Sağdaki logoda ise hem renkler, hemde diğer unsurlar (daireler arası boşluk vs..) göz önüne alınarak uygulama yapılmış ve tek renk ve küçük uygulamada da ifadesini korumuş logo.
Sizin bahsettiğiniz japonya bayrağı örneğinde bu konuyla alakalı bir durum yok. Renk sayısından bahsetmiyorki orada renkelere önem vermek derken. Sadece renk odaklı çalışmaktan bahsediyor.

Yani sadece renkli halini düşünerek çalışmayın diyor.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Sayın booO...

Böyle yalan yanlış bilgilerle dolu bir konu açıp hem zihninizi bulandırdığım, hem de vaktinizi çaldığım için özür dilerim.

Umarım forum yetkilileri bu durum farkına varır, en kısa sürede bu gereksiz konuyu siler, beni de forumdan uzaklaştırılar !!!!

İyi forumlar dilerim.
 
Yukarı Alt